• corona virüsün hayatımıza girmesi ile beraber işin uzmanları tarafından daha sık dile getirilen dünyanın var olan ekonomik durumunun bu borçlanma oranlarıyla sınırsız para basmalarla daha fazla sürdürülemeyeceğinin, dolar ın rezerv para olamasını istemeyen rusya ve çin in dünya ticaretinde farklı alternatif arayışlarının sonucu olarak yakın zamanda karşımıza çıkması muhtemel big reset ile birlikte yeni dünya düzenin kurulmasını belirten olaya verilecek isim.

bu borçluluğun ve sınırsız para basmaların etkilerini şu anki yaşadığımız ekonomik durumu incelersek görebiliyoruz.

pandemi dönemi basılan sınırsız paralar öncelikle borsalar olmak üzere değerli madenler bitcoin gibi varlıklara akmaya başlayınca fiyatlarında anormal yükselişler başladı. bu dönemde borsa veya bitcoine para yatıranlar ortalama yüzde 100-300 arası para kazandılar.

bu varlıklara para yatıranlar için güzel bir durum gibi gözükse de beni tedirgin eden birkaç durumu sözlükte bu işe kafa yoranların yorumlamasını rica ediyorum.

kapitalist sistemin halkın büyük çoğunluğunun para kazanacağı bir sisteme uzun süre müsaade edeceğini düşünmüyorum.(sınırsız para basmanın yaratacağı enflasyonu da hesaba katarsak). örneğin herkesin bildiği kriz ortamında değerli metaller prim yaparken pandemi gibi bir krizi dünya yakın zamanda görmemişken neden krizde düşmesi beklenen borsa ve bitcoin bu kadar değer kazandı. buralara insanların yatırımlarını çekip big reset gelince esas prim yapması gereken altın a mı geçecek para babaları.

bu durum gerçekleşirse bankadaki altın hesabı mı fiziki altın mı saklamak gerekir.

big reset gerçekleşmesi için süre olarak tahmini olan var mı

bu durumu borsada bitcoinde para kazanan arkadaşları geç kalmadan dünyada fiziki olarak var olan ve değer gören emtialara geçmek konusunda uyarmak ve kapitalist sisteme para kaptırmamaları için sorguluyorum. hoşçakalın.
  • amerikada joe biden hükumetinin 2021 yılında 6 trilyon dolar kullanacağını açıklaması üzerine başlangıcı yapıldığı iddia edilen ekonomik değişim planı.
  • hamza yardımcıoğlu program program anlattı. yangınlar, felaketler, salgın hastalıklar dedi. hatta bir programında göçler, mülteci krizleri dedi. geldiğimiz durum ortada. big reset yaklaşıyor. sırada kıtlık var.
hesabın var mı? giriş yap