bakıcı fiyatları
-
bugün itibariyle gündüzlü ortalama 5 bin sabah 9:00 aksam 17:00, yatılılar da 6.5 istiyor. bence bu fiyatlar inanılır gibi değil. ülkede kreşler genelde 2 yaşından sonra çocuk kabul ettiği için de ailesi yakında olmayan çalışan anne babalar mecburen bakıcı arayışına giriyor.
edit: konu sadece bakıcı ücretleri değil aynı zamanda bakıcıya zorunda bırakılmak. asgari ücretle çalışan ve çalışmak zorunda olan anne baba ne yapsın?
edit: 2023 eylul itibariyle ücretler 20-22 bin civarı -
kayınvalidem ve annem sağolsun :).
-
7 bin lirayı bakıcıya verenlerin maaşını merak ettiğim başlık. hakları mıdır ayrı mesele ama o kadar parayı bakıcıya vereceğime kendim bakarım çocuğuma.
ekleme: rica ediyorum bozkırın bağrından kopmuş olmasına rağmen biraz eğitildiğinden ilk bakıldığında cahil olduğu anlaşılmayan erkekler bu konuda yorum yapmasın. otursun çocuğuna baksınmış. yazık seni adam sanıp evlenip , bir de çocuk yapan o kadına...
ekleme 2: sanki bir sorunmuş ve çözülmesi gerekirmişçesine ve hatta olması gereken bebeğin bakıcı tarafından büyütülmekmişçesine konuşanlar da cinsiyetten münezzeh olarak yorum yapmasın lütfen.
bebeğin bakımı konusunda eşler yardımlaşır, evet bebeğine annesinden iyi bakan babalar da var ama her insan bir değil ne yazık ki. her ailenin şartları da bir değil ne yazık ki.
kendi adıma, bir evladım var 3 aylıkken işe dönmem gerekti şimdi 3 yaşında her akşam eve gittiğimde yarım saat öpüp kokluyorum. sonra üzerimi değiştiriyorum, yemeğimi yiyorum vs... yani demem o ki evladımın bana ihtiyacından çok benim ona ihtiyacım oluyor ve yine burda ben bakarım dememdeki gaye para başkasına gitmesin diye değil, ikimizin de daha mutlu olacağını düşündüğümden.
keşke kadınların (cinsiyetçi bir söylem değildir) kariyeri ve evladı arasında kalması gereken bir düzen olmasa, çocuk doğurma potansiyeli yüzünden görmezden gelinmeseler... aynı şekilde nasıl ki kadının evladına özlemi normalse çalışmak da hakkıdır. kadını da erkeği de yıllarca emek verdiği mesleğini eşit kulvarlarda yapabilse... ama coğrafya kaderdir ve biz bu topraklarda doğduk...
ağzı olan konuşuyor. konuşanların çoğunun çocukla işi yok, gelecek kaygısı yok. memleketin iki ucu arasındaki uçurum gün geçtikçe açılıyor allah yardımcımız olsun... -
7 bin tl bakıcı mı?
olm siz kafayı mı yediniz lan? kendi çocuğuna kendin bak daha iyi, hem elin yabancısına emanet etmiyorsun çocuğunu kafan rahat.
edit ekleme: altlardan laf sokulmuş, 'çocuk büyüdükten sonra nasıl iş bulacak' denilmiş. vasıfsızsan o senin sorunun.
7bin tl az para değil bu ülkede. şuan ortalama bir beyaz yakalının maaşı. ben daha sonra iş bulamayacak korkusuyla çocuğumu hiç tanımadığım bir insana emanet edemem. eğer çocuğuma bu kadar önem vermiyorsam da çocuk yapmam bu kadar basit.
sen o işinden olma korkusuyla yaşamamak için çocuğunu anadolunun boktan köyünden gelmiş birine emanet edeceğine hiç çocuk yapma daha iyi. -
bakici fiyatlarinj kendi maasinizla kiyasladiginizda ya ne kadar yüksek degil mi? oysa annelik babalik hakkini devrediyorsunuz bence ucuz olmamali,ben hem anne olayim,baba olayim aldigim maasin birazini bakiciya veririm olur biter.
ileride cocugu koleje gonderir en iyi okullarda okuturum,sonra anneler ve babalar gununde hediyelesiriz olur biter.
benim anlamadigim bakin yapmam demiyorum ama anlamadigim egitimli insanlar cocuklarini gozlerini kirpmadan ilkokul mezunu kisilere emanet edip,kamera goruntuleriyle iyi anne baba rolune girebiliyorlar. -
f*kirlerin uğramaması gereken başlık ama mantar gibiler yeminlen. kopardıkça çoğuluyorlar.
bir bakıcıya 7bin tale veriyorsanız evde körnokta kalmayacak şekilde kamera takmanız gerekebilir. 15 veriyorsanız çocuğun oyuncağına kamera koymanız yeterli. siz bakmayın f*kirlerin dediklerine. onlara kalsa eskaza bir çocuk yaptık diye işi gücü bırakıp 1+1 apartman dairesinde yaşamamız lazım. -
otur kendin bak diyen akılsızlara sesleniyorum ne kadar zekisin bu hiç kimsenin aklına gelmemişti.
çalışan anne babanın olduğu evde maalesef bu işler böyle yürüyor gençler şimdiden gardınızı ona göre alın. eğer çocuğa bakacak anne baba hala teyzeniz yoksa mecbursunuz.
şimdi diyebilirsin ki 7bin verene kadar sen bak. peki diyelim 2 yaşına kadar sen baktın. çalışmadın ve oturdun sen baktın sonra...3, 4 yaşına gelince ne yapacaksın kreşe vermeyecekmisin. hadi diyelim kreşe de vermedin, geldi ilkokula onu da oturup evde sen mi eğiteceksin? sonuçta bu çocuk okula başladığı anda masrafları olacak ve o masrafları karşılayabilmek için anne ve babanın da çalışıyor olması gerekiyor.
2 sene çocuk doğduktan sonra bakıcıya para vermiyim ben bakayım diyince bakalım 2 sene sonra iş bulabilecekmisin. otur anlat 24 yaşında ik olup sana iş görüşmesinde "ee 2 sene boşluk neden var" diyene.
ez cümle 2 yaşına kadar bakıcıya para verene kadar otur sen bak mantıklı gibi görünebilir ama sonrası için bu çocuğun masrafları için yine eve 2 maaş girmesi gerekecek. -
köle olarak satın almıyorsanız eğer, "bakıcı ücretleri"'dir o.
-
fransız mürebbiyelerin yerini filipinli göçmenlerin aldığı sürece tanık olanların ibretle okuduğu başlık.
bir toplumun çöküşüne tanık olmak böyle bir şeymiş demek. -
annenizle kayinvaldenizle iyi gecinin diyenlere kotu bir haberim var. bakici esas yasli bakim sektorunde kullanilan bir terim. cocuk bakimi bunun yaninda cocuk oyuncagi.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap