• merhabalar. ben anadolu partisi kurucu genel başkanı emine ülker tarhan.

çok sesliliğin tam anlamıyla yaşanabildiği, farklı fikirlerin konuşulabildiği nadir platformlardan biri olan ekşi sözlük’te siz yazarlar ile bir araya gelmenin heyecan verici bir deneyim olacağına inancım tam.

şu andan itibaren bu başlık altında yasal çerçevede yazacağınız entry’lerdeki soruları zamanımın yettiğince yanıtlamaya çalışacağım.

bu sürecin demokratik topluma büyük bir katkısı olacağını düşünüyor ve içtenlikle yanıtlamak üzere sorularınızı bekliyorum.

edit: kanıt

edit 2: yanıtlarım için (bkz: ben emine ülker tarhan sorularınızı yanıtlıyorum/@anadolu partisi)

edit 3: (bkz: #50745179)
  • seçmenlere anadolu partisi bağımsız adaylarla seçime girse oy verir miydiniz? şeklinde anket sunulmuş;

geçmişte hdp'nin şu anda hepar'ın yapmış olduğu bağımsız aday ile seçime katılıp mecliste grup oluşturma fikri hakkında ne düşünüyosunuz? malum baraj riskiniz var.
  • emine hanım öncelikle hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

1-) barajı geçebileceğinize inanıyor musunuz?

2-) olası bir iktidarınız da ülkede yapacağınız ilk şey ne olurdu?

3-) bir de en sevdiğiniz yemeği öğrenebilir miyim? :)

saygılar, sevgiler...
    • hoş bulduk, teşekkür ederim.

bize göre barajlar yıkılmak içindir.

hırpalanan cumhuriyet değerlerini ve demokrasiyi restore etmek ve tüm yolsuzluklardan hesap sormak.

en sevdiğim yemek ankara simidi ve peynir.

sevgiler...
  • [ilk iki soru sert, kusura bakmayın ama sormak zorundayım.]

çağlayan olayının ardından, polisin infaz ettiği yirmili yaşlarda iki genç için "kanla beslenen yarasalar" ifadesini kullanırken utanmadınız mı?

biri hukuk öğrencisi iki gencin neden ölümü göze alıp böyle bir eylem düzenlemeyi tercih ettiklerini anlamaya çalışmak yerine, onları "kanla beslenen yarasalar" diye niteleme tembelliğine kaçan statükocu zihniyetin akp'ye gerçekten muhalif olması mümkün mü?

cehepe "reklam kampanyası" için ali taran adlı şahısla anlaşmıştı. belli ki buradaki soru-cevap olayını da cehepe'nin kiralık reklamcıları akıl ettiler. bu olaya bakıp "ulan bizim genel başkan daha iyi cevap verir, biz de girelim bu işe" diyerek sizi adeta "özenti politikacı" durumuna sokan amatör danışmanlarınız varken cehepe'yle rekabet etmenizin mümkün olduğuna inanıyor musunuz?

çoğunluğu kariyerist, kendi postunu kurtarmanın peşinde, "ülkeden s....r olup gitmenin" (kendi ifadeleri) koşullarını arayan bu küstah toplamı (ekşi sözlük yazarları); yüzde on seçim barajı varken partinize oy vermeye ikna etmenizin mümkün olduğuna inanıyor musunuz?

hadsizlik olarak algılamayın ama siyaset sanatı üzerine kaç kitap okuduğunuzu da merak ediyorum. hukuk ile siyaset birbirlerine temas eden, fakat birbirinden farklı alanlardır zira.

eyyorlamam bu kadar emine ülker hanım.
  • 0
  • sayın genel başkan,

ayrı bir parti kurarak seçimlere neden girdiniz? kamuoyu yoklamalarinda partiniz % kaç oy alıyor? neden size oy verelim? son olarak iktidara geldiğinizde bilim, teknoloji ve sanayi politikalarınız ne doğrultuda olacaktır?
    • sorunuz için teşekkür ederim.

chp'de özellikle yönetim anlayışında o kurucu ruh, o devrim ve direniş ruhu kalmamıştı. türkiye'nin bu kritik tarihsel sürecinde sanki ruhu çekilmiş gibiydi. içerde demokratik mücadele zemini kalmamıştı. yöneticilerin masa başında yazdığı delegelerin oy kullandığı koltuk kapma yarışına dönüşen kurultaylar demokratik bir yarış değildi. iktidar hedefi de umudu da kalmamıştı. ayrı bir yol çizmek demokratik ifade özgürlüğü ve temsil edilme hakkının bir parçasıdır. bu çerçevede bakmayanlar bana göre başkalarına faşist deme hakkına sahip değil.

soruya soruyla cevap vermek istiyorum, neden oy vermeyeseniz ki? kenara çekilip ceket ilikleyip izlemek mi yoksa inançları uğruna iktidar saldırılarına, muhalefetin iftiralarına her tür troll saldırısına göğüs germek mi? hangisi daha onurludur sizce?

bilim, teknoloji ve sanayi politikalarımıza seçim bildirgemizden ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
  • hoşgeldiniz. günden güne artan bir şiddetle, türkiye cumhuriyeti devleti'nin temel ilkelerinin adeta ayaklar altına alındığı, demokrasi yolundan hızla çıkartılarak diktatörlük yoluna sokulduğu olağandışı bir ortamda, yeni bir siyasi parti kurmak sizin için kaçınılmaz bir gereklilik miydi? önceliğiniz, bu vahim gidişatın daha da kötüleşmesinin önüne geçmek ve ülkenin tekrar demokratik bir işleyişe kavuşması için el birliği yapmak (en azından bir süreliğine) olamaz mıydı?
  • cumhurbaşkanı olarak çankaya'da görülmek istenecek kadar seviyeli ve sevilen bir siyasetçi/hukukçu iken, çok az marjinal fayda sağlayacağını bile bile neden eski partinizden ayrılıp yeni parti kurdunuz?

soruya ekleme ve açıklama:

sorumu şu şekilde geliştirmek istiyorum. 10 ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kimi cumhurbaşkanı olarak görmek isterdiniz diye sorsalar cevabım hiç düşünmeden emine ülker tarhan olurdu. lakin cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir seçimde adeta harcarlardı sizi, kurda kuşa yem ederlerdi. yapılabilecek en mantıklı şey yapıldı, en makul aday olan ekmeleddin ihsanoğlu aday gösterildi. yoksa hangi chp'li sizi aday görmek istemezdi ki ama bağcılar, karaman, kahramanmaraş, trabzon, afyon, batman benim gibi düşünmüyor.

cumhurbaşkanlığı öncesi son genel seçimler olan 2011 genel seçimlerinde chp ve mhp oy yüzde puanları toplamı %38,99. cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinde ise çatı adayı olan ekmeleddin ihsanoğlu'nun aldığı oy yüzde puanı %38,44. bu demek oluyor ki bir yerde çatı aday başarılı olmuş, chp sizi aday gösterseydi yine mevcut cumhurbaşkanı o makama gelecekti.

özetleyecek olursak ekmeleddin ihsanoğlu'nun adaylığı sonrası rahatsız olup partiden ayrıldığınız gerçek. yukarıda verdiğim görüşler ve sayısal veriler sonrası chp'den ayrılıp yeni parti kurmak affedersiniz ama amiyane tabirle forvet oynamayan çocuğun topunu alıp eve gitmesine benziyor.

siyasi hayatınızda başarılar dilerim.

saygılarımla
  • kadın cinayetlerini önleme konusunda ne gibi somut adımlar atacaksınız?

edit: yanıtladığınız için teşekkürler.
    • tck ve infaz kanununda yapacağımız düzenlemeyle cinsiyete dayalı şiddet eylemlerini nefret suçu kabul ederek ceza ve infazında indirim, şartlı tahliye ve zaman aşımı olmaksızın tecrit dahil en ağır cezayı öngöreceğiz.
      kadına ve çocuğa yönelik taciz ve şiddet suçlarına mahkum olanların hükümlülüklerinin nüfus kaydına işlenmesiyle evlilik başvurusu halinde psikiyatristlerden oluşan kurul raporu olmaksızın evlenmelerine izin verilmemesi yönünde yasal düzenleme yapacağız. bunların her birisi ceza hukukuna ilişkin yaşam pratiğimde gördüğüm, izlediğim ve çözülmesine katkı sağlamak istediğim konulardır.
  • insanların sorularını cevaplamak için konuk olduğunuz ekşi sözlük'te, meltem banko başlığı altındaki bütün entryler mahkeme kararıyla silindi. bu konuyu nasıl yorumluyorsunuz? bir de ekşi sözlük yönetimine ve diğer sansür mağduru sitelere, ifade özgürlüğünü koruyabilmeleri için ne yapabilecekleriyle ilgili bir öneriniz olur mu?
    • tüm medya yasaklarının kaldırılmasının ve şiddet çağrı niteliği taşımayan her ifadenin ve özgürlüklerin korunması gerektiğini düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap