alışveriş bağımlılığı
-
(bkz: alışveriş manyaklığı)
-
ben alışveriş bağımlısıyım.
bir şeyi hedefleyip onu alınca hiçbir kıymeti olmayıp yeni bir hedef buluyorum kendime.
neyin boşluğunu ya da eksikliğini alışverişle dolduruyorum bilemiyorum ama psikiyatriste gitsem direkt tanı alırım o derece... -
"black friday'e az kaldı, sağlığınıza dikkat edin" ile kara cuma'yı tartışan sol hd haberi ve psikiyatrist tolga binbay'ın değerlendirmeleri kaçırılmamalı.
http://haber.sol.org.tr/…iginiza-dikkat-edin-218298 -
tedavi edilmesi gereken psikolojik bir rahatsızlık olmasının yanı sıra aslında ciddi bir bağımlılık türüdür.
(bkz: oniomania) -
çağımızın vebası.
-
düştüğüm kurtulamadığım bir batak.
ölücü olarak her şeyin uygun fiyatlı ve avantajlı olanını alan biriyim. ama bir batağa düştüm ki sormayın. kırmızı etiket bağımlılığı! indirimli olan her şeyi alasım geliyor. her indirimde para harcamak istiyorum. sürekli alışveriş yapmak çılgınlar gibi harcama yapmak istiyorum. ve bu konuda kendimi durdurmak o kadar zor ki anlatamam. 2 gün önce eşofman üstü ve çanta aldım mesela bugün başka bir şey için çıldırıyorum ve alamazsam öleceğim gibi geliyor. resmen acınası bir durumdayım bu konuda kendini durdurabilmiş olan biri varsa yeşillendirsin. -
(bkz: çağın en büyük hastalığı)
-
bu bağımlılığı kitap satın almaya yönlendirebilirseniz, bence zarardan çok, faydası olacaktır.
-
bkz. annem
dolaplar dolusu kıyafeti var hala canı sıkıldığında alışverişe çıkar. merhaba anne, sen bir bağımlısın. -
bende kesin olarak var olan, ama tedavi olmak icin hic ugrasmayacagim hastalik.
oturup cocukluguma inmek, beni neden mahrum biraktilar da ben boyle bi ruh hastasi oldum diye dusunmek yerine, borsayla ilgilenmeye basladim.
canim alisveris yapmak isteyince, gidip cok da yuksek $$ olmayan bir hisse senedi aliyorum. hele bu ara corona yuzunden tum hisseler dibe vurdu ve vurmaya da devam edecek abd'de. robin hood'da yasiyorum yemin ediyorum. turkiye'de durum daha da fena. swaplar ucmus yine, yarindan itibaren borsa biraz duser.
neyse, benim gibi psikopatlara tavsiyem, tedavi falan ugrasamam, satin alma duygusunu seviyorum ben diosaniz, gidip bi borsa hesabi acin. gidin ufak tefek hisseler alin, maksat sepet zenginlessin. alisveriste harcayaginiz para zaten gozden cikardiginiz para, en azindan hem satin alma duygunuz tatmin olur, hem de para cebinizde kalir.
kumar da seviyorum ben ayrica ya... of tam bi pisligim galiba. ideal esim ben sozluk. icki, kumar, borsa, kari kiz... *
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap