• bilgisayar ve ogretim teknolojileri egitimi bölümlerine verilen kısa isim. ingilizcesi icin (bkz: ceit)
  • kısaltmasını söylediğinizde kimsenin anlamadığı bir bölüm.
  • ilkogretim okullarina ve simdilerde ayni zamanda liselere de bilgisayar ogretmeni yetistiren bolum. bu bolumlerde hem formasyon egitimi hem de bilgisayar alaninda teknik egitim alirsiniz. bolumdeki bilgisayar egitimi teknik egitim fakultelerinde ki bilgisayar sistem ogretmenligi kadar yogun ve ayrintili degildir. bu bolumu bitiren bir ogrenci atandigi okulun web sitesini dizayn edebilir ve eger okuldayken daha da kasarsa programlama ve tasarim konusunda cok guzel isler yapabilir. tabii ki hersey kisi de bitiyor.
  • bu bölümü okuyanlar "öğretmenlik" yapamayacakları için, okulda da işe yarar bir şey öğrenemeyecekleri için -klişe ama- kendi kendilerini geliştirmek -zorundalar-! biraz ilgi, biraz da araştırma merakıyla c, c++, java v.s. öğrenmeyi başarırlarsa işi garantilemiş olurlar. aksi halde aç, bitap duruma düşebilirler.
  • öğrencilerin hocalar tarafından "siz eğitim teknoloğusunuz" diye gaza getirdikleri ama hakikati mezun olduklarında da anlayamadıkları bölüm...
  • gelenlerin yatarak geçtiği üniversite bilgi ve kültüründen beslenemeyen zavallı bir öğrencinin bölümü
  • düşündüğüm bir bölüm
  • zor derslerini görünce "böte geldik hacı" diyen dostlarımın olduğu bölümdür.
  • ne olduğu tam olarak belli olmayan meb tarafından da çok güzel bir şekilde geçiştirilen bölümdür. pedagojik dersler ve teknik dersler aynı anda verilir ama hepside yarım yamalaktır. burada okuyan vatandaş özel sektörde çalışmak isterse acayip derecede yazılıma kasması lazım. çünkü mevcut müfredat yazılımı tam olarak öğrenmek için uygun değil. bütün böte lerin ortak noktası adobe flash tır. böte okuyupta adobe flashta uygulama yapmadım diyen kesin yalan söylüyordur.
  • kısaca bilgisayar öğretmenliği. bilgisayar mühendisliği kazanamayıp "ben de bilgisayar öğretmenliği okurum" şeklinde bir düşünceniz varsa; yapmayın. sınava tekrar girin.
    yine de bu bölümü tercih edecekseniz eskişehir ya da boğaziçi üniversitesi'ne gitmeye çalışın. aksi takdirde çok fazla çalışıp kendinizi geliştirmeniz gerekecektir. özellikle java, c ya da php konusunda orta seviyeye kadar gelirseniz özel sektörde çok rahat iş bulabilirsiniz.

    edit: bu entryi yazdığımdan bu yana epey zaman geçti. ara sıra da sorular geliyor. 2022 yılına göre güncelleme yapayım;

    bilgisayar mühendisi olamıyorum böteye gireyim diyorsanız yapmayın. bu konuda hala fikrim değişmedi. türkiye'nin en iyi 15 üniversitesinden birisi ise olabilir. çünkü bu üniversitelerde yazılım ile alakalı dersler iyi olacaktır ve yazılıma başlamak için gereken temeli size katacaktır. sonrası size kalmış. ingilizcenizi ve yazılım bilginizi üniversite boyunca geliştirirseniz büyük ihtimalle mezun olmadan bile iş bulabilirsiniz.

    yazılım dilleri konusunda da güncelleme yapmak gerekiyor. yazılım trendlerini takip edin. python, javascript başlangıç için idealdir. biraz daha ilerleyince go diline de bakabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap