cafergot
-
migren tedavisinde kullanilan ilaclardan biri. ancak hafif agrilara baslangicta iyi gelse de zamanla bagimlilik yapan ve tolere edilen, 8 taneden fazlasiyla halisulasyona yol acan* ilac.
-
(bkz: zomig)
-
hap başına 100mg kafein içeren mimarlık öğrencileri için vazgeçilmez bir ilaç.
-
taşıdığı ergo alkaloitleri sayesinde özellikle migren tip ağrıları başarıyla dindiren ilaç. adını da burdan almıştır.
-
(bkz: gotu kola)
-
bu güne kadar gerilim tipi baş ağrısından muzdarip olduğumu zannederken gittiğim bir nöroloğun hikayemi dinledikten sonra migren olduğumu söyleyip bana önerdiği ilaçtır. hafif şiddette ağrı başladığında alıyorum. yarım saat sonra ikincisini alıyorum. ve neredeyse 7 ağrıdan sadece birinde işe yaramadı. bu ağrı için de doktorun önerisi üzerine relpaxı kullandım.
edit: artık işe yaramıyor. değişik şeyler deniyorum. mesela bu ara favorim: dispril -
kafergot diye okunan ilaç. siz doğrusunu söyleyin de eczacı kalfası gülmesin size bana güldüğü gibi.
-
antidepresan ile etkileşime girdiği için kullanımı uygun olmayan ilaç.*
oysa ben cenneti sende bulmuştum. -
migren ağrımı geçirip bana cennetleri veren ilaç. seviyorum seni. seninle bu dünya daha güzel.
-
migren için ağrı kesici ilaçtır. fakat artık zor bulunuyor. sanırım üretilmiyor. adı cafein ve ergotamine'den gelmektedir. içeriğinde 100mg kafein ve 1mg ergotamin tartarat vardır.
açıkcası bana iyi geliyor fakat bu ilacı almak yerine bir kupa kahve içmeniz hemen hemen aynı etkiyi yapar. (1 kupa kahvede de 100mg kafein var, 1mg ergotdan mahrum oluyorsunuz sadece)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap