• aşırı pahalı.

merkezi bölgelerdeki kirası yüksek, eleman masrafı büyük mekanları anlayabilmek mümkün. 8 lirala, 10 liraya, hatta 15 liraya satarsın eyvallah.

ama sikik bir kafede, hatta standart varoş mahalle biranelerinde bile 50 cc bira minimum 8 lira olmuş. abi deli mi sikti sizi?

fıçı bira: 99-100 bardak bira çıkıyor 50'lik bardakta verince. amk, 378 lira o fıçının fiyatı. bir bardağı 3,78 liraya geliyor. 8 lira satış ne lan?

sikik, o bana verdiğin 50 cc bardağın sana kdv dahil maliyeti 3,78 lira "maksimum".

sen "ucuzcuyum" diye 8 liraya satıyorsun ama %100 kar ediyorsun. içen adamı sikme derdin mi var?

he tabi, %100 kar etmeye alışmış "ucuz bile satan" tayfa... bir de 25 kuruşluk göt kadar çerezi, 1 lira tutmayan patatesi de bira fiyatına kaktırmaktan memnun.

şimdi ağlıyorlar; son 2 yıldır sinek avlıyoruz, müşteri elini eteğini çekti vs vs...

lan dingil, kim sattığı üründen %100 kar ediyor? alıştın tabi her gün minimum 4-5 bin lira "net kar" yapmaya.

ağlayın bakalım.

konuyu 15 yıldır gittiğim esenler'deki biranenin şef garsonunun sözleriyle kapatayım:

"abi şu an 5.25'ten içmen lazım bu birayı. istesek veririz, kazanırız, müşteri de bu kadar düşmez. ama anlayacaklar bigün..."
  • bunun yaninda bira yaninda verilen cerez de asiri pahali.

tuzlu fistigin kilosu en fazla 20tl iken yaklasik 100-150 gramlik fistigi 5-6 liradan asagi alamiyorsun. %100 kar yaklasik. diger cerezler de benzer.

biz sirf patlamis misir beles diye senelerce nefes'e gittik. musteri potensiyelinden nasil faydalanilmaz, kitabini yaziyor mekanlar.

ayrica bir kutu cips yaklasij 2-3 lirayken versene olum biranin yaninda esantiyon niyetine kucuk bir tabak cips. veya sat posetini bakkaldan aldigin fiyatin %25 filan fazlasina.

bardak ve sise sarap fiyatlari da asiri pahali, ona da geliriz bilahare. viski filan da ayni oranda.

dusunun bunlari kardesim, zorla bar actirmayin adama.
  • barlarda kafelerde içtiğiniz fıçı biranın işletmeye maliyeti için: (bkz: #48911753)
  • piyasaya yeni sürülen bazı biralar 0.33 lt 9 derece fiyat 4,50 üniversite okuyan yada azıcık cebir gören lise mezunu kendi aldıgı klasik birayla karşılaştırmasını yapar biranın 0,50 cc fiyatını hesaplar sonra derecesini hesaplar hangisi daha ucuza kafa yapar bunu bilir hem fakir hem bira gurmesi olmuyor be amca
  • son derece artan fiyattır, 10 şişe bira neredeyse 100 tl ye denk geliyor tekelden alınca.mekana gitsen 15’den aşağı yok gerçi şu günlerde 20 ye çıktı bu gözler 35 bile gördü yazık cidden yazık...
  • keşke 2015'e dönebilsek...

tanım:kol gibi

edit:keşke 2019'a dönebilsek.

edit:keşke 2021'e dönebilsek.
  • bence artık bir sınıra ulaştı. ulaşmadı daha fazla artacak ise benim sınırım burası. bir cuma akşamı yorgun argın eve gidiyorsun. eşimle, sevgilimle arkadaşımla 2 şer bira içelim de haftanın yorgunluğu gitsin diyorsun. 2 bira kendine 2 de eşine dostuna arkadaşına. 4 bira tak gitti 50 kağıt... üstelik evde içiyorsun yanında da cips falan bir şey yok. mekanlar zaten uçmuş. 22 ile 35 arasında gidiyor geliyor. bu böyle daha ne kadar gider bilmiyorum ama alamıyorum artık. babamın memur maaşıyla 3 çocuk okuturken eve kasayla aldığını biliyorum. o kadar uygundu. şimdi 4 bira ile eve gelsem suçluluk duygusu ağır basıyor. ulan içmesem de olur aslında bunu açmayayım yarın öbür gün bir tane daha alırım 2 tane olur bari. resmen hesap kitapla bira içer oldum. içtiğimden de tat alamıyorum. 12 tl bir bira. dandik marmara gold 18 tl. kırmızı tuborg 14 tl... viski sanki. bira yahu bira...
  • yok ebesinin amı ali sami kıvamına gelmiştir. 2 bira 25 tl.
  • tuborg gold 14.25 kırmızı 17.5 şu tc similasyonu bitsin artık
  • 50'liğinin ederinin 8 bilemedin 9 tl olması gereken fiyat. gerisi ekstraya girmektedir.
hesabın var mı? giriş yap