abdullah papur
-
gelme mezar taşıma,koyunlar kuzuladı yayla zamanı,nur günüm,yaz geldi,bir kuş konmuş da ziyaretin başına gibi mükemmel eserlerin sahibi şahsiyet..
-
-
fevkalede harika uzunhavalariyla, halk muzigindeki kâmilligi herkes tarafindan kabul edilmis, anadoluda en az bir refik basaran ya da mahzuni serif kadar taninan, mühim mahalli ozanlarimizdan. (bkz: refik basaran)(bkz: neset ertas)(bkz: mahzuni serif)
-
muhtesem biyiklari vardi bu amcanin..
-
1989da öldü.
(bkz: bir abdullah vardi) -
bu sabah bindiğim takside dinlemek zorunda bırakıldığım ama bundan pişman olmadığım halk ozanı. taksici abinin dediğine göre öldürülmüş bu ozan'ımız hatta dediğine göre mahzuni şerif kadar hatta daha fazlaymış... ne demek istedi anlayamadım orasını. ondan daha iyi demek istedi sanırım.
-
karl popper ile aynı soyisme sahip halk ozanı.
okuldayken "popper dün ölmüş yaaa" diye kantine girdiğimde bir bayan arkadasimin "oglum sacmalama, abdullah papur zatan iki yıl once öldü" demesiyle bir donem odtu de geyiklere vesile olmus sanatci. -
(bkz: çift camlardan ses gelmiyor)
-
türk varoş tarihinin hak ile yeksan en acılı uzun havalarının ozanı. hatırımda kaldığı kadarı ile seneler evveli izmir gazinosunda o vakitler muadili ibrahim tatlıses'e kıyasla daha fazla hayran kitlesini beş tuğlu bir yangın gibi peşinde sürüklemiş adam. derdin, acının, gurbetin ne olduğunu sözlük anlamını bilmeden isot kıvamında zehir gibi bir acıyı kulaklarımıza üfleyerek algılamamıza sebep olmuş ozan. eserlerinde sosyo-politik ve toplumsal konuları işleyen bu gönül adamı; bugün görüşme günüdür çift camlardan ses gelmiyor dediğinde içeriden dışarıya bin selam etmiş, bir kuş konmuşda ziyaretin başına dediğinde gurbetten sılaya doğru içimizde uçmaya hazır o minik kuşu havalandırmıştır.. yaratıcı bir tanrı var demeseydin inanki ben sana tapardım anam, görmek için seni bir kez rüyamda ayık iken gözüm kapardım anam dediğinde ana hasretimize hançer saplayıp deşip geçmiştir. friedrich nietzsche yazılarında bıyıkları hakkında nasıl bir yorum yapmamışsa, abdullah papur da maraşlı bıyık rekortmenlerini rüyasında görüp özendiği keza nietzsche'ye eş bıyıklarından da hiç söz etmemiştir.
-
köylü bacım türküsüyle ninelerimizi hüzünlendiren halk müziği sanatçısı.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap