bay yanlış ve doğru ahmet
-
80'lerin trt klasiklerinden. bay yanlış'ı erol günaydın oynardı, siyah önlüklü doğru ahmet kimdi bilemeyeceğim.
-
ilk olarak yetmişlerde yayımlanmıştır bay yanlış dizileri; seksenlerdekiler, o eski bölümlere dayanılarak çekilmiş yeni bölümlerdir.
-
bu dizinin özellikle karşıdan karşıya geçme bölümleri çok meşhurdur. doğru ahmet'in sarf ettiği "önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola" repliği belki 18 seneden sonra hala kulaklarımızdadır
-
yanlış bay yanlış replikleri hala zihinlerimizdedir.*
-
erol günaydının sort,ceket,pantolon askısı,papyon ve bi de garip bi sapkayla karsımıza cıktıgı trt yadigarı.
-
ilk olarak 70'lerde siyah beyaz televizyon doneminde bay dogru ile bay yanlıs olarak ortaya cıktı,erol günaydın'a nazaran daha genc ve sportif olan bay yanlıs'ın son model ford caprisi vardı ve devamlı olarak trafik ihlalleri yapardı,sagduyuyu temsil eden bay dogru kendisini ikaz ederek dogruyu ögretirdi
-
daha sonra cekilen bolumlerinde herhalde artik minik ahmet buyuyup ergen ahmet haline gelmis olmaliydi ki, onu dogru mehmet ile degistirmislerdi. hatta ilk diyalog soyleydi :
- merhaba bay yanlis ben mehmet.
- aa peki ahmete ne oldu mehmet?
- ahmet gitti artik ben yardim edecegim sana bay yanlis.
- .. haydi bakalim o zaman dogru mehmet. -
ahmet'in mehmet'le değişme diyaloğu ile kafamda yanıtlanamaz sorular yaratan eğitici programın adı:
-merhaba bay yanlis ben mehmet
-ahmet'e n'ooldu mehmet?
-ahmet büyüdü, ortaokul öğrencisi oldu. onun yerine ben geldim...
(niye? ortaokul marsta mı? yoksa bilmediğimiz hiyerarşik bir düzen mi var? bay yanlışla sadece ilkokul öğrencileri mi muhatap olabiliyor?) -
(bkz: bay yanlis ve dogru ahmet)
-
bir anda odayi "hayir! hayir!" cigliklariyla inletmeme neden olan, cocuklugumdan aklimda kalan ama bir anlam veremedigim anlamsiz cumleleri aydinlatan, korkunc hatiralari da beraberinde getiren skecler.
(bkz: yanlis bay yanlis)
hayiiirrrr, hayiiiiiiirrrrrrrrrrrrrr!
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap