• bugün hürriyet'in manşetiyle tekrar gündeme gelen ve tedirgin edici görüntülerin yer aldığı sayfadır. tavsiye edilmez.
  • yakınlarınca öldüğü sanılan ve de bulunamamış kişiler için emniyet genel müdürlüğü tarafından sağlanmış güzel bir hizmet. hizmet olarak iyi ancak cesetlere bakmak insanın içini burkuyor.şükür,öyle bir sorunum yok ama meraktan girip bakıldığında iç burkuyor.midesi sağlam olmayanlar veya meraktan - aman bakayım ne olacak sadece ceset onlar- diyenler bakmasın.

    http://www.asayis.pol.tr/kbcliste.asp
  • pilotluk her uğraş gibi bir uğraş, uçak da her araç gibi bir araçtır. o halde kimliğinin belirli ya da belirsiz olması, o ceset için çok da birşey ifade etmiyordur. mumyalanmış-iyi bakılmış cesetlerden netice itibarıyla pek de bir farkı yoktur. baktığımızda bir haftalık uykumuz ve huzurumuza birşey olmamıştır. (sağlık ve emniyet hizmetleri sınıfı gibi cesetle sık karşılaşılan bir işiniz yoksa durum değişebilir.)
  • türkiye'deki trafik kazalarını bile yayınlayan ogrish ve rotten in keşfetmediği sayfadır.
  • (bkz: john doe)
    (bkz: jane doe)
  • arama sayfasındaki "aradığınız cesede ait detay bilgiler aşağıdadır" gibi bir ibare bulunmasa daha makul olacak uygulama. bir de bu ibarenin başında sonunda bir sürü ünlem işareti var, bu kadar ciddi bir uygulamada biraz abes kaçmış. yalnız o fotoğraflar yarın öbür gün "gothic-brutal vs. art" arkadaşların eline geçer, onu da söyleyeyeyim.
  • brutallikte rotten.com tadını yakalamış, mide isteyen bir sayfa. resmedilen cesetlerin her gün ayak bastığınız caddelerde, sokaklarda bulunmuş olması olayı daha da vahimleştiriyor.. kimse burada ceset aramaya muhtaç olmasın. tek temennim budur.
  • insanı ciddi bunalımlara sürekleme ihtimali olan korkunç sayfa. kimsesizliğin ve yalnızlığin en kabusvari hallerinin polis kayıtlarına izdüşümü.

    bakanın zihin ayarlarıyla oynayabilir, öyle ki, bu sayfaya baktıktan sonra uzun bir süre ciddi ciddi ismimi ve tc kimlik numaramı bedenimin kuytu bir yerine dövmeyle yazdırmayı düşündüm, bu sayfaya düşme korkularımı yenebilmek adına.

    bu sayfada resmedilen vakalar arasında cinayete kurban gidenlerin çokluğu, ve bu vakaların geçen yıllar içinde bariz bir artış göstermiş olması (2007 yılını 2006 yılı ile karşılaştırınca bile), etrafımızda olup bitip de farkında olmadığımız veya olmamamızın işimize geldiği dünyalar ve hayatlar hakkında derinden donduran bir kare olmalı. diğer rahatsız eden bir düşünce ise şudur: eğer cinayet kurbanlarının kimliği bilinmiyorsa, o cinayetlerin faillerinin de yakalanmaları imkansızdır.

    en iyisi iyimserliğinize tutunun, ve bu sayfadan kaçının.
  • istanbul emniyet müdürlüğü'nün sitesine girdikten sonra sitenin sağ bölümünde “kayıp şahıs” linkini tıklayan herkes, birkaç adım sonra “kimliği belirsiz ceset albümü”ne ulaşabiliyor. söz konusu bölümde dudak uçuklatıcı fotoğraflar var. kimliği belirlenemeyen cesetlerin boy boy fotoğrafları eşliğinde emniyet müdürlüğü kimlik tespiti yapmaya çalışıyor!

    bu müthiş fikrin sahibi insanları bulup ellerinden öpmek lazım. ne zamandır yaşadığım hayattan tiksinmemiştim, alıp verdiğim nefese beddua etmemiştim. süper manyak oldum sayelerinde, psikolojimin ta amına koydum. helal olsun, yüz kere bin kere helal olsun...

    ama bence bununla kalınmamalı. rate my corpse türü bir şey yapılabilir. girelim siteye, oy verelim! en güzel cesedi seçelim anasını satayım...

    http://www.milliyet.com.tr/…&date=10.04.2008&ver=45

    edit: siteye bile bakmadım. milliyet'in linkinde verilen sözüm ona sansürlenmiş örnekler bile içimi acıtmaya yetti. bu fotoğrafları kamuya açıp teşhir etmek tek kelimeyle skandaldır. her işin bir yolu yordamı var...

    edit2: insana saygı. ölüsüne de dirisine de saygı...altı yaşındaki çocuğun da, otuz yaşındaki ölü sevici bir manyağın da, kayıp kızını arayan acılı bir annenin de aynı düzlemde ve basitlikte bu fotoğraflara ulaşabilmesini iyi bir hizmet olarak görebilmek en hafif tabiriyle ayıptır. teknoloji denen nevale almış başını gitmiş, bu bölümü alırsın ayrı bir sayfaya koyarsın. yakınlarını arayan kişiler şayet söz konusu arşive ulaşmak istiyorsa emniyet müdürlüğü ile iritbata geçip kayıp bildirimine göre şifre alırlar. ve busayfaya ancak o kişilerin ulaşması sağlanır. çözüm bu kadar basitken, halen bunu bir kamu hizmeti olarak algılamakta ısrar edenleri anlayamıyorum. bakın, herkese açık olarak üç yıldır yayınlanan bu uygulama basit bir uygulama hatası değildir. sistemsizliğin, hassasiyet eksikliğinin bir sonucudur. gazete sayfasında sansürlenmiş görüntüler bile insanın kanını dondurmaya yetiyor. hal böyleyken, olguyu konuşmak yerine kişilere yönelen, tepkiye tepki veren insanları çözemiyorum. "orada çizgi film mi olmasını bekliyordun" sorusuna muhattap olmak yerine, faydalı olmak isterken amacının çok dışına çıkan tehlikeli bir teşhirin varlığını konuşmak daha mantıklı olmaz mıydı?
  • yakınını kaybeden bir insan genellikle sabahları iki çiğ yumurta kırıp içtikten sonra güne daha bir zinde başlamak için kahvesini eline alır ve internetin başına geçer. kaybettiği yakınının adını google da aratır. olmadı youtube'da da şöyle bir gezinir. ardından emniyet müdürlüğünün sitesini görür ve hah der. işte bu. emniyet müdürlüğü muhteşem bir iş çıkartmış, ceset kataloğu yapmış. gayet normal biçimde oturur evinde elinde kahvesi kataloğu gezmeye başlar. kaybolan yakınının yüz hatlarını orada gördükleriyle örtüştürmeye çalışır. zaten yakınını kaybeden insanlar da herşeyi internetten bulmaya alışmış dimağlar oldukları için kaybettikleri yakınlarını da internetten bulmaya çalışmalıdır zaar.

    ben çok sıkıldım eleştirilen bir uygulama olduğu vakit birilerinin çıkıp ''e bakma! bakmazsan sana ne! giren çıkan mı var'' savunması yapmalarına. siz de sıkılmadınız mı? yapılan uygulamaların orada öylece duruyor olmalarının bile gerçekten insanların midelerini bulandırabileceği gerçeğini es geçip bireyselleşip herkes kendi götünü korur düşüncesiyle yaşama alışkanlığını öğütlemelerine, artık tokat çakmadan, belden aşağıya hayalara vurmadan konuşmak da zorlaştı yaşanan demokrasi ortamında tabi malum. yakınını kaybeden bir insan, kaybettiği insanı bilgisaayar başında mı arar sizce? bunu yapmak için çok güvendiğimiz emniyet müdürlüğüne gider,- gidebileceği başka bir yer çoğu için yoktur malum- bu insana eğer dilerse bu katalog ''orada'' gösterilir. mahremiyetin delik deşik edilmesine çok alışkınız ama ölünün de bir mahremiyeti olsa fena olmaz hani. hele ki yarar sağlıyoruz diye terörize bir ifşaatle yakınını kaybetmemiş, ama sırf zevk olsun diye bu resimleri alıp istediği gibi kullanabileceklere de güzel fırsatlar sunulmuştur bu uygulamayla. tek taraflı bir gözle, bir uygulamaya karşı çıkan birilerine, sırf karşı çıkıyor diye karşı çıkmak, uygulamanın neler getirebileceğine tümden bakamadan sadece tek bir fikri tartışmak, konunun paramparça olmasına neden olduğu gibi, hemen herşeyin yasaklanabilme olasılığı olan bu mecrada yaşayanların yana yakıla savundukları, herkeslerden korudukları o çok mükemmel olmasını istediğimiz türk aile yapısının sırça kırılganlığına sığınanların safi iki yüzlülükle bu uygulamayı savunması sadece tepki vermek için tepki vermek de ikiyüzlülük olmuyor mu?
hesabın var mı? giriş yap