5g
-
5. nesil gsm hizmeti. bantgenişliği açısından son aşama olarak kabul edilen, doğrudan uydu çıkışı yapabilecek(zira şu anki cep telefonları gps üzerinden konumlama yapabilmektedir), dahası dünya çapında coğrafi ve fiziki koşullardan bağımsız olarak ses harici veri transferi yapabilecek gsm hizmetidir.yapılan çeşitli öngörülerde çok uluslu iletişim markalarının bu alanda tek başlarına tekel olabileceği düşünülmektedir.
-
muhtemelen bir telefonun tek başına bir baz istasyonu kadar radyasyon yaymasına neden olacak olan hizmettir. görüntülü konuşmadan sonra üç boyutlu, dokulu ve kokulu konuşmaya da doymuş olan kullanıcıların gözünde en büyük kolaylığı telefonu mikrodalga fırın olarak kullanıp yumurta pişirebilmek olacaktır.
11 yıl sonra edit yapma sorumluluğu hissettim:
baz istasyonlarının, cep telefonlarının, wifi modemlerin kullandıkları dalga frekansının insan hücreleri ile herhangi bir şekilde etkileşime girip zararlı sonuçlara neden olduklarını kanıtlamış herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. aksine tüm çalışmalar, baz istasyonlarının insan hücreleri ile hiçbir şekilde etkileşime girmeyecek bir frekansta çalıştığını göstermektedir.
yani aydınlanmak için kullandığınız ampülün yarattığı elektromanyetik ışıma nasıl bize zarar vermeyen bir aralıkta ise baz istasyonları da bizimle etkileşime giremeyecek bir aralıktadır.
zamanında pes 2020 başlığında geyik olsun diye, taş ve sopalarla oynanacaktır falan yazardık ama gerçekten 2020 yılına kadar geleceğimizi hiç düşünmedik. zaman çok hızlı geçiyor.
lütfen baz istasyonu taşlamayalım. -
(bkz: shannon capacity)
-
-
hakan elektronik tarafindan ıstanbul sokaklarinda test edildigi iddia edilen ultra hızlı kablosuz teknolojinin gayri resmi adı demeyi isterdim ama asli soyle :
samsung tarafından new york sokaklarında test edildigi iddia edilen ultra hızlı kablosuz teknolojinin gayri resmi adı.
çok merak ediyorsanız linki de şoyle :
gerçekler için tıklayınız. -
türkiye'ye 3g'nin ilk geldiği zamanlarda profosyonel iş yaşantımın tam göbeğinde, 3g'nin hedefindeydim. iyi uğraş vermiştik, k..çımızı çatlatmıştık proje yapacağız, bir tık öne geçeceğiz, para kazanacağız diye. şimdi gelen g'lerin keyfini süreceğim, istersem seveceğim, kullanacağım, istemezsem atacağım. bekliyorum tüm 4g'leri, 5g'leri, 6g'leri, hepsi buraya...
-
güney kore'nin 2017'de gecmesi beklenilen bant genisligi. data transferi tahmin edilemez.
-
huwai almanya'da testlerine başlamıştır
-
rte'nin 4g'yi es geçerek direkt geçilmesi gerektiği savunduğu sistemdir.
-
28ghz den bahsediliyor bu da kapsamada büyük bir sorun yaşanacağını gösteriyor.
düşününce gelen edit: ulan ben böyle bir teknoloji geliştirsem gitsem btk'ya bana 28ghz deneme lisansı verin test edicem desem 2 yıl bekletirler. adaletini si*eyim dünya.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap