diş çekimi
-
fiil cekimine benzemez bu
di$ hekimi ce$itli maymunluklar yaparak once size dogru yakla$ir.
maymunluklar yaparken arada mesajlar da vermektedir, neden bunu yapmak zorunda oldugu ile ilgili. ama o sirada siz sadece pencelerinizi sandalyeye gecirmi$sinizdir. neyse yaninza suzuluz ve bir $ekilde sizi aaa oo demeye zorlayacak bir hikaye anlatir, tam o sirada cekilecek di$in oralara bi yere igne yapiverir. beklediginizden daha az acimi$ olmasi sizi hic irgalamaz, korkunuz devam ediyor olabilir. di$ci ustasidir ama olayin , hic durmaz cenesi dr dr dr bazi $eyler anlatmaya devam eder, bir de bakmi$siniz elinde tuttugu kerpetenimsi alette durmaktadir di$iniz. elini oper ve olay yerinden ayrilirsiniz di$ci amcanin. tabi eger di$in kokunu falan icinde birakmadiysa, biraktiysa artik bir iki kez daha o koltuga oturacaksiniz demektir. di$ciye sormu$lar, abi sence sen insanlar kola icsin mi istiyosun icmesin mi istiyosun diye? o da demi$ ki bana komaz tomaz. -
(bkz: hayvan dis agrisi)nın sonucudur.
-
cekilen dis azi dislerden biriyse resmen bi iskencedir bu.tek bi igneyle uyusmaz cunku bu mubarekler.iğneden once tadi cam sakizini andiran bi sprey sikarlar boylelikle igne cok acitmaz caninizi.takibinde benim gibi morfine dayanikli bi bunyeniz varsa iki igne daha yersiniz.dis hekiminin deyimiyle ayrik kokluyse dis cikmamakta inat eder cekimi uyusma asamasiyla birlikte bi saat alabilir.bu arada disci ugrasirkan bi yandan da dudaginizi kanatabilir zorlamadan dolayi.olduren kisim disin cekilmesinden sonra baslar.disin cekilmesiyle bos kalan bolgeye dilinizi dokundurdugunuzda sert bı sey hissedersiniz ve ne oldugunu sordugunuzda "o cene kemigin"yanitini alir ve bayilacak gibi olursunuz.uyusmanin etkisi gectikce duz duvara tirmandiran bi agri baslar.iki gun kan yutmaktan mideniz feci bulanir ve yastiginiz kan icinde uyanirsiniz.
fazla korkuttuysam affola ancak yasadigim tecrube abartisiz bu sekildedir.tavsiyem agri en hafif haldeyken agri kesicinin alinmasi yonundedir gecer nasilsa diye beklenmemelidir. -
korku rüyası haline gelebilecek olay..şöyleki; okuldaki bir hocanın özel randevu ile bir profesöre kontrol için gittiği diş hekimliğinde, çekim yapılmasına karar veren duayenin asistanına olayı havale etmesi ve asistanın diğer öğrencileri başına toplayarak bir öğrenciye dişi çektirtmesi ve de herkes gittikten sonra gariban görünüşlü bir öğrencinin gelip "abi bu dişin ne si vardı ki" diye dişe bakıp, yanlış dişin çekildiğinin farkına varması ve bunun sonucunda (bkz: şok), söz konusu hocanın dişinin yeniden büyük zahmetlerle yerine takılması ve hocanın sinirden kudurması..(bkz: kıssadan hisse).
-
iudhf'de ancak cerrahi sözlüsünde başarılı olmuş 4. sınıf öğrencilerinin (ve tabi ki üstlerinin) gerçekleştirebildiği operasyon.
-
diş çekim operasyonunun takibinde, eve geldiginiz zaman kanamanız bir türlü durmuyorsa bunun bir dolu nedeni olabilir
1* sizin sağlık durumunuzla ilgili nedenler.. aşağıdaki gibi sağlık sorunlarınız varsa,diş hekiminize bu sorunlardan bahsetmemişseniz ve diş çekimi gerçekleştirilmişse.. sonrasında eve geldiginizde kanamanızın durmaması gayet normaldir
-diabet hastası olmanız
-hipertansiyon hastası olmanız
-kortikosteroid kullanıyor olmanız
-antikoagulan,asprin kullanıyor olmanız ( diş çekiminden sonra ağrınız geçsin diye asprin almışsanız)
-kan hastalığınızın olması
-ağız kanserleri varlığında
2* diğer sebepler
- çekim yeriniz enfekte olmuştur
- dişinizi çeken hekim travmatik çalışmıştır
-çekim bölgesindeki pıhtıyı içtiginiz sigarayla oynatmıs olabilrsiniz.. yada dilinizle oynamışsınızdır.
-diş çekiminden sonra bölgede sivri kemik kalmıştır. ona bağlı kanama oluyordur
-kemiğiniz kırılmıştır. hekim farketmemistir
-üst çene dişiniz çekildiyse, maksiller sinus denilen bir oluşum açılmış olabilir,hekim yine bunu farketmemis ve sizi eve göndermiştir
kanama kontrolü için sizin yapabilecekleriniz:
- yara üzerine direk basınc uygulama.. mesela eczanelerden alacağınız steril gazlı bezleri bölgeye 10-15 dk pres yapabilirsiniz
-eğer kanama durmuyorsa, müdahale gerektiren bir durum olabilir
-hem kanama durmamışsa, hem de içtiğiniz sıvılar burnunuzdan geliyorsa hemen diş hekiminize başvurun.
çok önemli not: kanamanın durmamasıyla, kan sızıntısı arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız bu entry'i dikkate almayın. -
üst dişinizin çekimini takiben 2-3 gün içinde çorba içtiğinizde burnunuzdan damla damla o çorba geliyorsa o dişi çekenin sülalesine sövebilirsiniz.
diş çekiminden sonra lütfen rica edicem oturup o dişin çekim boşluğunu kürdanla, çatal bıçak sapıyla falan kurcalamayın. alveolit oluyor orası sonra doğum sancısına yakın bir ağrıyla geri geliyorsunuz.
aynı şekilde çekim sonrası tükürmeyin. tükürdüğünüzde o çekim boşluğundaki pıhtıyı atıyorsunuz yine alveolit..yine ızdırap.
eğer ki çekilen dişiniz azı değilse, çok kolay bir çekim olacak merak etmeyin.
anestezi geçene dek bir şey yiyip içmeyin sonra dudağınızı yemiş halde geri geliyorsunuz'' doktor bey dudağımı hissetmiyorum amaa'' diyorsunuz. bir nedeni de çekimden yarım saat sonra yediğiniz yemekle beraber o dudağa da anormal kuvvet uygulamanız sonucu sinir ve damar zedelenmesine yol açıyorsunuz. nolur yapmayın.
paranız varsa mutlaka immediat implant yaptırın. teknoloji gelişti. boş dişin olduğu yere diğer dişler göç ederek bir süre sonra o boşluğu da dolduracaklar. köprü falan yaptıracaksanız yazık günah diğer destek iki dişinize. onları da feda ediyorsunuz haberiniz olsun. lütfen şuna bir bakın, araştırın; (bkz: dental implant)
lütfen. -
kesinlikle insana yeryuzunde verilebilecek en buyuk fiziki cezalardan birisi olarak kabul edilebilecek iskencelerden biri. ozellikle ameliyat tarzinda olan dikis iceren sekli ise insani hayattan sogutacak derecededir. cekildikten sonra anestezinin etkisiyle yaklasık bir gun size ait olmadiğina dair her turlu iddiaya girebileceginiz bir yüzle gezersiniz ortalikta. tabii ki asil gercekle anestezinin etkisi gectikten sonra karsilasirsiniz. oyle bir gercektir ki bu acidan ne uyunur ne de konusulur. bulmacalarda bile temel besin madddesine artık et degil corba yazmaya calisirsiniz sis yanaginızla. kisacasi hayatinizin bir kismi iyilesme sureciyle birlikte kararir gider.
-
henüz sözlüye girmemiş bir 4.sınıf öğrencisine uzatılan bilgisayar kağıdı ve kurulan 'çek şu dişi' cümlesine , öğrencinin 'ben sözlüye girmedim ki daha ' cevabı vermesi ve asistanın ' olsun çek ' cümlesi üzerine , öğrencinin ' ama ben daha önce hiç diş çekmedim ki ' cümlesini hastanın yanında kurması ve akabinde hastanın kalkıp koşar adım klinikten çıkması , kısacası kaçmasına neden olmuş olaydır.
-
eşsiz bir deneyimdir.
çok anlayışlı idi...çok heyecanladım. koskocaman önümde görünce bakışlarımdaki korkuyu anlamış olacak ki "canın yanmayacak" dedi. yavaşça soktu. yavaş yavaş şişliği hissediyordum. çevresinde gezdirmeye başladı. canım yanmıyordu ama "ah" demekten kendimi alamıyordum.. sırtımın hafifce nemlendiğini hissettim. biraz daha derine girdi. sanki ruhum bedenimden ayrılır gibiydi. "az kaldı" dedi. bir anda bir sıcaklık hissettim. boğazıma kadar gelen bir sıcaklık. tükürmek istedim. "yutmamı" söyledi. bittiğini anlamıştım. eldivenlerini çıkardı. 20 dk tamponu ısırmamı söyledi. sonunda 20 yaş dişimden kurtulmuştum.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap