çevre temizlik vergisi
-
su faturama 0.48 tl olarak yansıyan vergi.
-
su faturalarında çtv kısaltmasıyla yazılan vergi. büyükşehir belediyelerindeki konutlar için 2016'da metreküp başına 27 kuruş olan çtv, 2017 yılbaşında yapılan zamla metreküp başına 28 kuruş oldu. diğer belediyelerdeki konutlar için çtv metreküp başına 21 kuruş.
-
2018 zammı ile büyükşehir belediyelerindeki konutlar için metreküp başına 32 kuruş olan vergi. 2017'de bu miktar metreküp başına 28 kuruştu. çtv, diğer belediyelerdeki konutlar için 21 kuruş iken 2018 zammı ile metreküp başına 24 kuruş oldu. kalkınmada öncelikli yörelerdeki belediyeler ve nüfusu 5 binden az olan belediyelerdeki konutlarda ise metreküp başına 12 kuruş olarak belirlendi.
-
bir önceki faturam ve ortalamam 30-40 lira arasında seyrederken, bu ayki faturamı 236 liraya çıkarmış bi sikim vergi. 130 lira sadece bu vergi tutmuş hayırdır lan? izmirden bildiriyorum.
-
bilgi sahibi olan degerli sozlukculere sorularim var.
emlak vergisi icerisinde bu vergi de varmis. yillardir kiraci olan biri olarak simdiye kadar hicbir ev sahibim boyle bir vergiyi benden istemedi. hatta tum arkadaslarima sordum hepsi kiraci ve hicbiri bunu odememisler. hatta 3 tane ev sahibiyle konustum onlarin bile haberi yok. benim 3 kurusun hesabini yapan pezevenk ev sahibim bir sekilde bunu bulup kiracinin odemesi gerekiyor diye bana atmis. 50 tl'lik fatura göndermis. neyse ben arastirinca bu verginin mukellefinin kiraci oldugunu ogrendim gercekten.
sorum su: anladigim kadariyla yillik odenen bir vergi bu, fakat 2 taksitle odeniyor. ben su anki evime ekim'in ortasinda tasindim. bu verginin 2. taksidinin tamami mi beni baglar yoksa ev sahibine "ben yilin cogunda burda yoktum hepsini odemem" diyebilir miyim?
not:50 tl'nin pesinde degilim ama o paragoz herife 1 kurusu bile fazladan odersem icim rahat etmez. -
yasa çevre temizlik vergisini kullanan öder demiş.
konutlarda su faturasının içinde kullanan ödüyor
ancak iş yeri olarak geçen yerlerde sistem çok karışık işliyor.
kişiler nasıl olsa su faturasına yansıyor diyerek takip etmiyor yada bilmiyorsa
geriye dönük 5 yıllık cezayı faiz ile birlikte ödemek zorunda kalabilirler.
yasa işyeri boş ise çtv ödenmez demiş ama boş olduğunu
belediyeye gidip bu iş yeri boştur diyerek dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor.
bildirdikten sonra kiraya verirseniz 1 ay içinde kiraya verdiğinizi de bildirmeniz gerekiyor. kiracı kısa süre durup çıkarsa tekrar gidip bildirmeniz gerekiyor. -
bugün ödedim ama çevrem hala temiz değil
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap