101 entry daha
  • bu tarz siyasi akımlar daha da artacaktır. insanlar eskiden beri gelen kalıplaşmış siyasi akımlar içerisinde kendine yer olmadığını düşündüğünden bu tarz siyasi akımlar daha da yaygınlaşacaktır. bir kaç siyasi akımın birleşimi gibi duran bu akımlar kişinin kendini daha iyi tanımladığını düşünmesini sağlar. eskiden milliyetçilik dendiği zaman akıla gelen tek tip bugün yerini birkaç tipe bırakmıştır. bu diğer tipler de bu şekilde birkaç siyasi akımı birleştirerek kendine yer sağlamaktadır.

    bu akımlar sadece sağ cenahta değil aksine sol cenahta da mevcuttur. sadece isimlerini daha koymaya başlamadılar. örneğin büyükşehirlerde tip'e oy verenlerin çoğu beyaz yaka olarak çalışan kişilerdir. bu kişilerin büyük bir kısmı da aslında tip'in savunduğu şeyler savunmamakta sadece mecliste farklı görüşler olsun, işçi hakları daha iyi gitsin diye desteklemektedir. hatta bundan dolayı tip'e oy verenler kendisi liberal olarak bile tanımlamaktadır. kendini liberal olarak tanımlayıp ya da tanımlamadan liberal bir şekilde yaşayan kişilerin tip'e oy vererek onları meclise göndermesi aslında geleneksel siyasi düşünce tarzına göre oksimoron bir davranıştır. fakat bu kişiler muhtemel olarak kendini liberal solcu olarak tanımlayacaktır veya çok daha benzeri bir isim bulabilirler. şu anda duyduğunuz bu şey size çok salakça gelebilir ama insanlar kendilerini tanımlayabilecek siyasi görüşler aramaktadırlar. liberal bir düşünce işe yaşayan insanların çoğu liberal demokrat partiye üye olmayıp oy vermezken kendilerini de bir yerde konumlandırmak istemekte.

    seküler milliyetçilik de bu akımlardan birisidir. milliyetçilik dünyada taraftarı artan bir siyasi oluşumken insanlar geleneksel milliyetçilik ile anılmamak istemektedir. bunun ülkemizdeki nedenlerinden bazıları milliyetçilerin daha önceden çizmiş olduğu imaj ve toplumdaki algısıdır. mülteci sorununun artmasıyla insanlar kendilerindeki milliyetçi duygunun arttığını farketmiş fakat bu milliyetçiliğin geleneksel milliyetçilik ile aynı olmadığını düşünmektedir. kadın hakları, lgbt hakları, azınlıklar konusu, terör örgütlerine bakış açısı gibi konularda daha özgürlükçü politikalardan yana olan ve kendine milliyetçi diyen kesim seküler milliyetçi olarak anılmaktadır.

    yukarı yazan arkadaşın dediği gibi kendini böyle tanımlayan insanlar geri zekalı veya çıkarcı insanlar değil aksine kendilerine ait bir bulmaya çalışan insanlardır. günümüzde benim bir siyasi görüşüm yok demek veya hiçbir siyasi görüş beni temsil etmiyor demek toplumdan dışlanma sebebi oluyor. insanlar da haklı olarak kendilerine ait olacak bir siyasi görüş bulmaya belki de yaratmaya çalışıyorlar. bundan dolayı bu tarz siyasi akımların sayısı artacaktır. soldan da sağdan da bu akımlar çıkacak ve belki de merkez sağ merkez sol anlayışını yıkacaktır. şimdiden bunu öngörmek çok zor çünkü bu tarz akımlar anti akımlarını da oluşturup merkez sağ ve sol kavramlarını daha da güçlendirebilir. izleyip göreceğiz.

    kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz öyle tanımlayın. bu tanımlar birilerinin tekelinde değil sonuçta. çıkıp ben “sol islamcıyım” gibi salakça bir şey deseniz bile kimseyi ilgilendirmez. çok küfür yersiniz haklı olarak ama zaten bunu açıklıyorsanız küfür yemeyi de göze alın bir zahmet.
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap