bremen 1827 *
-
lager pale ale üretilen harika bişiy bu. tavsiye ederim alamancı dostları.
hep unutmayın orada atılan 1 gol burada 2 gol. -
efes'in alman saflık yasası gereğince üreteceği/satacağı yeni birası.
f/p ürünü olacağını ön görüyorum. -
piyasaya yeni giren, şu anda birkaç tekelin whatsapp’da paylaştığı bira markası.
edit: bugün denedim ve beğendiğim bira. lezzetli bir içimi var. kutusu çok şık. alman saflık yasasına uygun olarak yapılıyor.
adı bremen başka bir şey beklemek hata olurdu sanırım.
özet olarak ben beğendim. -
bir alman birası. konuşmalara bakılırsa fiyat olarak yüzleri güldürecek gibi. tadı nasıldır, deneyenlerden yorumlarını bekliyoruz.
-
orijinal alman saflık yasası’nda belirtilen formülüne sadık kalınarak alman bira uzmanları tarafından geliştirilen bira markasıymış.
-
1827 bremen limanının kurulmasından sonra bremen’de şehrin ve devamında biracılığın gelişmeye başlamasına dayanıyor hikayesi. renkleri tam alman renkleri, bayıldım.
-
rivayete göre; enver paşa, bu birayı içtikten sonra ingiliz sefirine sktri çekmiş ve cihan harbine almanya'nın yanında girmiş.
t: anadolu efes'in yeni ürünü.
%4.5 alkol ve 20 tl
fiyat efsane. denenir. -
öncelikle
1. (bkz: tuborg gold/#48729798)
2. (bkz: en güzel bira/#53624426)
varım faciasından sonra korkarak yaklaştığım efes'in yeni ucuz birası bremen 1827'yi sonunda tadabildim. alkolü 4.5% ama tadı (kendisi gibi alman saflık yasasına göre üretilen) tuborg gold ile hemen hemen aynı. kıvamı biraz daha yoğun, daha karamelize ve köpüğü görsel olarak yoğun, bol ve yağlı gibi. tadı biraz acı ama şerbetçiotu olduğu için bu doğal. bremen'i dışarıdan yeni getirmiş olmamın da etkisi olabilir, o yüzden 1 gün dolapta dinlenince yarın yine bakacağım.
en nihayetinde 20 liraya göre f/p açısından harika. bugün itibariyle (5% alkollü) tuborg gold kutu 50cc = 28 tl olduğundan, bremen'in kampanyası devam ettiği sürece efes'ten devam.
o değil de, birkaç sene önce grolsch içiyorduk hatta single malt viskileri karşılaştırıyorduk peeh... nereden nereye gelmişiz. -
efes sağolsun fakirleri de düşünüp fakir birası çıkarmış. çok teşekkürler uyguna bira alıp işeyebilme fırsatını bize tanıdığınız için :d
-
bu abimiz incelemesini yapmış en yakın zamanda bende deneyeceğim
https://www.youtube.com/watch?v=wslpoteb8wk
edit: içimi hafif fiyat performans birası olmuş hafif acımsı tat var ama 2.biradan sonra o gidiyor 20 tl olması büyük avantaj fiyatı artana kadar bu biradan içerim tavsiye ederim
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap