4606 entry daha
  • tasvir yazmayı bilmeyen adam da kullanmasın bir zahmet.
  • son zamanlarda bir haller oldu kendisine, güncel halinden pek verim alamıyorum. hatta geçen yöneticimle konuşurken “acaba biz mi alıştık da eskisi kadar etkili gelmiyor” diye bir düşündük*
  • 4.0 sürümü ücretli, şu an ücretsiz olarak 3.5'i kullandırıyor. fakat microsoft edge içinden bağlandığımız copilot gpt 4.0 kullanıyor, bilginize.
  • plus üyeliğini bekleyen kişilere şöyle bir güzellik yapalım. beklemenize gerek yok. üstelik beklediğiniz plus üyeliğinin limitlerine takılmazsınız. nedir bu limitler: 50 mesaj/3 saat.
    bu bazılarınız için can sıkıcı olabilir. onun üstüne çıkmak için ise enterprise hesabı açmalısınız.

    gelelim güzelliğe: istediğiniz kadar farklı alanda asistan oluşturabileceğiniz ve kullanım sınırlarını kendinizin belirlediği bir özel bölümü var openai internet sitesinin. (api platformu)

    openai platform

    mevcut openai hesabınıza giriş yaptıktan sonra bu linkteki asistan sekmesinde istediğiniz alanda eğiteceğiniz gpt-3 veya gpt-4 asistanları ayarlayıp playground test sayfasında verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. ödeme bilgilerini girdiğinizde gpt-4 turbolar aktifleşiyor.

    tek fark frontend giriş sayfası gibi alımlı değil o kadar.
    bazılarınız dall-e yok falan diyebilir. fakat plus üyelikte dall-e yi kullandığınızda zaten yeterli gelmeyecek. 3 saatte 50 mesaj limiti tüm işinizi yarıda kesecektir. ister plus olun ister olmayın dall-e nin kendi sayfasında ekstradan kredi almak zorunda kalacaksınız. (115 dall-e kredisi 15$). o nedenle büyük eksik yok.
    herkes sistemin büyüsüne kapılmış ama limitlerden bahseden kimse yok. ortada bırakılmış gibi hissetmeyin diye yazıyorum.

    ayrıca usage sekmesinde token kullanımınızı kontrol edip limitinizi kendiniz belirleyebilirsiniz.

    bunun için ödeme yönteminizi girip min 10 usdlik para yüklemelisiniz. sonra duruma göre ister kendisi yeniler ister siz manuel yükleme yaparsınız.

    hem böylelikle api kullanım konusunda da kendinizi geliştirmiş olursunuz.

    rica ederim.
  • c# blazor'da server side'a geçtikten sonra resim upload'ında garip bir şekilde resmin preview'i oluşmuyordu. base64 içeriği image source'ına basıyordum ama resmin sadece bir kısmı görünüyordu.

    hiç aklıma gelmemişti dedim bunun çözümünü chatgpt'den alayım, bana aptala anlatır gibi anlattı. sadece 1 satırdaki atamada değişiklik yaparak sorunu çözdü. sorunu çözmesi önemli tabi ama bana madde madde ne yapıldığını da anlattı. kendi yazdığım kod olmasına rağmen bazı derin detayları da ondan görmek acayip hoş bir detaydı.

    yazılımcılar için inanılmaz verimli bir tool olmaya doğru gidiyor. direkt sistemi yazdıramazsınız belki ama parça parça sisteminiz için harika bir yola doğru gidersiniz. bunlar için de ekstra zaman harcamak yerine chatgpt ile inanılmaz zaman maliyetini bütçenize eklersiniz. 3-4 yazılımcının yapacağı işi artık rahatlıkla 1-2 tanesi yapıyor. tabi business tarafında güçlü bir lead olmadan sadece iyi kod yazarsınız.
  • bakın daha önce ben de yazdım. chatgpt kesinlikle aptallaşıyor ama bunu sadece işlemci gücünün kısılması ile açıklamak yanlış olur. öyle olsa ücretli abonelik alımlarını kapatıp ücretizleri açık tutmazlardı heralde.

    aptallaşma sorununun kaynağı başka. daha önceki sohbet modelleri de aynı sıkıntıyı yaşadılar: internet bir çöplük. bireysel olarak bizler iyi insanlar olabiliriz ama iş topluluk olmaya döküldüğü zaman felaket durumdayız. hiç uzağa gitmeyin, herhangi bir futbol başlığının içi bilgiden çok küfür, aşağılama ve hakaretamiz kelimelerle dolu. bu dil modelleri bu bilgileri okuyarak öğreniyor. öyle ki, ekşideki herhangi bir futbol başlığı altında eğitilmiş bir modeliniz olsa default olarak size futbol ile ilgili hakaret içermeyen bir cevap veremezdi. e siz de onu daha "istenilen" hale getirmek için kısmak zorunda kalırdınız. chatgpt'nin ilk günleri onun ırkçılığını, cinsiyetçiliğini ve hatta nazistliğini test eden makalelerle dolu. adamlar sürekli daha çok düşünüp daha az konuşan bir model yaratmak zorunda kaldılar. muhtemelen ileri sürümlerde daha az müdahale ile daha akıllı hale gelecek ama şimdilik elimizdeki en iyi seçenek bu. birkaç sene önce hayal etmesi zor bir gerçeklik sunuyor bize. müthiş
hesabın var mı? giriş yap