• (bkz: tuğba hanım'ın kına gecesi) başlığı altındaki entryleri okurken #97777598 entry'e denk geldim. böyle bir başlık var mı? diye merak ettim ve linke tıkladım. malum başlığı açmamla birlikte, ekşisözlük yapay zekası ne durumda olduğunu gördüm. hani varda yok gibi. parfüm

arka planda çalışan ne ise -lar gibi çoğul eklerini anlıyor. burada devreye giriyor ancak verdiği öneri kısmında eksik kalmış gibi.

sonuç olarak, sözlüğün arka planda çalışan zayıf bir yapısı var diğer sosyal medya platformlarıyla kıyaslayınca. birçok platformda arama geçmişinize göre sizin neleri tercih edeceğinizi tahmin edebiliyorlar ki bu çoğu kişi için istenmeyen bir durum. sözlüğün böyle olmaması biraz daha iyi diyeceğim ama buranın da verilerimizi ne kadar koruduğu soru işareti.
  • "zamanın insanlarının düşüncelerini daha iyi anlayabilmek için ekşisözlük'te yüzlerce
    başlık okudu. gelecekte humanetey'de ekşiciler diye deneyim kanalları halen vardı; ama aralarında bir bağ var mıydı, yoksa nostalji mi yapıyorlardı, bilemedi. kesin olarak bildiği bir şey ekşisözlükte yazılı her şeyin gelecekte "ekşi yz" adında bir yapay zekânın karakterini oluşturduğuydu. bazı projelerde insanların reaksiyonlarını önceden tahmin etmek için bu büyük deneyim bankasının yapay zekâsı ile çalışılmıştı."

- starbul (s.277)
  • ey yapay zeka şeysi bir ses verde var olduğunu bilelim :)

eğer ekşi sözlükte bir yapay zeka algoritması var ise neden başlıklara girdiğimizde , benzer başlıkları kullanıcılara önermiyor, veya bir şekilde listelemiyor, yoksa sen?
hesabın var mı? giriş yap