adı taylan olanların esmer ve yavşak olması
-
tam sahne adı taylan. hafif yumuşak oldu mu yavşaklıkta bayrak sallar, solaryumdan da çıkmaz zaten bunlar. doğru tespit.
-
facebook'ta "taylan" ismini aradığımda bu genellemenin, genel olarak ne kadar haklı olduğunu gördüm. benim de tanıdığım esmer, kel ve yavşaktı.
-
tanıdığım taylan'ın da tam olarak bu kriterlere uyması ile şok geçirdiğim önerme. gerçekten ilginç, incelenmeli.
-
tanıdığım tek taylanın da bu önermeyi doğrulaması ile bir kez daha inandığım önerme.
-
esmer ve yavşak kimseyi tanımıyorum, taylan adında da kimseyi tanımıyorum demek ki doğrudur diye garip bir sağlamasını yaptığım genelleme. *
-
malatya'dan çocukluk arkadaşım, alabildiğine esmer ve yavşak olan taylan'ı göz önüne alarak doğruluğuna inandığım tespittir.
-
-
ekşisözlük'e ilk girdiğim gün sol frame'de gördüğüm genellemedir. o gün "oha nerden biliyorlar ya?" demiştim bugün "helal karşim" diyorum.
tanım : sözlükteki en muazzam genellemedir. doğruluk payı yaklaşık 210/300'dür. belki daha fazla. -
az önce karşımda oturan, yavşak yavşak gülüyor ve konuşuyor diye düşündüğüm daha sonra yanıma gelen bir arkadaşımın tanıdığı olması sebebiyle tanışıp adının taylan olduğunu öğrendiğim adamdan sonra benim de yüzde yüz katıldığım genelleme.
-
benim tanıdığım sarışın ama yine de yavşak.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap