alternative metal
-
aslında nu metal ile alakası olmayan, faith no more, alice in chains, tool ve korn 'un başını çektiği şahane müzik türü.
(bkz: korn nu metal değildir) -
genellikle metal müziğin normalde metalle pek ilgisi olmayan funk, hip hop, post-hardcore, vs. gibi tarzlarla karışımı için kullanılan bir tanımlama. bu bahsedilen tarzlardan öğeler içermese de ses olarak '90'ların alternatif rock'ına yakın olan alice in chains, soundgarden ve tool gibi metal grupları da bu sınıflandırmaya katılır. nu metal ise alternatif metal sınıfına giren tüm bu tarzları harmanlar ve standartize eder.
(bkz: helmet)
(bkz: system of a down)
(bkz: primus)
(bkz: mr. bungle)
(bkz: jane's addiction) -
ekşi sözlükte bu başlığın neden bu kadar boş kaldığını hep merak etmişimdir. tamam; nu metal , grunge , post grunge ve prograssive metal türleri arasında kararsız kalmış metal türü olabilir ama bu başlığın bu kadar az entry almaması gerek.
türün en büyük temsilcileri tool, alice in chains ve godsmack'tir. hadi alice in chains'i grunge sınıfına, godsmack'i de post grunge'a aldık. peki tool'u hangi sınıfa aldınız? prograssive metal? sanmıyorum. prograssive metal gruplarına solo arka plana atılamaz. tool'un çoğu şarkısında solo var ama geri plandadır.
demem o ki, yıllarca prograssive metal, post grunge bildiğiniz grupların birçoğunun asıl türü alternative metal'dir.
peki bir grubun alternative metal olduğu nasıl anlaşılır?
-öncelikle, bir alternative metal albümündeki parçaların hepsi olmasa da en az 5'inde elektro gitarın drop d tonunda olması gerek. başat kurallardan biri drop d'dir.
-albümdeki parçaların çoğunda solo olmalı ama abartılmamalı. solo hiç yoksa ya da 5-10 saniyeyi geçmiyorsa grup grunge ve post grunge sınıfına girer. nickelback'i alternative değil de post grunge'a alabiliriz. keza sololardan dolayı godsmack de post grunge yerine alternative sınıfına girer.
-vokal çok hızlı olmamalı. eğer vokalde rap tınısı yakalanırsa direkt nu metal yaftasını yer. (bkz: korn) (bkz: slipknot)
-prograssive metal'den farkı solo'dur. solo 30 saniyeyi geçip parçada ön plana geliyorsa grup alternative değil prograssive sınıfına girer. bu durumda tool prograssive yerine alternative türüne uygundur. -
bugün itibarı ile ülkemizde pek tutulmayan bu türün sözlükte reklamdarlığını karar almış durumdayım. türün etkili grupları başlık altında derlenecektir.
(bkz: submersed/#102699536)
(bkz: red/#104739109)
(bkz: steak number eight/#99812881)
(bkz: stake/#99689384) -
-
son yıllarda çıkan alternative metal gruplarına bakıyorum soundta ciddi sıkıntılar var. bu grupların kendisi mi türlerine alternative metal grubu mu diyor yoksa bir müzik otoritesi mi gruplara tür adını yapıştırıyor merak ediyorum?
son 3 yılda kendilerine alternative metal diyen gruplarda alt metal soundu ve vokal rengi göremiyorum. gruplar ekseriyetle hardcore metal/rock, metalcore, nu metal tarzında çıkıyor.
örnek, living dead girl adlı grup. sitesinde gruba sade alt metal demişler. bir açtım karşıma core soundu çıktı.
https://getrockmusic.net/…g-dead-girl-exorcism.html
https://www.youtube.com/watch?v=jwdn-tuqmes
bunun neresi alt metal amk? -
bana göre en iyi 10 grubu şöyle olur efendim:
not:sırasız ve subjektiftir liste.
(bkz: helmet)
(bkz: primus)
(bkz: rage against the machine)
(bkz: life of agony)
(bkz: incubus)
(bkz: godsmack)
(bkz: staind)