60 dakika konuşunca telefonun kapanması
-
baz istasyonu kapasitelerinin dolmasını engelleme ve sırada bekleyen arama yapmış diğer abonelere yer açma amaçlı bir operatör sınırıdır.
mahallenizdeki baz istasyonu aynı anda 300 konuşmaya izin veren kapasitedeyse ve mahallenizdeki 300 ergen aynı anda sevgilisi ile süre sınırı olmadan saatlerce konuşursa, o bölgede kimse cep telefonundan görüşme yapamaz. bunun tek çözümü görüşmelere süre sınırı koymaktır, böylelikle baz istasyonunda her daim boş hatlar kalması sağlanır.
maksimum konuşma süresinin sınırını operatör belirler. bildiğim kadarıyla vodafone ve avea'da 60 dakikalık sınır mevcut. benzer bir durumun turkcell'de de olması gerek. -
hayatımda hiç 60 dakika konuşmadığım için varlığından şu an haberdar olduğum olay. telefonla saatlerce konuşmayı seven bir insan degilim. bir tek sevgilimle konuşabilirdim. olsaydı eğer... bak gece gece yarama tuz bastınız, ciğerimi dağladınız. oldu mu bu şimdi? :(
-
100 tl olan paketimde de gerçekleşen hadise. temel amacı birini götünüzle ararsanız ya da uyuyakalırsanız falan, göte pamuk durumları yaşanmaması amaçlıdır.*
-
bataryanin doluluk oranın ancak o kadar süre görüşmeye yetecegi hallerde gerçekleşmesi muhtemel durum.
ayrıca her tarife için bahsedildiği gibi operatör bazlı bir uygulama olduğunu zannetmiyorum. operatörler genelde sınırsız diye lanse edilen tarifelere, aylık belli bir üst sınır ve her çağrı için belirlenmiş sabit bir süre limiti koymaktadırlar. bu yaptığınız sözleşmede de temel bir madde olarak belirtilir zaten.
örneğin daha önce kullandığım ve sınırsız diye reklamı yapıp satılan, vodafone'un bir tarifesinde;
1- iki aylık toplam arama süresi 10.000 dakikayi gecemez
2- yapılan her bir çağrı süresi 79 dakikayi aşamaz.
aksi durumda hattın, haberleşme ihtiyacının dışında kullanıldığı varsayilarak sözleşme tek taraflı olarak feshedilebilirdi.
muhtemelen böyle bir yasal dayanakları vardı ki bi kota koymuşlardı. yalnız 79 dakika neye göre belirlenmişti hep içimi kemiren bir merak konusu olmuştu.
standart bir tarifede bu şekilde bir süre sınırı koyulması pek mümkün görünmüyor. -
yeni haberdar olduğum iyi bir uygulama. konuşan kişilerin meşguliyetinin bitirilmesi, hatların aramaya açık kalması anlamında iyi
şimdi buraya küfür yazarak girizgah yapmak istedim ama neyse. arkadaş 1 saat konuşmak nedir ya,eliniz mi yorulmuyor,çeneniz mi?kulaklarınız telefondan dolayı ısınmıyor mu. hadi sesi dışarı verdin elin yorulmuyor kulağın ısınmıyor ,mahremiyeti nasıl sağlıyorsun. hadi ona da kulaklıkla çare buldun. kulakların kaşınmıyor mu.
dünyanın hangi derdini telefonda çözüyorsun. atla git yüzyüze konuş.
telefonda uzun uzun konuşanları hiç anlamadan ölüp gideceğim herhalde.
bu kadarına izin verilmesi bile zaman öldürmeye ,tüketimi körüklemeye yarayan bir uygulama. anlatacağını 30 dakikada anlatamıyorsan zaten telefonda iletişim sağlıyamıyorsundur. vazgeç. geyiğine canım cicim konuşmak için ise ; yazık be. -
-
avea'da kesinlikle var olan durum. en azından 2006-2007 yıllarında vardı. 59-60 arası bir yerde tık diye kapanırdı telefon apansız.
-
oha ben yirmi saniye konuşunca beyni ısınan bir insanım. bir saat konuşsam beyin kanseri olurum, amigdalam kısa devre yapar, beyin sapım kurur, prefrontal korteksim yanar, subdural hematom falan geçiririm herhalde. o ne lan öyle. uuu.
çok mantıklı bir hareket fakat benim için halen çok uzun bir süre. bence 5 dakika olmalı en fazla.
not: tıp okumuyorum. -
var böyle bir uygulama ama 60 dakikayı bulmuyor. 30-35 dakika olunca şutluyordu avea beni. son zamanlarda rastlamadım ama defalarca başıma geldi. hatta sınırsız kamu hatlarının olduğu dönemlerde 10-15 dakikada düşüyordu hat. sadece benim başıma gelmiş olamaz.
-
kafaya elektrik vererek kapanması daha bir makbul olurdu.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap