çeyizim için aldım
-
bekar bir kız arkadaşım üniversiteden mezun olduğunda girdiği ilk işinde ilk maaşıyla çeyizi için taksitle çamaşır makinesi almıştı. getirip kutusuyla evin kullanılmayan bir odasına koymuştu. neden bu kadar erken aldığını sorduğumda; -sen anlamazsın tavrıyla- "işte parayı değerlendirmek lazım, hem aldığım mağaza makine kullanılmasa da yenisiyle değiştirme (eski model makineyi nasıl değiştirecekse) taahhütü verdi" gibisinden bir açıklama yapmıştı. ben o dönem evlilik olaylarına soğuk baktığım için (gerçi hala evliliğe sıcak değilim) bir anlam verememiştim. o arkadaşım da ben de hala bekarız. üzerinden 22 sene geçti ve ben hala anlam veremiyorum. makineyi ne yaptığını da soramıyorum.
-
bir zamanlar, ben küçükken annem hayıflanirdi bu durum için.
yok bir süru dantel yqptirmak iatemesi, yok eşyam yok diye paniklemeler filan. küçukken çok da umrumda degildi ama biraz ortaokul civarlarında zaten evlenmek istersem kendi eşyami kendim seçeceğimi söyleyip eşya derdinden kurtardim.
dantel mantel ne saçma şeyler dedim, oradan da yırttim.
hayır zaten paran yok, ne çeyizligi? ben o yaşımda 3-4 işte calışmaktan çökmüşum bana çeyiz alma telaşında. nostalji işte, onun bakış açısını, neden öyle düşündüğünü de biliyorum da-neyse.
zaten büyüyip yetişkinlige gelince bakti ki hic o taraflarda bezim yok iyice saldi :d
şu an çeyizlik tek bir eşyam var, onu da lisede bir yerde çalışırken bir doğumgünumde çalısanlar vermişlerdi 'çeyizlik olur' diye. bir yerlerde duruyor öyle küçücük de bir şey, neye kullanayim?
yani çeyizlik olayina saçma bakıyorum. evet eşya al yatırim yap kafası varsa tamam da- onun yerine altin al yatırım yap abi. bohca bohça danteller filan, ıyy gercekten. birde bunu gösteriş amaçlı kullananlar var ki... yani benim param öyle şeylere gitse valla inanılmaz üzülürüm. televizyonun ortüsü olmasa ne olur allasen? -
her yazana röveşatayla ölü yaprak vuruşu vurmak istediğim bir cümle. yazan insanlar tükenene kadar yorulmam. ürünün kalitesi hakkında yorum yapanları bulmak samanda iğne aramak gibi bir şey...
-
bunu yazanları black mirror misali engelleyebilsem dedirten ifade.
-
evde kalmış hanımları ve kadınları cinsel meta olarak gören erkekleri delirten yorum.
-
trendyol yorum klasiği. altı üstü bir don neyini atıyorsun çeyize giy gitsin. ütü,nevresim ne baksam altında bunlar. dünya saf temiz çeyiz düzen kızların umuduna dönüyor a dostlar. modası geçmeden evlenirsiniz inşallah.
-
birde bunun hediye etmek için aldım versiyonu var.
bazen konuşmak için konuşursun ya hah işte bunlarda yorum yapmak için yorum yapıyorlar. faydaları yok üstüne ürün bilgisi ararken zaman israfından başka bir şey değiller. -
(bkz: ilk gece hakkı)
-
en sinir olduğum insan tipi. çeyizim için aldım. daha kullanmamış ama 5 puanı da yapıştırmış. kullanmadıysan niye 5 puan veriyorsun arkadaşım. ben çoğu ürünü almadan önce ortalama puana bakarım. bunlar yüzünden ortalaması 4.8 puan olan ürün için bile artık yorumları artan puana göre sıralayıp önce 1 puan verenleri okuyorum.
-
vibratörün nasıl bir ceyizlik olacağını ben anlayamadim
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap