6 entry daha
  • basın tarihinde, ilk renkli günlük siyasi gazete olan günaydın gazetesi ile başlayan, renkli fotoğrafın fikir gazeteciliğini ikinci plana atma endişesi ile renkli baskı tekniğine karşı olanlarca geliştirilmiş, eleştirel ifade içeren deyimdir.

    teknolojinin gelişmesi ile rotatif baskıdan ofset baskıya geçen gazetelerin reyting ve tiraj uğruna renkli resimlerle desteklenmiş magazine daha çok ağırlık veren; haber verme, toplumu bilgilendirme, aydınlatma ve toplumun sesini duyurma görevlerini unutan ve gerçek gündemden sapan gazeteler için kullanılırdı. hatta o günlerde milliyet gazetesinin sloganı"okunmak için alınan gazete" olmuştur. tabi o da bir süre sonra gelişmeye boyun eğmek zorunda kalmıştır.

    günümüzde de bu tartışma sürmektedir. magazinin önemi ve gücü dikkate alındığında magazin hiç olmasın denilmiyor ama tartışılan ve eleştirilen konu; günlük siyasi gazetelerde haber değeri taşımayan, sadece görselliğe dayalı resim ve haberlerin çok önemli gündemlermiş gibi geniş ve abartılı ve de bazen günlerce yer almaları ve böyle yapılarak gündemden uzaklaşılarak, gerçek haber ve bilgilerin gözden kaçırılmasıdır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap