• 1999 yılında türkiye motosiklet drag yarışları grup a'da birincilik elde etmiş yetenekli yarisçi. kenan sofuoglu ve sinan sofuoglu'nun degerli abisi. kendisi 2002 yilinda, henuz 24 yaşındayken, yaya olarak karsidan karsiya gecmeye calisirken, hiz sinirini asarak gelen biri tarafindan ezilerek hayatini kaybetmistir.
  • ölümüne ne yazık ki gözlerimle şahit oldugum insan. adapazarı tek e giden yolda kia bayilikleri vardır. aksam saatlarinde ufak çaplı bir kaza olmuştur. bahattin sofuoğlu ve bir grup insan kaza yapanlara yardım etmektedir. o sırada bahattin sofuoglu karşıdan karşıya geçmek ister. kendim dahil kimsenin nerden çıktığını anlamadıgı beyaz clio symbol marka otomobil en az 100km hızla frensiz kendisine çarpmıştır. şahit oldugum sahne aradan neredeyse 10 yıl geçmesine ragmen hala en ince detayına kadar beynimde yer etmiştir.

mekanı cennet olsun. sonradan bir oglunu daha kaybeden aileye de allah sabırlar versin.
  • çok sevdiğim dostum, rakibim ve iyi bir yarışçıydı. defalarca aynı pistte birincilik için rakip olarak yarıştık. en son izmir pınarbaşı pistinde yarıştık. sonra iskenderun`da askerdeyken bir kaç kez ziyaretine gittim. yüz yüze görüştüğümüz son yerdi iskenderun. öldüğünü duyduğumda inanamamıştım. biz pistte yarışırken, kenan sofuoğlu pit alanı kenarında minicik motosikletiyle oyun oynardı. bahattin kazada rahmetli olmasa dünyaca ünlü bir yarışçı olacaktı. neyse ki kenan yıllardır göğsümüzü kabartıyor.
  • kenan sofuoğlu'nun, yarıştığı uluslararası şampiyonalarda ismini kaskında taşıdığı abisi.

1999, 2000 ve 2001 yıllarında türkiye motosiklet pist şampiyonası, superstok 600cc a sınıfı şampiyonluklarının yanı sıra, 2001 balkan motosiklet pist şampiyonası'nda üçüncülüğü bulunmaktadır.
  • kenan sofuoğlu'nun 2002 yılında trafik kazasında kaybettiği abisi ile aynı isme sahip kuzeni, motor yarış pilotu.
  • bugün kazandığı kategori de türkiye nin ilk birinciliğiymiş. başarılarının devamını diliyorum. gerçekten çok heyecanlı bir yarış oldu. kenan ın amca oğluymuş.
  • kenan sofuoğlu'nun elinden tutup yarış dünyasına kazandırdığı bir başka yetenek daha. kendisi 2003 doğumlu olup aynı zamanda kenan'ın amcasının oğludur. bugün jerez'deki yarışı kazandı, dünkü yarışı ise 6. sırada tamamlamıştı.

bu kategoride yarış kazanan ilk türk oldu ayrıca. 2017 yılında harun çabuk da bu kategoride yarışmış ve pek bir varlık gösterememişti ne yazık ki. sezonu 15 puanla 22. sırada tamamlamıştı.
  • 2. kez birinci olarak göğsümüzü kabartan sporcu.
  • türkiye moto gp görürse kenan sayesinde görecektir. keşke siyaseti bırakıp işiyle ilgilense.
  • jerez'de dün gerçekleşen wssp300 yarışını altıncı tamamladıktan sonra bugün birinciliği kapmayı başardı. şansı bol olsun.
hesabın var mı? giriş yap