• bursa merkezden en az 5-7 derece soğuk ,bursa nın küçük ama güzel köyü.

bugün burada kahvaltı ya gittik. internetten puanı , yorumları yüksek olan taş ev adında
    bir köy evindeydik. açıkçası biraz hayal kırıklığı yaşadım.

içerisi inanılmaz soğuktu.. kafam da hep kuzine sobası odunlar çıtır çıtır yanerken tıpkı çocukluğumda ki gibi bir kahvaltı yapmak vardı lakin donduk. soba yok, ufo yok. petek var yandığı mechul. bu arada dışarısı -4 derece.

kahvaltı menüsü özellikle serpme denilince garson bir şey sormamalı. burada soruluyor.
    gözleme verelim mi, yumurta ister misiniz vs. kardeşim! köy kahvaltısı dedik serpme dedik . ne diye ilave ücret itelemeye çalışıyorsun. hayır , şehir merkezinde dahi bunlar sorulmaz , ekstra ya girmez.

patates içinde peynirdi sanırım. orjinal bir tek o var .diğerleri eviniz de ki menülerden farksız. misal , köy peynirini tadamadık. 1 gözleme istedik yanına.iki kişi hesap 45 tl.

köy güzel ama soğuk günler de gitmeyin . gezilmiyor.

kısacası gözüm de paragöz ve de içi dışı soğuk lakin evleri ve yeşilliği ile şirin bir köy olarak yer edindi.
  • vakit israfı bir köy. buraya gidene kadar kestelin üst taraflarında alaçam, saitabat ya da doğancı barajının oralarda doğayla başbaşa kalın. hem bir iki saat yerine bir gün boyunca huzur soluyun.
  • hafif meltemli bi akşam üzerinde sokaklarında dolanmak istediğim köy. onun dışında ben son derece yogun bu pazar gununde gittiğim için kalabalıgını hiç ama hiç sevmedim, halkına gelince zaten nefret ettim, sözlükte az bile yazmışlar yerel esnafı için ancak mihribah diye bir yerde kahvaltı yaptık, o güzeldi tavsiye ederim onu.
  • ta bursa'ya kadar gitmeye üşenenler için, suadiye'de, o meşhur cumalıkızık kahvaltısını tadabileceğiniz, yöresel lezzetlerle kendinizi şımartabileceğiniz bir adres var: cumalıkızık suadiye.

iştah açan kahvaltısının ve şirin dekorunun yanısıra, köyden gelen silor, erişte, tarhana, kahvaltılık salça, polen gibi ürünler de mevcut.

https://www.instagram.com/cumalikiziksuadiye/
  • arap ziyaretçilerinin bol olduğu köy.

35'ime merdiven dayadım, ilk kez dün gittim. bu adamlar burayı nasıl keşfetmişler de gelmişler aklım almıyor.

köy ile ilgili tanımıma gelecek olursak, havası güzel olan, şeftali, ceviz, incir ağaçları bol olan, asmalarında lezzetli üzümleri olan, buram buram early osmanlı tarihi kokan, "biraz daha az turistik, biraz daha tenha olsaymış müthiş olurmuş" diye düşündüğüm bursa köyü.

kahvaltı, istanbul'da bir mekanda yapacağınız bir kahvaltıya göre daha verimli geçiyor. en azından yer sofrası, sini ve duvardaki dokuma halılarla birlikte gerçek bir köy kahvaltısı yaptığınızı hissediyorsunuz. lezzet ortanın üstü, fiyatlar ise uygun. 2 kişilik kahvaltı (3 çeşit reçel, bal, kaymak, çeçil peyniri, beyaz peynir, domates, salatalık, sahanda yumurta, tereyağ, biber salçası, yaprak sarması, siyah zeytin, yeşil zeytin, bir demlik çay,bir sepet ekmek) + 3 adet gözleme toplam 70 tl tuttu.

ayrıca hediye etmek üzere 2 adet ev şeklinde magneti 10 tl'ye aldık. 3 kilo böğürtlen ise 10 tl.

hafta sonu bursa gezilerinde muhakkak uğranması gerekir. 2 saat yeterli olacaktır.
  • ''kınalı kar'' dizisinin çekildiği yer. ısırgan otlu gözlemeleri çok iyidir. zamanın da kel diye adlandırdığımız amcamızın dönüm dönüm arazi çaldığı bölge
  • iki kere ziyaret ettiğim ve gün geçtikçe kendini batıran köy. unesco listesinde yer alması gurur ve mutluluk verici ama korunma altında olan o güzelim evlerin duvarlarına asılan restoran reklamı bez afişler, duvarlara dayalı satılık beyzbol sopaları(!), ahşap kılıçlar(!), yine duvarlara asılmış yüzlerce şal, kıyafet, kalitesiz bir ton ıvır zıvır... köyün derinliklerinde bile sağına soluna bir şey asılmamış, önüne tezgah kurulmamış ev bulmak mümkün değil. adım başı hizmet veren dandik işletmelere girmiyorum bile. sevimli köy havası silinmiş gitmiş. acilen müdahale lazım.
  • recep altepe mahvetti bu köyü şimdi o da gitti hepten kontrolden çıkar ayder gibi mahvolur sonra köylülerin hepsi iflas edip şehre göç eder ve köy boşalır
  • bursa ilimize bagli, eski evleri ve arnavut kaldirimlari ile unlu sirin bir koy. ayrica emrah'in rol aldigi kinali kar dizisi burada cekilmistir.
  • kahvalti icin istanbul dan kalkip gidilir.. otantik havasi muthis.. ismini hatirlamamakla beraber, meydanda bulunan otoparktan dumduz yukari cikinca, soldan ikinci ev muthis bir ev sahipligi ve kahvalti sunmustu bize.. ustelik, isittigim en guzel laflardan birine sahit olmustum sabah sabah.. nasilsiniz yerine, "yasam yerinde mi abla" dediydi, otoparka bakan cocuk.. o gun, bu gun, nasilsiniz demem kolay kolay..
hesabın var mı? giriş yap