6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi *
-
edit127: 14.02.2023 afet bölgesinde psikolojik olarak berbat durumdayız. ilk iki gün yardımın gelmemesi, insanların enkaz altındaki bağırışları hala kulaklarımızda. çoğu soğuktan öldü. nasıl atlatacağız bu günleri bilmiyorum.
edit126: (20:47) hatay'da el değmemiş göçük binalar var. şu an 200'ün üzerinde mesaj aldım. şarj durumumdan dolayı bunları paylaşamıyorum. çok çok üzgünüm. mesajlar çok acı :(
edit125: (16:23) dostum merhaba. diyarbakır gaziler semtinde evlerinden çıkıp sokakta kalan nişanlim ve ailesi var. gidecek yerleri yok. nişanlımin annesi ve babası çok yaşlı hava çok soğuk. lütfen belediye falan bir aciklama yapsın yada çadır falan bişey versin o bölgeye. yazarsan çok seviniri
edit124: (16:20) odabasi mahallesi 6. sokak no 12 abdullah zeytunlu apt b blok kat 1 no 31 hatay antakya
özge ozkan gocmez
ahmet gocmez
ada gocmez
eda gocmez
hatice ozkan
göçük altındalar ne olur paylaşın küçük çocukları var
edit123: (15:52) paylaşım yapamıyorum özür dilerim. bir yakınımızı göçük altında kaldı. bölgeye geldik. onlarca mesaj geliyor. psikolojik olarak sağlam kalmaya çalışıyoruz.
edit122: (14:30) arkadaşımın annesi babası teyzesi dayısı eniştesi kuzeninin olduğu bina yıkıldı. ali şerifler, dudu şerifler, adile ökten, murat ökten, yusuf kağan ökten, hasan kimyonoğlu general şükrü kanatlı mah. atatürk cad. kimyonoğlu apt. no:76 antakya/hatay
lütfen haber/bilgi verin...
edit121: adana havalimanı, ikinci bir karara kadar uçuşa kapatıldı. kaynak
ulaştırma bakanlığı yalanladı. (14:38)
edit120: (14:24) merhaba, adana dan bildiriyorum. artci 7.5 oldu az once, gozumun onunde turgut ozal bulvarinda caddeye 3 bina ard arda daha yikildi. cok kotu durumda burasi, bunu yayin!!!
edit119: (14:23) arkadaşımın kız kardeşi ailesiyle göçük altında kalmışlar ve hala aramaya giden yokmuş.. acil yardım lütfen. alitasi mah. bozbey, 1248 sokak, umut apartmanı, b blok, adıyaman/merkez- eşi ve iki çocuğu ile birlikte yaşlı bir teyze bu adreste
edit118: (14:22) öncelikle çok geçmiş olsun. gazi mah. çekmece cad. armutlu askeri lojmanları derya apt. antakya/hatay daki aileme ulaşamıyorum. eniştem ve ablam. sana zahmet paylaşabilir misin? lojmanların durumu ile ilgili bir bilgi veren olur belki. şimdiden allah razı olsun.
edit117: (14:20) 7 dk önce sivas'ta 4.8 deprem meydana geldi.
edit116: (14:17) akevler mah. ayşe fıtnat hanım cadde no:31 d:3 antakya/hatay adresinde göcük altında kalan insanlar varmış. ekipler gelmemiş henüz. yardım için paylaşabilir misin ?
irtibat no: 0 538 931 19 09
edit115: (14:16) enkaz altındalar haber alamıyoruz
odabaşı mahallesi 1022 sokak
erdoğan premium sitesi b blok
kat:4 no:13 antakya/hatay
gülistan kirar
ahmet kirar
şinasi kırar
kerem kirar
edit114: saat (14:14) acil yazar mısın,elbistan hulusi efendi bulvarı flo nun karşısındaki bina yıkıldı,enkaz altında insanlar var,ailem var acil yazar mısın
edit113: çok fazla enkaz mesajı var. çok üzücü, çok korkunç. elimden geldiğince paylaşacağım. kendimi de güvenli alana almak zorunda kaldım.
edit112: görsel
edit111: allahım maraş 7.8 deniyor tekrardan.
edit110: şu an adana hayvan gibi sallandı.
edit109: 148656721) https://www.instagram.com/…qi9a/?igshid=ntdlmdg3mty =
hocam bu profili de paylaşır mısınız? mustafa kemal üniversitesi kampüsündeki çoğu bina bu halde. enkazın altından ses geliyor ama hiçbir ekip olmadığı için orada bekliyorlar. lütfen yardımcı olun
edit108: vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 912. link
edit107: sümerler mahallesi yalçın apartmanı, saadet grand otel yanı, defne /hatay
sümerler mahallesi selim nevzat şahin anadolu lisesi karşısı, defne / hatay bölgedekiler destek bekliyor.
edit106: https://twitter.com/…?t=znfn1_tybfffznskhlilpw&s=08
arkadaşımın yengesi eşi hacdaymış perişan halde
edit105: atatürk mahallesi fatih caddesi müge yapı kooperatifi d blok islahiye gaziantep dr furkan sökmen in babası enkaz altında kendisi yolda
kurtaran,gören duyan olursa bilgi verir misiniz ?
tel:+90 537 542 20 55
bina yıkılmış henüz hiç kimse gelmemiş:(
edit104: cumhuriyet cad. yenişehir mah. kiraz apt. b blok kat:3 dulkadiroğlu/kahramanmaraş hüseyin narlı kurtarılmayı bekliyor duvar üzerine yıkılmış durumda. hiçbir yardım yok saatlerdir çaresiz bekliyorlar
edit103: bu akşam saat 20:00'de habertürk'te fatih altaylı - celal şengör yayını var. ilgilenenler için. link
edit102: adana çukurova barış manço bulvarı şok market üstü çukurova
duygu türkmenoğlu
hasan türkmenoğlu
aydaner türkmenoğlu
asrın türkmenoğlu
ayaz türkmenoğlu ulaşamıyoruz…
edit101: malatya'daki 3 yıllık yeni binanın hali. link. sorumluları asılsın.
edit100: bazı yazar arkadaşlar malatya valiliği şebeke suyu içmeyin uyarısı yaptığını söylüyor. kaynak kendileri.
edit99: atatürk mah müge sitesi d blok. burada arkadasimin annesi, babasi ve kiz kardesi enkaz altinda kalmis. kendisi, herhangi bir calismanin da olmadigini soyledi. yazabilir misiniz entrinize. evleri antep ıslahiye'de.
edit98: kahramanmaraş'ta akrabalarımız göçük altında.yardim gitmediğine dair bilgi aldık.lutfen destek
adres trabzon caddesi has-el sitesi b blok
isimler
celal gökpınar
sultan gökpınar
emre gökpınar
edit97: kuzenim ikiz bebeği var üç kişi enkaz altında lütfen yardım. ekinci mahallesi inönü bulvarı buket apartmanı antakya hatay
edit96: merhaba arkadaşımın akrabası enkazın altında ebrar sitesi d blok saatlerdir haber alamıyoruz lütfen bilginiz varsa haber verin
edit95: merhaba aciiiillll üniversiteden arkadaşım semanur sivritepe enkaz altında. konumunu mesaj atmış nefes alamıyorum ölmek üzereyim yazmış, bacağı sıkışmış durumda, ne olur yardımcı olun, paylaşın.
odabaşı mh. ahmet taner kışlalı cd. rende esenpark evleri. dış kapı:15 daire:10 antakya/hatay
edit94: hatay/antakya cebrail mah, fatih caddesi, 3. varlık sokak, tuğba apartmanı. aile dört kişi sadece reşit olmayan çocuğa ulaşılmış. ailenin bilinci kapalı.
edit93: arkadaşımın kuzeni ve ailesi enkaz altında yakında olanlar varsa yardım etsin lütfen.kuzenim kürşat dağıstanlı ailesiyle 4 kisi enkaz altinda lutfen yardim
odabaşı mah. sultanevler 1. sok. no:5/1 antakya/hatay
arkadaşımın iletişim bilgileri
gökalp dağıstanlı: +90 (531) 267 20 04
benim iletişim bilgilerim
ege alçıcı: +90 (543) 559 42 88
edit92: türkiye'ye yardım göndereceğini açıklayan ülkeler:
??azerbaycan
??rusya
??çin
??israil
??pakistan
??kktc
??italya
??abd
??iran
??yunanistan
edit91: merhaba arkadaşımın ailesi göçük altında kalmış haber alınamıyor istanbuldan yola çıktılar ama yollar çok kötü paylaşabilir misiniz lütfen, esentepe mah.655.sokak no:9 iskenderun
isimleri saniye akyıldız göden, alihan göden
edit90: merhaba arkadaşımın ailesinden haber alamıyoruz. entrye ekleme şansınız var mı ? evlerinin yıkıldığı bilgisini aldık acil yardıma ihtiyaç var.
adres: kışlasaray mah.,fevzi çakmak caddesi, daloğlu apt., valilik çaprazı antakya/hatay.
ailedeki isimler: ayfer okay, hasan okay, doğa okay.
ulaşım: duygu okay
tel no: 05342445599
edit89: kahramanmaraş hayrullah mah. sezai karakoç i.ö.o yanı pırlanta apt. kat 5 enkaz altında 2 çocuklu aile var biri 3 aylık biri 5 yaşında ne olur yardım edin
edit87: deprem bölgelerindeki lanetçi çaylak arkadaşlarımız moderasyondan aktif edilmelerini istiyor.
edit86: https://mobile.twitter.com/…=pq7i3_mpgvmd4gh-_juocg
bahri gölge caddesi 15-13 hatay akrabalarımız göcük altında paylaşın nolur.
edit85: lütfenn!!
1)
adıyaman
alitaşı mah. halep caddesi no 20
teyzem nebihe binici, kızı ayşe binici ve oğlu mustafa binici.
ulaşamıyoruz
2)
eşim emine karakoç, çocuklarım çağan (13) ve ilayda (15) karakoç, adıyaman merkez yenimahalle akabe sitesinde kalıyordu. ben yurt dışındayım ulaşamıyorum, lütfen ulaşan birisi yardım etsin nolur
3)
hatice iğde, çocukları mehmet naim (8) ve melih (6) ile birlikte kahramanmaraş pazarcık'ta göçük altında.
cengiz topel mahallesi, atatürk caddesi, ibrahim kaya apartmanı, 5. kat.
edit84: atatürk mah. akan apartmanı nurdağı/gaziantep adresinde bir arkadasimiz enkaz altinda. elleriyle kaziyorlar yardim gitmemis.
ulasim: serdar kocabas
05314968579
edit83: yavuz selim mahallesi 601.sokak no /6 daire /( yufkacının üstü) adıyaman/ merkez. arkadaşımın kardeşleri ve çocukları binada göçük altındalar. yardım ekipleri maalesef ulaşmamış henüz lütfen bunu paylaşır mısın. 6 kişiler 3 yetişkin 3 çocuk var ve göçük altındalar lütfen.
edit82: şöyle bir durum var. adana, ceyhan hatay, maraş, antep yöresinde en son 1998'de 6.8 deprem meydana gelmişti. aradan 25 yıl geçti aynı fay hattı yeniden kırıldı.
99'daki gölcük istanbul depremi üzerinden ise 24 yıl geçmiş. akla tekrar kırılma ihtimalini getiriyor. umarım gerçekleşmez. yetkililer önlem almalı artık.
edit81: kahramanmaras , dulkadiroglu eyup sultan mahallesi 25003.sokak, no:15, kat:1, ailem orda yasiyor. ben eskisehirdeyim ve hicbirine ulasamiyorum. yardim lutfen
edit80: çay mahallesi 112. sokak no:3 arzu apt. kat:3 daire:15 iskenderun/hatay
göçük altında 3 kişi var, adil, zübeyde, immühan isimli kişiler.
edit79: arkadaşlar adıyaman atatürk bulvarı otogar karşısı büyükaslan apartman'ında annem enkaz altında kaldı, deprem anından beri ulaşamıyoruz. şu saate kadar yardım gitmedi orada olanlar lütfen yardıma gidin! fatma zehra gün.
edit78: enkazda ikiz bebek var. acil acil acil. akevler
mahallesi 430. sokak yavuz aslan apartmanı bedi sabuncu ortaokulu karsısı antakya hatay
edit77: afad hatay: 03261120000
afad maraş: 03442214991
afad antep: 03424281118
afad diyarbakır: 0412 326 11 56
afad adıyaman: 04162161231
numaralar için yazar arkadaşa teşekkürler.
edit76: merhabalar, anneannem ve dayım 2 kişi göçük altındalar. cumhuriyet caddesi emek mahallesi kristal apt b blok kat:4 no:8 hatay
edit75: antep islahiye atatürk mahallesi mehmet gelebek sokak 5 katlı bina çöktü , yardım edin arkadaşımın ailesi orada enkaz altında
edit74: adana huzurevleri mahallesi 77201 sokak no 12 çukurova, enkaz altında olan arkadaşlarımın ismi: zeynel koç, zeriban koç, mahmut samet çil, bu kişilere ulaşan olursa +905431640420 arayabilir. lütfen yardım.
edit73: volkan demirel göz yaşları içinde hatay'a yardım istiyor. link arkadaşlar güneydoğu'da durum çok kritik. lütfen herkes kan olur, kıyafet olur, gıda olur yardım sağlasın. devlet 4. seviye alarmı boşuna vermiyor.
edit72: adıyaman merkez bahçeli evler mahallesi 9102 sokak no:1 kayınbabamız kurtuldu, şimdi karısını çıkarmaya çalışıyor yardım edecek kimsesi yok lütfen yardım edin.
edit71: bina giriş ve ya birinci kat kolonlarınızda böyle çatlaklar varsa kesinlikle girilmemesi gerekiyor. görsel
edit70: edit 67'deki arkadaşımızın yakınını çıkarmışlar. umarım bütün vatandaşların yakınları kurtulur.
edit69: çok acı mesajlar ve tweetler geliyor. milletimiz tez zamanda bu beladan kurtulur umarım. çok acı. çok çok üzgünüm.
edit68: gaziantep islahiye müge apartmanı kat 3 daire 6 arkadaşlar lütfen yayalım opet parkinin yaninda teyzem cocuklari enkaz altında kaldi.
edit67: arkadaşımın paylaşımı. lütfen paylaşabilir misiniz? çok teşekkürler
arkadaşlar nolur allah rızası için paylaşalım adıyaman atatürk bulvarı 334a bina göçmüş lütfen yardım edin nolursunuz bütün binasa diş hekimi arkadaşlar var sevdiğim ömrümü verdiğim hayatımın anlamı var nolur herkes yardım etsin.
edit66: an itibariyle maraş'ta iki deprem daha meydana geldi. 5.1 ve 4.2. link
edit65: deprem sonrasında gaziantep, hatay, kahramanmaraş, pazarcık, narlı, besni, gölbaşı, nurdağı, islahiye, reyhanlı, kırıkhan, hassa'ya doğal gaz akışının durdurulduğu aktarıldı. link
edit64: 3 saat önce göçük altından mesaj aldık. arkadaşım ailesine ulaşamıyor. mustafa kemal mahallesi eda evler sitesi no 21 /1 trafo karşı binası hatay iskenderun
edit63: gaziantep'in islahiye ilçesinde yakinimin anne ve babasinin enkaz altinda kaldıği bilgisi var. kendilerine ulasilamiyor. ısimleri ısmail taşkın ve zekiye taşkın. açık adres: cumhuriyet mah. selimoglu sokak. no:5 islahiye antep
o bolgede bilen duyan haberi olan enkaz kaldiriliyor mu vs bana ulasirsa sevinirim.
edit62: 10 ilde 2 bin 323 yaralı, 284 can kaybı var. kaynak fuat akçay
fuat oktay uyarısı için teşekkürler.
edit61: atatürk barajında çatlaklar olduğu iddaası var. link
edit60: deprem bitti diyip hasarlı binalara girmeyin. sonuçları böyle olmakta. https://twitter.com/…?s=46&t=mfss3rlje2x-lcsocwghka
edit59: https://twitter.com/…?s=46&t=mfss3rlje2x-lcsocwghka
edit58: dedekorkut caddesi, yunus kaya apartmanı (spor salonu) nurdağı/antep
lütfen bu adresi de ekleyebilir misin? arkadaşımın kuzeni, teyzesi ve dayısı bu adreste göçük altında, hayattalar ama mesajla iyi değiliz bilgisi vermişler.
https://twitter.com/…?s=46&t=ji1zxjsbkisp4julh26-rq
edit57: hatay antakya'da halam, eşi ve babaannem evde mahsur kaldılar merdiven çöktüğü için aşağı inemiyorlar. gündüz caddesi atatürk parkı otoparkı karşısı rende bakliyat uzeri. 3. kattalar. itfaiyeye ulasamiyorlar
edit56: menekşe dönmezal
bilkay şener
bülent şener
cebrail mah. vali gazezoğlu caddesi hasan yılmaz apartmanı antakya göçük ihbarı.
edit55: antakya emlak bank sitesinde bina çökmüş onu da yazabilir misiniz ulaşamıyoruz
edit54: osmaniye, istasyon caddesi, iftaş apartmanı arkadaşımın ailesi göçük altında, lütfen yardım edin.
edit53: bir yazar kardeşimiz deprem bölgesinde vatandaşlarımıza kapısını açan kuruluşların listesini ve haritasını paylaşmış (bkz: #148666687)
edit52: biz de akrabalarımızdan haber alamıyoruz lütfen yardım edin
iskenderun'da mustafa kemal mahallesi prof. muhammer aksoy cad no:78 ahraz lassa bayisinin olduğu binada yaşayan akrabalarımızdan hiçbir bilgi alamıyoruz. isimleri
ihsan sakin, ayşe sakin, furkan sakin
sadece enkaz katında oldukları bilgisini biliyoruz. yardım yönlendirebilecek ya da en azından yakınında olup bilgi verebilecek olanlar varsa ulaşırsa çok seviniriz.
edit51: hatay rehanlı yolu son hali. görsel
edit50: nolur bu adresi de paylaşın. nereden nasıl ne yapacağımı bilmiyorum. general şükrü kanatlı mah karatahir sok hacı emin apt antakya hatay.
edit49: iskenderun mustafa kemal mahallesi 544 sok. batı göz arkası sarıgül sitesi kuzenim ve küçük çocukları enkaz altında yardım lütfen
edit48: https://www.reddit.com/…=1&utm_content=share_button
edit47: alitaşı mah menekşe sok no 10 nur sitesi b blok kat 2 d 3 adıyaman merkez ablama ulaşamıyorumm
edit46: afad adıyaman ekibinden tanıdığı olan varsa lütfen adıyamana yardıma gelebilir mi
ailem göcük altında lütfen tanıdığınız kepçe kamyon vs her türlü bana ulaşıp adıyamana gelebilir mi
gaziantep güneydoğu afadtan tanıdıkları olanlar lütfen bana ulaşsın
cumhuriyet mahallesi şansel apartmanı adıyaman/merkez
edit45: hatay hassa akbez salmanuşağı mahallesi.
çoğu ev yıkılmış. telefon hatları kesilmiş durumda.
edit44: arkadaşımın ailesine hiç ulaşamıyoruz bu adresi de paylaşabilir misin? harbiye caddesi, belediye kooperatif evleri a3 blok, hatay, 13 katlilar diye biliniyor.
edit43: adıyaman arılı köyü komple yıkıldığı söyleniyor. yardım gitmemiş. https://twitter.com/…?s=46&t=z2igkvg60mmxkn_galwomw
edit42: hayrullah mahallesi azerybayran bulvarı aydın apartmanı onikişubat/kahramanmaraş cahid zarifoglu caddesi 3m oto kiralamanın üstündeki bina yukarıdaki iki adresteki yakınlarımıza ulaşamıyoruz lütfen entry'ne sabitleyebilir misin nolur?
edit41: cumhuriyet cd. cebrail mh. lise sk. no:2 genç apt. antakya / hatay göçük ihbarı. yardım gitmemiş.
edit40: gaziantep kalesinin yıkıldığı söyleniyor. https://twitter.com/…?s=46&t=z2igkvg60mmxkn_galwomw
edit39: merhaba, adiyaman merkezde akrabalarim göcük altinda. teyzem ve teyzemin kizi kendi imkanlariyla cikmislar ama esi ve oglu hala enkaz altindalar. sesleri geliyor ama iyi durumda degiller. yardim icin kimseye ulasamiyoruz. evin adresi yeni mahalle 2617. sokak no:11 adiyaman-merkez
edit38: 148664994
hayrullah mahallesi kuddusi baba bulvarı no:91 telbisoğlu apartmanı (mado sağlık ocağı karşısı) onikişubat kahramanmaraş
yıkıldı ulaşılamıyormus.
antakya odabaşı odabaşı mahallesi. gürses sokak. çiğdem apartmanı. 2 aylık ve 2 yaşında çocuklarıyla beraber bir aile göçük altında!
özalper, iç kapi, turgut özal blv no: 13 d:no: 11, 44100 yeşilyurt/malatya
trend garden residence
kuzenim ve teyzem kurtarılmayı bekliyor. telefonlarına ulaşılamıyor. orada olan kişiler benimle irtibata geçebilir mi?
edit37: 0537 819 1046 enkazdan aradılar adıyaman adliyesi arkasında oturuyorlar kimseye ulaşamıyorlar.
edit36: hatay ekinci mah. inönü bulvarı elit apartmanı enkaz altında kalan aileler var yol tarafında 6. katta yol tarafında 3
kişi var.
edit35: emlak bank evleri 1. kısım hatay antakya lutfen kımseye ulasamıyoruz yardım gonderin bina cokmus diyorlar.
edit34: yavuz selim mahallesi 601. sokak no:1 elif apartmanı adıyaman/merkez
halk eğitim merkezi karşısı
hamile kadın göçük altında…
edit33: iskenderun çay mahallesi şehit polis murat kaya caddesi güneş apt. acil yardım gerekiyor
edit32: gün ağardı ve çok çok üzücü görüntüler geliyor. https://twitter.com/…?s=46&t=z2igkvg60mmxkn_galwomw
edit31: dedekorkut caddesi, yunus kaya apartmanı (spor salonu) nurdağı/antep
lütfen bu adresi de ekleyebilir misin? arkadaşımın kuzeni, teyzesi ve dayısı bu adreste göçük altında, hayattalar ama mesajla iyi değiliz bilgisi vermişler.
edit30: altınçağ mahallesi 20.sokak no1
yeni adrese göre 3410 sokak no:18 bina çökmüş ulaşılamıyormus. sümerler mahallesi harbiye caddesi sümer apt ayni şekilde. hatay.
edit29: 4 saattir herkese ulaşmaya çalışıyor yardım bekliyor. https://twitter.com/…?s=46&t=z2igkvg60mmxkn_galwomw
edit28: hatay antakya kılıç apartmanı mahmut yardım caddesi. 2. kat daire: 6 göçük ihbarı.
edit27: (#148656721) antakya odabaşı defne hastanesi ilerisi farklı yaşam sitesi bir sürü bina yıkıldı yardım lazım. duyurabilir misin?
edit26: hatay belen sarımazı mahallesi tuna sokak ak market arkası göçük ihbarı.
edit25: arkadasımın ailesi anneannemler enkaz altinda rüya apartmaninda nolursunuz biri yardim bulsun. bedii sabuncu ortaokulu karşısı rüya apartmanı antakya
edit24: göçük çevresinde çok fazla ses yapılıyor. göçük altında kalanlar seslerini duyuramıyor.
edit23: çok fazla mesaj var insanlar zor durumda ağlayacağım sinirden.
edit22: maraş özel megapark hastanesinin bloğu yıkılmış ve içeride sağlık çalışanları ile hastalar mahsur kalmış. bebekleri dışarıdan tahliye etmeye çalışıyorlarmış ama yardım henüz gelmemiş ve yetkililere ulaşılamıyor. çok acil duyurulması gerekiyor. cüneyt özdemir'in yayınında yorumlarda seslerini duyurmaya çalışıyorlar. lütfen sende paylaşırmısı
edit21: selamlar. cebrail mah 4. bahceli sokak no:15 antakya / hatay adresinde ailemize ulaşamıyoruz. başlıkta paylaşabilir misiniz?
edit20: ailemin bulunduğu apartman yıkılmış. babam, babaannem, amcam, yengem ve kuzenlerim hepsi içerde. aşağıdaki adrese yardım gönderir misiniz? antakya #sümerler mah. harbiye cad. m. mansuroğlu apt. no.27 rootraft cafe üstü #afad
edit19: abicim merhaba, emeğiniz için çok teşekkür ederiz. kahramanmaraş şehit abdullah çavuş mh ismet karaokur bulvarı hamidiye sitesi göçük altında kalan insanlar var mesajınıza ekleyebilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim
edit18: göçük kenarında instagram canlı yayını yapan duyarsız vatandaşlar var. bu neyin kafası.
edit17: bebeğiyle enkaz altında kalan ablamız var. https://twitter.com/…?s=46&t=zsys4aqgtpbtdv0v7eq1zw
sallanıyor.
edit: sallanırken yazdım ocak yazmışım.
edit2 korkunç bir deprem, korkunç bir zamanda yarın korkunç bir gün olacak.
enkaz altında kalan vatandaşlarımız tweeterdan yerlerini bildiriyor acilen ayrı bir başlık açılmalı bu insanların tweetlerini paylaşmalıyız.
benim gördüklerim şuana kadar lütfen arkadaşlar etkileşimi arttırın.
ve lütfen yardımı dokunamayacak kişiler aramasın.
https://twitter.com/…vma/status/1622411404014764033
https://twitter.com/…rer/status/1622411945088368640
https://twitter.com/…en_/status/1622411328085172225
https://twitter.com/…sn1/status/1622411675398770688
https://twitter.com/…len/status/1622410088249008128
https://twitter.com/…ya_/status/1622411151534444546
https://twitter.com/…urt/status/1622406440307642369
https://twitter.com/…fic/status/1622407209358442499
edit3: her yerden enkaz mesajları, tweetleri geliyor. çok korkunç.
edit4: adana seyhan'da bir kaç bina yıkılmış durumda. https://twitter.com/…?s=46&t=p-2lfoltmhwyddmwkk5esg
edit5 hatay'da enkaz altında kalan bir kardeşimiz https://twitter.com/…?s=46&t=p-2lfoltmhwyddmwkk5esg
edit6: hatay cumhuriyet mahallesi bir ablamız enkaz altında. https://twitter.com/…?s=46&t=p-2lfoltmhwyddmwkk5esg
edit7: https://www.hizliresim.com/2wt8im1
edit8: adana enkaz altında kalan bir kardeşimiz https://twitter.com/…?s=46&t=hxgfujtpvfwxq7ymwbby7g
edit9: tam güneydoğu fay üzeri görsel
edit:10 yazar arkadaşlardan trafikte işi olmayan araçların yardım ekipleri için yoldan çekilip yolu açmaları yönünde mesajlar geliyor.
edit11: gaziantep nizip shellin yanindaki teknosa nin bulunduğu bina yıkıldı sekili de de yıkılan binalar var. https://twitter.com/…?s=46&t=bwaikxgmxydddkbakcgkqw
edit12: çok fazla mesaj ve enkaz çağrıları geliyor. yetişemiyorum. çok üzücü. sinirlerim boşaldı ellerim buz kesti.
edit13: sülayman soylu türkiye'nin uluslararası 4. seviye alarm verdiğini açıkladı. https://opolitik.com/…arasi-yardim-iceren-alarmdir/
edit14: hatay arsuz enkaz bildirimi https://twitter.com/…?s=46&t=bwaikxgmxydddkbakcgkqw
edit15:
https://twitter.com/…?t=ncabl5ue0ym6-d-xbbv3tw&s=19
https://twitter.com/…?t=ldeludgo55_moxkchbmpxg&s=19 | ***videodaki arkadaş kurtarılmış, annesi hala göçük altında
https://twitter.com/…?t=2ighgz6dfxaocu7hf9pjgw&s=19
https://twitter.com/…?t=3bkr05lhvfef0z9hmavwfq&s=19
https://twitter.com/…?t=ufecj9dmmgf3pcw5d8hq1q&s=19
https://twitter.com/…?t=alusjx1yp_etl0sc0ca9ow&s=19
https://twitter.com/…?t=yq3csfsarbqv7scacmqlaa&s=19
https://twitter.com/…?t=qsuvt8xwkjjzq4kv5f-1sg&s=19
https://twitter.com/…?t=9a4kffvsjcwf4wr4pdmohq&s=19
https://twitter.com/…?t=tkbfxdvcfr5mguosivomqa&s=19
https://twitter.com/…?t=k4t7q11ipaupjlx6t7ntgw&s=19
https://twitter.com/…?t=fmiq_ypg0u_uqkjiokkwmw&s=19
https://twitter.com/…?t=-wtlzfr9udk9zkzi3wd0iw&s=19
https://twitter.com/…?t=czqqsqbxsrhfjppl0njldw&s=19
https://twitter.com/…?t=mv2kaicf6or9refigbpgig&s=19
https://twitter.com/…?t=_fz75_b8o1oivkvdygcofa&s=19
https://twitter.com/…?s=20&t=rwgozphnthnwgyrnwrkrba
https://twitter.com/…?s=20&t=aaflefl668xmupbtiuehkw
https://twitter.com/…?s=20&t=kpq3fde5dyld-2sdvvucja
https://twitter.com/…?s=20&t=kpq3fde5dyld-2sdvvucja | ***irtibat kesilmiş. çok acil
https://twitter.com/…?s=20&t=an-qq3mhoeui3nvtt8wqdg
https://twitter.com/…?s=20&t=dclpz1mwovav8ki0tepbvw
https://twitter.com/…?s=20&t=jyubqpoajhlqhgfnsjjqla
https://twitter.com/…?s=20&t=z_fwocnglk5h0dhupx-c4w
https://twitter.com/…?s=20&t=gktxwbuddbz5g1pind0abq
https://twitter.com/…?s=20&t=th9_51yfkpnqeuknmtkh8g
https://twitter.com/…?s=20&t=qyj7llbq23kdbiwekwr7eg
https://twitter.com/…?s=20&t=eudyezgema7gahwkhuwypg
https://twitter.com/…?s=20&t=eudyezgema7gahwkhuwypg
edit16: sakçagöz mahallesi fener sokak pazar yeri karşısı nurdağı/gaziantep 2 çocuk 4 kişi göçük altındalar!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? -
yetkililerin yıllardır bağıra bağıra söylediği ‘beklenen’ bir depremin daha gerçekleşmesidir.
2,5 yıl önce yazmıştım ;
şimdi sırada ne var? siz tahmin edin.
büyük geçmiş olsun…
edit: “kahramanmaras dogukent mahallesindeyiz su yiyecek cadir battaniyeye ihtiyac var ates yakacsk bir sey kalmiyor sesimizi duyur lutfen” çaylak yazar: @cevems -
malatya çok pis sallandı.
-
korkunç.
normal değildi, ciddiyim bitmedi. hayatımın en uzun 1 dakikası diyebilirim. zorunlu olmadıkça hat meşgul etmeyin, bilgi kirliliği yaratmayın.
lokasyon: adana.
edit: soran arkadaşlara topluca teşekkür ediyorum. sözlükte eski aktifliğim yok ve son entry'nin bu olması nedeniyle doğal olarak telaşlanıp yazan arkadaşlar oluyor, iyi ki varlar.
deprem sonrası binadan çıkarken “eğer merkez üssü burası değilse vay ülkenin haline” demiştim, keşke haklı çıkmasaymışım. ben fiziksel olarak iyiyim. evimde de hiçbir hasar yok. ancak milletçe üzerimizde kalan mental hasarlar bir müddet devam edecek gibi görünüyor.
başımız sağ olsun. -
mersinde yaklaşık 1 dakika sallandık halen devam ediyor
-
bölge afad noları:
afad diyarbakır:0412 326 1156
afad hatay:0326 112 0000
afad maraş:0344 221 4991
afad antep:0342 428 1118
afad adana:0322 227 2854
afad adıyaman:0416 216 1231
afad urfa:0414 313 7290
afad malatya:0422 212 8432
afad mardin:0482 212 3740
lütfen bu ve diğer deprem başlıklarına keyfi entry girip bilgi kirliliği yaratmayın arkadaşlar. çok insan yardım çağrısında bulunuyor, bırakın sadece onlar yazsın.
(bkz: 6 şubat 2023 deprem yardımlaşma başlığı)
(bkz: 6 şubat 2023 yardım çağrıları)
çok acil bir durum yoksa operatörlere çok yüklenmeyin, internet üzerinden iletişim kurmaya özen gösterin. -
uykudan uyandırdı
edit: geçmiş olsun dileklerini ileten ancak mesaj alımı kapalı olan yazarlar var herkese teşekkür ederim -
geçmiş olsun umarım can kaybı yaşanmaz.
-
çok uzun sürdü hala oluyor.
-
şu an mersinde sallandıran ve 1 dk civarı süren depremdir. kaynak gelince eklerim.
4.29 editi: hâlâ sallanmaya devam ediyor. sürekli artçı depremler hissediliyor.
kaynak: https://twitter.com/…26948?cxt=hhwwiic8vbfc-ymtaaaa
afad'a göre kahramanmaraş merkezli deprem.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap