bahçe kapısı
-
eskiden, evler bahçe içindeyken ve bu bahçeleri duvarlar çevrelerken, bu duvarlardan bahçeye girmeye yarayan kapı. şimdilerde, bazı apartmanların da bahçe kapısı bulunmaktadır.
(bkz: toplumsal değişme) -
evde muzur isler ceviriyorsam melek goruntusune burunmem icin, gicirdayarak bana zaman kazandiran,hayatimi pek cok defa kurtarmis, kurtaracak yuce bisidir anlatilamaz.
-
adına tabelalar hazırlatılıp korunmak istenen kapılardır kimi zaman, üzerinde sallanmak isteyenlerden...
hey allahım yarebbim demeden önce bakınız, görünüz...
http://flickr.com/photos/kanzuk/245628607/ -
ilkokulda isim tamlamasına verilen klasik örnek.
-
evin bahçesinin etrafını güzel direkler ve çitlerle çevirdiğimi yazmıştım bir süre önce. (bkz: bahçe/#142360040)
bunun ardından eski kapıyı da sıfırdan yaptığım yeni kapıyla değiştirerek işi bitirmiş oldum. detaylar için okumaya devam.
evdeki 40'lık köşebentleri değerlendirmek istediğim için yeni malzeme almadım. köşebentleri ölçüsünde kesip yerde küçük bir prova yaptım. köşeleri içten dıştan güzelce kaynattıktan sonra sıra üzerindeki teli yapmaya geldi. bilen bilir, bu çit tellerini ayırmak için kesmeye gerek yok, bir baklanın en uçtaki kıvrık kısmını düzleyince aradan döndüre döndüre çıkarmak mümkün.
teli de ölçüsünde böldükten sonra birkaç parça inşaat demiri kestim, telleri inşaat demirlerinin altına kıstırarak gövdeye kaynattım.
hem sarkmasın diye, hem de sürgüyü monte edecek bir yer olsun diye araya bir parça daha attıktan sonra güzelce boyayıp sürgüsünü de taktım.* menteşelerini de ekleyip direğe monte ettim. normalde böyle kapılar menteşelerle direklerine sabitlenip toprağa öyle gömülürler ama ben tam tersini yapmış bulundum, neyse sonuçta kendi evim, görücüye mi çıkacak aman.
son hali: görsel1, görsel2
bonus foto: ben iş yaparken uyuklayan çıraklar.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap