76 entry daha
  • izninizle tamamen ön yargıyla yaklasacagim, ve birleşmiş milletlerle adi gecen bir projenin samimiyetine inanmamayi sececegim.

    united nations award given to jacque fresco for city design/community

    sonra da az bildigim bir konu hakkinda cok bilmis gibi yazacagim:

    simdi bu zeitgeist addendum'da tonton amcamiz fresco, sosyal probremlerimizi teknoloji sayesinde cozebilecegimizi soyluyor.
    diyor ki madem alkollu araba kullanmak tehlikeli, o zaman alkolluyken calismayacak bir araba yapalim. (zaten var da; alkol almamis birisine ufletip motoru calistirabiliyorsunuz.)
    tamam hadi bu yapildi ve sorun cozuldu diyelim.
    cozulur mu acaba? teknolojiyi gelistirdikce o teknolojinin yaratacagi "yeni sorun"lari da cozmemiz gerekmeyecek mi?
    (cihaza ufleyenle arabayi kullanan kisinin, ayni kisi olup olmadigini kontrol etmek icin mesela.)

    peki ya hukumetin olmamasi?
    hukumet olmadiginda onemli kararlari kim <seffaf ve tarafsiz olarak> verecek acaba?
    fresco amcamiz beyond utopia adli yazisinda plato'nun fikirlerine hayran oldugundan bahsetmis. fakat platon'un onerisinin "toplumun iyiligi icin dogduktan olene kadar insanlarin kaderine karar verecek gardiyanlar" kullanmak olmasi konusunda ne dusunuyor acaba?

    kapanis:

    ludwig von mises’in 1947 yilinda yazdigi planned chaos kitabindan:
    “the state will ‘wither away’. in the socialist commonwealth of the future there will be neither judges and policemen nor prisons and gallows.”

    bertrand russell'in 1951'de yazdigi impact of science on society kitabinda da "the electronic cashless society will be a form of social control " diyor.

    zeitgeist ve onun devami olan bu proje, new age "dini"ni asilamak icin yapilmis olsa gerek. one world government filan dersem kizarsiniz simdi, susayim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap