sorunsallar (8)
24516 entry daha
  • işe gidiş-işten çıkış saatlerinde trafiği elbette keşmekeşe dönecek. yanlış hatırlamıyorsam deprem bölgesinden 5 milyon insan başka şehirlere gitmiş ve birinci sırada ankara var. yine tam sayıyı göremedim, herhalde ben bulamamışımdır ama ankara'ya gelen insan sayısı için 500 bin ila 1 milyon gibi sayılar telaffuz ediliyor.

eh bu insanlar uçarak seyahat etmediğine ve ışınlanmayı da henüz bulamadığımıza göre bu kadar insan şu veya bu şekilde trafiğe karışıyor demektir. burada sorun bu insanlar değil bu arada, önlem alması gerekenlerin kıllarını kıpırdatmaması. hükümet ve belediye ayırt etmiyorum, ülkenin başkenti, bürokrasinin kalbi olan şehir burası ve ne olup bitiyor diye dönüp bakan yok. tüm bakanlar ve bakanlıklar, üst düzey bürokrasi kendilerine kurdukları dünyada yaşadıkları için zaten umurlarında değil. umrunda olanın da yetkisi yoktur.

tüm merkezi felç edecek olan merkez ankara diye bir garabeti mızrak gibi şehrin kalbine sokarken tereddüt etmemiş insanlar, elbette şehir sakinlerini düşünecek değiller. üstelik mansur yavaş dahil, uzun yıllardır altyapı yatırımı yapılmamış bir şehir burası. nüfus çıkmış 5 milyona, sittin senedir aynı aks üzerinde akan bir trafik var. daha beter olacağını görmek için müneccim olmaya gerek yok.

ekleme: sayıları inanılmaz bulanlar var. ben de öyle buluyorum. ortada farklı sayılar döndüğü için henüz bir netlik yok. ama hesap makinesinde dört işlem yapıp dehamızı göstermeden önce google’ı kullanabiliriz.

depremden 13,5 milyon kişi etkilendi: https://csb.gov.tr/…edi-bakanlik-faaliyetleri-37415

18 şubat itibariyle 4 milyon kişi şehrini terk etti. kalan 6 ayda artması şaşırtmaz sanırım: https://www.yenisafak.com/…ehrini-terk-etti-4508802

5 milyon kişi başka bir şehre göç etti: https://www.birgun.net/…a-bir-kente-goc-etti-422198

bir de şu üslup sorununu halletsek keşke.
  • ankara kolejinde okurdum öğlen teneffüsünde çıkar sakarya'da izmir caddesi'nde karanfil sokakta yüksel caddesi'nde yürürdüm çok özledim çok ama o kadar uzun süre oldu ki görmeyeli kızılay kaçakların göçmenlerin yeri olmuş diyorlar üzülüyorum görürsem sinir krizi mi geçiririm diye düşünüyorum bu akp gitmeden bu ülke adam olmaz
  • bu sıra içim çekmektedir.
  • melih gökçek tarafından 20 yıl boyunca yüzlerce tünelli kavşak yapımı ile insanlar için değil otomobiller için tasarlanan ve otomobil dışında seyahat etmeyi hatta yürümeyi ayıp gören şehir halkından oluşan bu şehrimiz son akaryakıt zamlarıyla beraber yaşanması zor şehirler listesine girmiştir.

apartmanında otomobilini sokacak büyüklükte asonsör olsa otomobili ile yatak odasına girecek olan çayyolu, batıkent, eryaman sakinleri son benzin zamlarıyla uykusuz kalmıştır.
  • (bkz: (#157178865))

5 milyon kişinin deprem bölgesinden gittiğini yazan bir entry debe'ye girmiş. türkiye'nin en büyük problemi bu. hiç dayak yemediklerinden dolayı sayı saymayı bilmiyorlar.

illerin nüfusları burada.

hatay + maraş + osmaniye + adıyaman toplamı 4 milyon. antebi katarsan 6,2 milyon.

yani bütün o bölgede in cin top oynuyor şu anda. her boku bilen ekşiciler de basmışlar oyu.

edit: evet, birgun.net için çalışan ne idüğü belirsiz bir muhabir 5 milyon kişinin göç ettiği belirtiliyor* dedi diye inanmamız lazım. çünkü birgun.net en güvenilir bilgi kaynağıdır.
  • ankara'yı avucunun içi gibi bilenler yeşillendirebilir mi? ev satın alma ile ilgili bir şey soracağım. sonra da bu entryi imha edeceğim.
  • sebebini bilmediğim bir şekilde bu ara çok kez aklıma gelen, gezip dolaştığım sokaklarını çok özlediğim yer.
  • artan nüfusuyla, çomarıyla ve trafiğiyle artık hiç çekilmeyen boktan beton yığını.
hesabın var mı? giriş yap