abd vizesi
-
dün 30 saniyelik bir görüşme sonrası aldığım vize. bir hayırlı olsununuzu alırım :)
fakat abartmıyorum orada bulunan 10 kişiden 8'i red yedi. herkese birer potansiyel mülteci gözüyle bakılıyor öncelikle. lütfen arkadaşım orada onun yanına gidiyorum, yiğenim var onu görüp geleceğim gibi sebeplerle başvurmayın şu vizeye. çatır çatır red veriyorlar ve red oranlarında inanılmaz bir artış var bu yüzden.
ayrıca birçok kişi türkçe/ingilizce görüşme fark etmiyor dese de benim gözlemime göre görüşme sırasında ne kadar iyi ve akıcı ingilizce konuşuyorsanız o kadar şansınız yükseliyor. ingilizceniz iyi değilse de en azından en çok sorulan sorulara vereceğiniz cevapları 1 2 gün önceden okuyup ezberleyin.
konsolosluk görevlisi bana 1 2 ay beni mutlu dolaştırmaya yetecek çok güzel sözler söyledi, hatta en sevdiği restorantın adresini de verdi lütfen gittiğinde orada ye diye.
edit: hayırlı olsun dilekleri için mesaj atan herkese teşekkür ederim, dil konusunda söylediğim benim şahsi gözlemimdir. türkçe konuşursanız red yersiniz gibi bir şey kesinlikle yok, türkçe görüşmenin zararı olmadığını ancak ingilizce konuşmanın çok fazla artısı olduğu söylemek istedim sadece. -
en hızlı denilen k1 nişanlılık türüyle katıldığım vize. haziran 2022'den beri bekliyorum. uscis tarafından vize yeni onaylandı. gel gelelim, daha burada elçilikte görüşme falan var. dosyanın gelmesi ocak ayını bulacak. ankara'da randevu yok! randevuyu en erken 3 ay sonrasına bulmuş olacağım. yani yaklaşık 6 ayım daha var. yaklaşık 21 aylık bir süreç olacak. vay anasını. bu kadar zor olmamalı. üçüncü dünya ülkesi vatandaşı olduğumuzu iyice hissettiriyorlar.
-
üst edit: yazdığın herşeye sahibim ama red yedim diye yazanlar var. ben konsolos muyum olm? ne biliyim niye red aldın. aşağıda yazılanlar ihtimali en yüksek adayları işaret eder. buna rağmen hala çıkmama şansı tabi ki var. sanki ben dağıtıyorum vizeyi bana atar yapıyor yavşaklar :))
turist vizesi hakkında bilinen yanlışları düzeltelim:
- türkçe/ ingilizce mülakat yapmanın en ufak farkı yok hatta ingilizce daha bile eksi puan bence. ingilizce konuşacam diye kasmayın, kasıp yalan yanlış şeyler de söylemeyin. türkçe mülakatınızı yapın ds-160 a ne yazdıysanız onu söyleyin tutarsız olmayın.
- bordrolu bir işte min 5 sene çalışıyorsanız, görece iyi kazanıyorsanız(3x asgari+), türkiye'de kendinize bir hayat kurmuşsanız (ev, araba vs) çıkma şansı yüksek. serbest meslek, esnaf vs iseniz çıkması zor. çıkmaz demiyorum ama zor.
- abd'de yakın akrabanız varsa üstelik yaşınız da genç ise yine çıkması zor. akrabanız yok diyelim yaşınız 25'den genç yine zor.
- daha önce yurtdışına hiç çıkmamışsan, 3 ay+ schengen vizen hiç onaylanmamışsa, ilk seyahatini 12 saat uzaklıktaki abd'ye yapıcam ben ehehe diyorsan yine zor. çıkmaz..
kısaca kendinize sorun ben gider kalırım orda diyorsanız kendi kendinize koca amerika aptal değil. böyle düşünenlerin yüzde 90 ını daha mülakata gelmeden tespit edip mülakatta suratına söylüyor red diye zaten.
turist isen gerçekten turist olarak gelip gezip görüp gideceksen alabilirsin şu sıra vizeyi. durum bu yoksa boş yere 185 dolar verip randevu kuyruğunda beklemeyin.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap