delain
-
lucidity isminde pek güzel bir albüm çıkarmış olan goth rock projesi.
şöyle ki; nightwish'ten marco hietala, eski within temptation vokali sharon den adel ve epica'dan ad sluijter'ın yanısıra liv kristine gibi sağlam müzisyenlerle çalışmışlar.
http://www.delain.nl/
nightwish ile bayaca bir benzerlik gösteriyorlar. -
nightwish'le pek alakasi olmamakla beraber, tur olarak epica ve within temptation arasinda bir yerlere yerlesmis gruptur da benim merak ettigim daha kac tane bagyan vokalli gotik grup tureyecek.. cikis albumleri fena degil de albumde yeni hic bir sey yok..
bu ture ait yeni bisiyler arayanlar icin bonus bkz
(bkz: stream of passion)
(bkz: to mera) -
stephen king'in the eyes of the dragon kitabında geçen, tüm olayların olup bittiği krallık.
-
lunatica - within temptation cizgisinde gosteri$siz ancak saglam bir grup.. within temptation'un kurucusu robert'in karde$i tarafindan kurulmu$.
liv kristine ve marco'nun varligiyla parcalar epey derinle$mi$. ayrica see me in shadow ve pristine oldukca iyi parcalar zevkle dinliyorum sabah ak$am.
(bkz: charlotte wessels) -
frozen isimli parçaları gerçekten çok güzel olan gotikmetal grup.
-
ikinci lp'leri april rain cikti, hizlarini alamayip guzel de bir video cekmi$ hemen gencolar,
http://www.youtube.com/watch?v=hn4zur-d05o -
yeni nesil senfonik-gotik metal gruplarının genel-geçer formülünün çoğunu yerine getiren gruptur
formül: 2 vasatın üstü şarkı yaz+yolun aşağısındaki kiliseden genç ve güzel bir bayan vokal bul+klavye soloları ekle+vokale afilli orta çağ elbiseleri giydir şeklindedir
delain'e gelelim. formüle bakalım. 2-3 vasatın üstü şarkı: check. yolun aşağısındaki kiliseden bayan vokal: check. klavye soloları ekle: check. orta çağ elbisesi: bu eksik. 22 yaşındaki vokal charlotte wessels genelde deri kıyafetleri tercih ediyor. grubun kurucusu eski within temptation klavyecisi martijn westerholt. üçüncü albüm "april rain" 30 martta piyasaya sürüldü. albümün açılış şarkısı albümle aynı ismi taşıyor. giriş anından zaten nasıl gideceğini tahmin ediyorsunuz. ama hakkını verelim güzel şarkı. hollanda'daki son kamelot konserinde alt gruptular ama konsere gidemediğimden performansları nedir tam bilemiyorum. albüm fena değil. bu tür orta karar gotik metal gruplarının genelde bir albümü iyi olur. bu sayıyı 3-4 yapan zaten within temptation, epica ve nightwish gibi sivriliyor direk (nightwish'e tam bir gotik metal grubu diyemeyiz gerçi). sanırım delain'inki de bu olacak. o yüzden hazır böyle bir albüm çıkarmışken almak gerek. grup üyelerinin ikizler burcu gibi bir gün mersin'e öbür gün tersine gidebileceğini gösteren 2 şarkı "go away" ve "stay forever" albümün diğer ağır topları. bu arada albüm isminin ferdi tayfur'un nisan yağmuru şarkısından çalıntı olduğu yönündeki söylentilere kulak asmayınız efendim. -
april rain, see me in shadow, the gathering gibi güzel/dinlenilesi parçalara sahip olan hollandalı senfonik metal grubudur.
-
çok değişik bir pazarlama politikası izleyen grup.
şimdi bu grubun resmi twitter hesabı beni takip etmeye başladı. hani beni zaten üç beş adam takip ediyor, noluyor derken bir de baktım ki bu grupçu arkadaşlar twitter'da takip edildiklerinden çok birilerini takipçiler. ve bu rakam onbinlerle ölçülüyor.
dolayısıyla insan hayatında daha önce hiç duymadığı bu grubu merak edip, bir yerden şarkılarını edinip dinliyor. sonuçta ise kendi türlerinde yeni bir şey vaad etmeyen, öncekilerin kopyası vasat bir senfonik metal şeysi dinliyorsunuz. -
hafif epica ve nightwish arası bir grup. görüntü olarak epica müzikal olarak nightwish'i andırıyorlar.
dinlenesi şarkıları: stay forever, invidia, april rain ve nothing left.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap