36357 entry daha
  • sec davası ile dalga geçer gibi yükseliyor btc görsel
    günlük kapanışı da tam istediğim çizginin üzerinde kapattı.
  • önümüzdeki 6 aylık süreçte bu fiyat seviyesinin ne kadar dip olduğunu hep beraber göreceğiz normalde bu tarz haberlerde ciddi geri çekilmeler bekleriz. altcoinlerden bu süreçte uzak durun bitcoin üzerinde kalın paranızı hedge etmek için hazırda tutun, stop loss kullanıyorsanız %20 geri çekilmeleri göze almanızı tavsiye ederim. daha önce giriş yapmayanlar için 30 k altı güzel seviyeler
  • gary gensler'in kripto paralara yaklaşımıyla nureddin nebati'nin ekonomiye yaklaşımını çok benzer buluyorum.

    ikisi de olaydan bihaber.
  • ben sec'in, ve gary gensler'in yaklasimini olumlu hatta yetersiz buluyorum acikcasi. bir cok proje -ki buna ethereum, ripple gibi buyuk projeler de dahil- bir emtia degil de, bir teknoloji firmasinin hisse senedi gibi calisiyor.

    kotu yani su: sirketler hisse senetlerini halka arz edebilmek adina cok ciddi denetimlerden geciyor, ve seffaf bir sekilde yatirimcilarina her 3 ayda bir faaliyet raporlari hazirliyorlar. bu zorunluluklar sayesinde de yatirimci bir bokluk varsa farkedip gerekli aksiyonu alabiliyor.

    ethereum'u ele alalim mesela. ethereum'un ico'su, tipki bir hisse senedi arzi seklinde yapildi. 70 milyon ether, foundation* tarafindan yatirimcilara satildi. bu sayede urunu gelistirecek kaynak yarattilar. simdi foundation, yatirimcisina hic bir bilgi vermeden kafasina gore gelistirmeler yapiyor, alim-satim yaparak fiyati etkiliyor, manipulasyonun dibine vuruyor, inside trading falan cabasi.

    borsalar da ayni sekilde denetimden cok uzak. normalde hisse senedi alim-satimi yaptirabilmek icin banka lisanslari almak gibi binlerce prosudurden gecilmesi gerekirken, 2 gram programlama bilen uzak dogulular (bkz: cz), cayman adalarinda yalandan bir offshore sirket kurup milyonlarca dolarlik brokerlere donusuyorlar. mt. gox, ftx, celsius, blockfi gibi orneklerinden gordugumuz uzere yetersiz denetim sebebiyle bu adamlar yatirimcisinin parasina cokuyor, millet parasini cekemezken california'da ofis aciyordu sam bankman-fried.

    velhasil kelam, sec yatirimcilari korumak adina, yetersiz denetimle size hava alip ruzgar satanlara karsi aksiyon aliyor. bence cok bile yavaslar. insanlar finansal okur-yazarliga sahip olmadigindan onlari koruyacak kurumlara ihtiyacimiz var. regulasyonlar bitcoin ve kriptoyu baskilamayacak aksine uzun vadede tabana yayilmasini saglayacaktir. bakin cevrenize, batan borsalar yuzunden millet bitcoin'e ciftlikbank muamelesi yapiyor.
  • bitcoin diğer tüm coinlerden ayrılır.

    link
  • binance üyeliği olmayan biri bana ulaşabilir mi. son 1 kişi lazım binance 100 dolar veriyor. referans linkimden üye olup gariban sevindirsin :(
  • devletler üstünden gelir elde edemediğinden operasyon çekilen sanal paradır.

    denetimmiş, yatırımcıyı korumakmış bunlar hikaye, denetimi önce batan bankalara yapsın abd sonra sıra bitcoin e gelir.
  • şunu belirtmek istiyorum piyasa 15 binde 31 bine türev alımlarla yükseltildi. spot yatırımcı yok piyasada.herkes marjin işlem kovaliyor. çıktığı gibi iner dikkatli olun. altcoinler tüm zamanların en riskli konumunda. %99 'u silinecek diyoruz işte o zaman yaklaşıyor, kedili köpekli coinler, merkezi olmayan borsa coinlerinden gizlilik coinlerinden uzak durmakta fayda var. altlardaki tüm para eth ve bitcoine geçiyor. lafın kısası altları boşaltıyorlar.
  • mantıken düşününce herkes bnb short açtı. bu ters tepebilir. ytd.
  • devletler ustunden nasil gelir elde edemiyormus acaba?

    butun kriptoparalarin %40 civari abd'de bulunuyor. abd'de de kriptopara uzerinden kazandigin her kurusun %37'ye kadar vergisini oduyorsun, geleneksel hisse senedi piyasalarinda ise %0 ile %20 arasi öduyorsun. ekonomik olarak dusunuldugu zaman senin kriptoparalarla islem yapman devlet icin daha kazancli. keza diger gelismis ulkelerde de ayni sekilde.

    onu gectim dunyanin en buyuk kriptopara kuruluslarinin cogunlugu da amerikan sirketi, sen zarar da etsen kar da etsen gelir elde edemedigini soyledigin devletler uzerinden milyarlarca dolar kar ediyor.

    ayrica, kripto karsiti oldugunu belirttiginiz abd kriptoparalar uzerinden en cok ciro yapan ulke. 2023 yilinda kriptoparalarin abd ekonomisine katkisi 18 milyar dolar, 2027'de 31 milyar dolar olacak. abd'de 4 binden fazla kriptopara ile alakali calisan sirket var.

    sizce bunun ekmegini en cok yiyecek olan ulke abd iken rusya, cin gibi en buyuk rakiplerine bu pazari kaptirir mi? soylediginiz kendisiyle celisiyor.
5995 entry daha
hesabın var mı? giriş yap