hesabın var mı? giriş yap

  • şu ülkedeki milyonlarca insana başka ülkelerin takımlarını desteklemesini reva gören ruhsuzlar topluluğu.

  • birçok ülke, en düşük değerli madeni para (1 cent, 1 kuruş vs) üretimini durdurmuş, çünkü bu paraların üretim maliyeti paranın değerinden daha yüksek.

    1 cent'in üretim maliyeti 1.7 cent . ne yapılırsa yapılsın üretim maliyeti kendi değerinin altına düşürülemiyor. 1 cent gibi 5 cent (nickel) de ölü para birimi. araştırmalara göre bir nickel'ın maliyeti 8 centmiş. doların madeni paralarında kar etme çizgisi ise 10 centten itibaren başlıyor. 10 cent'in maliyeti 3.9 cent iken, 25 cent'in maliyeti ise 9 cent. 5 cent'in maliyetinin 10 cent'e göre fazla olmasının nedeni ise içindeki metal alaşımları oranı farkı.

    kısacası 1 cent ve 5 cent üretimlerinden amerikalılar yılda 90.5 milyon dolar zarar ediyor. üretim maliyetleri üretilen paraların değerinden 90.5 milyon dolar fazla bir başka deyimle. fakat bütün madeni paraların üretim maliyeti & paranın değeri hesaba katıldığında amerikalılar 289.1 milyon dolar kar ediyorlar.

    başta kanada ve avustralya olmak üzere çoğu ülkenin en küçük para değerinin üretimini durdurma sebebi bu.

  • rıza kayaalp'i türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak görmediğim için benim de dahil olduğum küme.

    çok açık söylüyorum, gezi direnişine karşı çıkan, ''ama otobüsleri yaktılayyyyy, kabataş'ta türbanlı bacıma işedilerrrr.' diyen herkesi vatan haini ve halk düşmanı olarak görüyorum.

  • söylenmek veya bir şeylerden sürekli şikayetçi olma halinin uzun vadede alzheimer hastalığını tetiklemesi.

    hoşumuza giden güzel şeyleri kendimize hatırlatmak insan psikolojisine çok iyi gelen bir durumdur. ancak insan beyni, belki de yapısı gereği hoşumuza gitmeyen şeyleri fark etmede hoşumuza giden şeylere oranla daha iyidir. hatta bu bazen alışkanlık haline bile gelebilir. sürekli şikayet eden bir durumdaysanız beyin, gelecekte de daha fazla şikayetçi olmanız için kendini şartlandırır. beyin, çevrenizde meydana gelen olaylardan pozitif olanı değil de negatif olanı fark etmeye meyillidir. aynı zamanda çok fazla söylenen insanların arasında bulunursanız siz de yakın zamanda onlardan biri olabilirsiniz.

    bu bilgiler ışığında stanford üniversitesi 'nde yapılan bir araştırmaya göre söylenmek veya şikayetçi olma hali strese yol açar. var olan stres hali ve stres hormonları da beyindeki hippocampus adı verilen bölgenin küçülmesine neden olur. hippocampus beyindeki hafıza yeridir. ayrıca problem çözme ve bilişsel fonksiyonlar için son derece önemli bir yerdir. aynı zamanda da bu yerin zarar görmesi, alzheimer hastalığının oluşmasında beyindeki en önemli alanlardan biri olduğu kabul edilmektedir. dolayısıyla sürekli şikayetçi olma halinin uzun vadede alzheimer hastalığına yol açtığı düşünülebilir.

    kaynak

  • taklitler ancak aslini yasatir. ıstiyorlarki 2008 havasini yakalayalim, kenetlenelim, mac izlerken her seyi unutalim ama olmuyor be.. olmuyor cunku turkiye sosyolojik olarak o yıllardan cok uzak. hani bizim çocuklar diye pompaladiginiz romantizm var ya? heh o artik olmuyor be hocam, cunku ulkenin yarisi sizin ne tip insanlar oldugunuzu iliklerine kadar hissederek anladi. sizin samimiyetiniz bir türlü inandirici gelmiyor, bir turlu salamiyoruz kendimizi sizin anlatiminiza. aylik 200 dolara calisirken 3 milyon euro'luk senol gunes icin insanlarin artik yirtinacak dermani yok. her gun televizyonda trt dizilerinde millete materyalizm pompalayip simdi mac gelince milyoner bebelere bizim cocuklardiyerek cizmeye calistiginiz halkin takimi tablosu yapmacikliktann oteye gecemiyor maalesef.

  • altay hatalı gol yemeseydi yapılmayacak olan açıklamaydı. fenerliyim ama gerçekler bunlar. ali koç dedik vizyon dedik aziz yıldırım'ı aratıyor.

  • online herhangi bir şeye kaydolurken ikinci ad olarak sitenin ismini yazın. bu sayede spam email aldığınızda bilgilerinizi kimin sattığını ya da sızdırdığını öğrenebilirsiniz.

  • peşin söyleyim, 12 yıl deneyimli bir inşaat mühendisiyim. teknik terimlere girmeden herkesin anlayacağı şekilde yazacağım

    100 m2 evin maliyeti x lira demek yanlış bir cümledir. ev müstakil mi, bina mı, bina ise kaç katlı toplam kaç daire var, kullanılan malzemenin kalitesi nedir vs. diye bir çok etken vardır. aşağıda detaylıca açıklayacağım bazı örneklemeler yapacağım ancak en basit örnek, 100 m2 evde 100 m2 parke veya seramik ve mermer vardır zemininde. şu anda m2'si 80 tl'ye laminant parkede var 90 euroya laminer parke de var. 100 liraya seramikte var 2000 liraya granitte var.

    maliyetlere gelecek olursak, 90 m2 müstakil hafif çelik ve betopanla bir ev yaptırıyoruz. inşaat maliyeti 280 bin tl olabildiğince düşük kalitede diyebilirim, elektrik,su,izin vs. gibi konulara 150 bin tl harcandı. yani düşük kalite hafif çelik 90m2 müstakil bir evin maliyeti 430 bin tl, eğer betonarme yaptırsaydık yaklaşık olarak 480 bin tl tutardı.

    gelelim binalara, 5 katlı 10 daireli bir bina yapalım her katında 100 m2'lik 2 daire olsun. bir daire için maliyetlerimiz neler, elektik,su,doğalgaz tesisatları, bims-tuğla bloklar,alçı,sıva,boya, zemin kaplaması, kapı,dolap, doğrama camlar vitrifiye malzemeleri

    ortalama bir kalitede yaptığımızı düşünelim. tahmini metrajlara göre fiyat vermek gerekirse

    bims,tuğla malzeme artı işçilik 20 bin tl
    alçı sıva boya malzeme artı işçilik 25 bin tl
    zemin kaplaması malzeme artı işçilik 25 bin tl
    kapı-dolap malzeme artı işçilik 50 bin tl
    doğrama ve camlar malzeme ve işçilik 30 bin tl.
    vitrifiye malzemeleri ve montaj işçiliği 20 bin tl
    bina ortak alanlarında ki ince işin daireye düşen payı 15 bin tl

    elektrik mekanik tesisatlar, kombi ve işçilikler 80 bin tl (daha fazlada olabilir)

    kaba inşaat hariç bir evin maliyeti ortalama olarak, 265 bin tl tutuyor. kaba inşaat fiyatları binanın kapalı otoparkı yani bodrum katı var mı, zemin toprak türü, temel türü, deprem bölgesi vs. gibi durumlara göre değişkenlik gösteriyor. çok kaba bir hesap yaparsak bir daireye bina ortak alanlarıyla birlikte düşen beton 75 m3 demir 8 ton desek, 180 bin tl gibi bir rakam çıkıyor. bina yapılırken ki harfiyat vs eklersek 200 bin tl alabiliriz.

    yani ortalama olarak 100 m2 dairenin kaba+ince iş maliyeti 465 bin tl gibi bir rakam çıkar. imar izni yapı izni elektrik su doğalgaz bağlantıları vs için daire başı maliyete 40 bin tl eklersek rakamımız yaklaşık 500 bin tl.

    eğer bir müteahhid, arsa sahiplerine %50 veriyorsa bir dairenin maliyeti 1 milyon tl'ye ulaşmış olacak. böyle bir yatırım yapacağı yerde en az %30 kazanmıyorsa zaten böyle bir işe girmez bu durumda fiyatımız 1.3milyona ulaşmış durumda...

    ancak sorun şudur ki, bu maliyet yozgatta'da böyle, kadıköyde'de böyle...

    ek not: herşeyi en kötü kalitede yaparsa, evi dolapsız vitrifiyesiz vs. teslim ederse tabiiki bu maliyet daha da azalır.

    bir diğer ek not: şu an büyükşehirlerde yapılan lüks toplu konutlarda emin olun bu maliyetler yazdıklarımın 2 katı. ankara'da inşaatı devam eden bir sitede kullanılan parkenin m2 fiyatı 60 euro, banyodaki seramiğin m2 fiyatı 450 tl, kullanılan boya (jotun marka) fiyatı emsallerinden 2 kat pahalı, amerikan kapı yerine mdf kapı kullanılıyor bir kapının fiyatı 9000 tl . sadece duş bataryası 4000 tl. ayrıca çok lüks ortak alanlar yapılıyor. böyle bir sitede bir dairenin maliyeti 800 bin tl'leri bulmaktadır.

  • basbakan antony albanese nin aciklamasina gore 10 milyon dolarlik yardim kizilay ve kizilhaç araciligi ile bolgeye ulastitirilacakmis.

    okyanus otesinden yardim gelir araplardan hala ses yok

    edit: arap yalqyicilarindan mesaj geliyor

  • eleman terör saldırısına uğrayan kendi ülkesini destekledi diye gözaltına almışlar eğer doğruysa. yüzlerce vatandaşı teröristler tarafından öldürülmüşken ne yapmasını bekliyordunuz. her hareketinizle bizi dünyaya rezil ediyorsunuz. her şeyiniz oy için.

  • demek ki aslında saran ihaleyi kazandı. herkes iyi biliyor ki bein 10 tl daha yüksek teklif verseydi ihaleyi çoktan almıştı.

    artık nasıl nemalanıyorlarsa bir türlü bitmek bilmedi birilerinin arap sevdası.