• olmayan protestodur. geç gelen hamburgeri, iade edemediği donu, gol atamayan kenan karamanı protesto eden bu kadim halk, batmakta olan ekonomisini protesto e-d-e-m-i-y-o-r.
  • twit atıp durmaktan ziyade artık fiziksel, maddi şeyler yapmalı artık muhalefet. mitingler, yürüyüşler vb.

    bu saçmalığa bir son vermesi lazım herkesin tek bir sesle...
  • gayet de olan protestodur.

    twitterde espiri kasanları görmediniz galiba.
  • halkın komplesi çeşit çeşit afyonlu
  • doları takip etmekten vakit bulunamayan protestodur. eminim herkes büyülenmiş gibi dolar hareketlerini izliyor. tabii bir kesimde son 3 kuruşuyla hatta kredi ile aldığı para ile dolar altın alıyor. en ufak bir kesimde bu işin rantını sağlam bir şekilde yiyor.
  • her şey olacağına varır refleksi
  • olasılığı bile sosyal medyanın ötesine geçmeyecek olan protestodur.

    çünkü sokağın tepkisini örgütleyecek bir muhalefet söz konusu değil.
    parti muhalefetinden bağımsız olarak kastettiğim meslek örgütleri, stk'lar, üniversiteliler, emekliler vb.

    geçtiğimiz hafta disk, kesk, tmmob ve ttb gibi örgütlerin öncülüğünde ankara'da bir miting örgütlenmiş. 14 kasım'da ''kitlesel'' bir miting yapmak istediler fakat görece ortalama bir basın açıklamasının ötesine geçemedi.
    peki neden?
    çünkü sokağı mücadeleye kanalize edecek kalitede bir muhalefet yok.
    süreci düşündüğümüzde en kitlesel işler ortaya çıkabilecekken, vatandaş hiç olmadığı kadar politize olmuş, her köşede sadece dolar-geçim sıkıntısı konuşulurken bunu kitlesel bir örgütlenmeye dönüşememesinin nedeni muhalefetin kalitesidir.
  • 'toplanak allah mı diyek' demişti ya bir abi. doğrudur. devletin tüm gücü tek bir adamın elinde. eskiden işleyen regülasyonlar, kurallar, kanunlar, düzenlemeler, şikayet mercileri, hukukun kör topal da olsa işlemesine olanak tanıyan her şey artık yok.

    sokağa kitleler halinde çıktığında karşına çıkacak gücü tahmin edebiliyorsun.
    önce polisin orantısız kuvvetiyle dağıtılacaksın. dağılmadıysan şiddetin dozajını arttırıp ağzını yüzünü kıracaklar. o da yetmezse silahlar konuşacak. sonucun iç savaşa doğru hızla evrildiği bir senaryoda kimse canını kolayca tehlikeye atmak istemez.

    türkiye'de demokrasinin sanırım işleyen son yeteneği olan 'seçme ve seçilme hakkına' müdahaleleri olursa yani seçimi kaybedip, gitmezlerse, yani istanbul'da yaşananlar tekrarlanırsa o zaman hep birlikte hurra diye sokakları dolduracağımıza inanıyorum.

    sonrası ne olur? anlatmam suç olur.
  • olmayacak, bugün de olmayacak yarın da. 10 sene sonra (tabi ortada hala bir ülke kalmış ise) ülke göz göre göre batarken ne yapıyordunuz dediklerinde,

    bilgisayar ekranından döviz kurunu seyrediyorduk diyeceğiz. mal mıydınız dediklerinde, maldık diyeceğiz.
  • eşşek sıkıp baldızının götüne bakan bir kesim hükümet sayesinde güce kavuştu. bu gücü onların elinden almak isteyenler onlara göre teröristtir.
hesabın var mı? giriş yap