• türk polisinin kuracağı bir orkestra için de de ideal isim olabilir.
  • gösterişi ve vokali zayıf olsada, iyi tekniği sayesinde türler arasında başarılı geçişler yapmış, kısaca elo diye bilinen ingiliz müzik grubu
    kariyerleri symphonic rock ve psychedelic rock olarak başlamışsada ilerleyen yıllarda hard rocktan discoya pek çok türe kaymalar göstermektedir.
    kendilerinin beatles, queen ve pink floyddan etkilendikleri, pulp gibi 90 kuşağı brit pop gruplarını ise etkiledikleri söylenebilir
    hala dinlememiş keşfedememiş müzik severler alright, boy blue ve poor bou, laredo tornado, showdown, evil woman, don't bring me down,livin' thing, first movement, mr.blue sky dinleyerek grup hakkında fikir alabilir
  • 70'lerden sevdiklerimizdendir... müzikal açıdan çok başarılı oldukları için türkiye'de neden popüler olmadıklarını anlayabiliyorum.
  • ticket to the moon şarkıları grubun diğer şarkıları arasından saflığı ve mükemmelliği ile sıyrılır. adeta melekler tarafından kaydedilmiştir.
  • amerika'da ingiltere'dekinden daha çok tanınan ingiliz gruplardandır. livin' thing şarkıları dinlenesidir efendim.
  • kariyerlerinin eldorado albümüne kadarki kısmı sönük geçse de 1974'teki eldorado'dan 1979'daki discovery albümlerine kadar oldukça başarılı bir albüm satış grafiği çizen gruptur. 1981'deki prog öğelerinin pop'la harmanlandığı futuristik time albümü ise 80'lerin gerçek bir başyapıtıdır.

    1983'te düşüşe geçse de, 1986'daki balance of power güçlü melodilerle süslenmiş iyi bir elo albümü olarak karşımıza çıkmıştır. 1986'daki çoğu 70'ler sanatçısı için vasat albümlerin çıktığı bir sene olsa da elo 1986'dan bile alnının akıyla çıkmıştır. popüler olanın sanatsalla birleştiği bir grup bakınıyorsanız bu kesinlikle elo'dur, tabi supertramp ile birlikte.
  • move toplulugunun üyeleri roy wood ve jeff lynne tarafından kurulan elo’ya ilk albümden hemen sonra iki yetenekli müzisyenin fazla gelmeye baslaması sonucunda “multi enstrümantalist ve komple müzisyen” roy wood elo'dan ayrilip, daha çok “pop” müzik deneyen kendi toplulugu wizzard’ı kurdu. jeff lynne yönetimindeki elo ise özellikle 1970’li yılların orta ve sonlarında çok sükse yapmıstır.
    elo'nun müzigi beatles ve özellikle george harrison'dan etkilenmistir. topluluk, baska bir grubun denemedigi ilginç bir yapi gösterir. yayli çalgilarin bollugu (viola, violensel vs.) daha çok modernize edilmis "oda müzigi toplulugu" görüntüsü verir. en basarili ve özgün lp'leri 1975'de yayinladiklari "eldorado" albümüdür. 1975-1980 yillari arasinda kulakta kalici (ama çogunlukla birbirine benzeyen) hit bestelerle kariyerlerinin dorugunda kalan topluluk sonradan dagilmis, degisik elemanlarinin degisik isimlerle (elo 2, orchestra) denedigi taklit gruplar da eski basari grafigini yakalayamamisitir.

    (muhlisbey'in yayinlanmamis "iyi müzigi hatirlarken" notlarindan alinmistir)
  • çoğu progressive pop grubu gibi altın dönemini 1974-1979 döneminde, dolu dolu yaşamıştır. ancak elo üstüne bir de 1981'de time'ı da eklemiştir ki bu her futuristik prog-pop grubunun 1981'de yapmayı isteyip de yapamadığı albüm olarak gelmiştir bana hep. elo iyi kıvırmıştır bu durumu, bir de synth davullar için bev bevan'la ayrılmayı göze almasaydı çok daha iyiydi jeff lynne, secret messages'ın yanına yaklaşamadın bev bevan'ın black sabbath'a geçmesine sebep olan o albüm sound'uyla. gerçi 1986'da yine de toparladı sayılırlar, balance of power ile.
  • livin' thing şarkısı beni benden alan gruptur.hele şarkıda it's a livin' thingden sonraki keman sesi beni zevkin doruklarına ulaştırır
  • cok basarili bir grup. ingiliz olduklari halde amerika'da ingiltere'den daha cok tanindiklari dogrudur, hatta ilk ciktiklarinda amerikalilar bunlara "the english guys with fiddles" diye de isim takmistir. insanin agzinda bazi bazi the beatles, bazi bazi fleetwood mac tadi biraksa da kendine hastir, dinlenesidir.
hesabın var mı? giriş yap