113 entry daha
  • girişimcilik başarısı ile takım yöneticiliği başarısı bir değildir. magic johnson'ın başarılı şirketlerdeki hissedarlığı los angeles lakers yöneticiliği için yeterli değildir. reklam yüzü olması ise hiçbir şey ifade etmez. insanlara güven veren biri olması, sempatik bir kişiliğe sahip olması lakers yöneticisi olması için yeterli bir özellik değildir.

    aksine hamleleriyle lakers'a sadece eksi yazıyor. efsane olması ve sempatik bir kişi olması sebebiyle (aksi ve ciddi larry bird'ün aksine) sürekli rakip takım oyuncuları ile ilgili övgülerde bulunup takımı tüm tampering (ayartma) dedikodularının içine atarak takımını rezil ediyor. ligde zaten herkesin herkesle yakın olması sinir bozucu bir hale gelmişken, giannis antetokounmpo'nun wojnarowski'yle yaptığı röportajda "kobe rakipleriyle yakın mıydı? peki garnett yakın mıydı? jordan?" diye verdiği cevap takdir toplarken sizin bir takımı tampering dedikodularına atmanız sadece antipati toplar. oyuncular da marka değerlerini korumak için tampering'in kralını yapan takıma gelmezler.

    yaptığı yanlış takasları ve anlaşmaları yazmayacağım, merak eden okur. (bkz: #86483486) kendisinden beklenen şeyler çok büyük, biliyorum. hiç d'angelo russell'ı veya julius randle'ı tutsaydı geyiği de yapmayacağım. ama bir yönetici takımının yönüne karar verir, ona göre hamleler yapar. lakers'ın dümenini bile çevirememiş bir adam şu an magic. lakers rebuilding mi yapıyor? hayır ama kadrosunda 4-5 tane genç oyuncu var ve bunlara bu sezon bir kişi daha eklenecek. kafaya mı oynuyor? deniyor ama yapılan tüm hamleler kafaya oynamaktan uzak. takasla veya başka bir yolla yıldız oyuncu mu almaya çalışıyor? gene hayır, şubatta anthony davis olmadığında illa başkasını bağlardı ama bağlamadı, yazın demarcus cousins son ana kadar telefon beklemesine rağmen lakers görüşme bile yapmadı kendisiyle. 2019 serbest piyasası için el mi artırıyor? bu da hayır, lakers bu serbest pazara da son 5 sezondur 2017 haricinde girdiği gibi boş kadro ve ciddi maaş boşluğu ile girecek. bu modelin tutmadığı da artık herkesin malumu. e o zaman soruyorum, lakers ne yapıyor? koç kötü, getirilen oyuncular tanking yapmıyorsanız getirilmemesi gereken oyuncular, zamanında takas da yapılmıyor. ve buna yönetim hiçbir şekilde müdahale etmiyor. en basitinden rebuiliding yapan takım lebron james getirmez, lebron james getiren takım rebuildingi bitirir. lakers bu basit ayrımı bile başaramadı bu sezon, daha neyin yönetiminden bahsediyoruz?

    magic bunun altından kalkamayacak çünkü oyuncular "win now" mentalitesinin gereği olarak sizden olacak şeyleri değil, olan şeyleri duymak istiyor. (tişikirlir librin jimis vi kivin dirint) 2010'da lebron james'in karşısına oturan en ciddi iki takım chicago bulls ve miami heat'ti, bulls'da yıldız rose (o sezon mvp oldu), koç thibodeau (o ara iyiydi), deng, boozer gibi tamamlayıcılar vardı. miami'de ise arkadaşı ve rüştünü ispatlayan dwyane wade, pat riley (manyak ex koç ve yönetici, lebron istediği takdirde sahaya inme garantisi bile vermişti), chris bosh vardı. zaten lebron da bosh'ın imzalaması kesinleşinceye kadar miami'ye gitmedi (benzer bir senaryo 2014'te cavaliers 1.sıra hakkını alınca da yaşandı). 2016'da durant için boston celtics ve golden state warriors karşı karşıya geldi. warriors o sezonu 73-9'la bitiren takımdı (uzun uzun yazamayacağım), celtics ise müthiş koça ve yönetime sahip, müthiş rol oyuncularına sahip ve sistemine en uygun uzun olan al horford'ı getirmiş takımdı ve durant de lebron gibi hazır olanı seçti. böyle iki örnek varken, elde edilen 10 final (durant 2-lebron 8), 5 yüzük (lebron 3-durant 2) varken kimse potansiyele bakmaz. zaten bakmayacak da. magic johnson ve lakers'ın anlamadığı bu. lakers'ın ne kadar büyük bir camia olduğu hiçbir şey ifade etmiyor artık oyunculara. o büyüklük ancak iki takım eşit imkanlara sahipse devreye giriyor. yoksa adam her türlü üstün takıma gidiyor. zaten nba'e bir nebze olsun eşitlik getiren, nba'deki rekabeti artıran etkenlerden biri de bu. öbür türlü real madrid-barcelona gibi bir durum ortaya çıkar.

    lakers'ın toparlamasının tek yolu daryl morey, sam hinkie, danny ainge gibi yeni sistemi kavramış, gerekirse elindekilerden fedakarlıkta bulunarak takımı doğru yola itecek birinin yönetici olması. vlade divac bile cousins takasına kadar 11 senedir playoff dışı kalan sacramento kings'i, demarcus cousins'ı kötü denilebilecek bir takasla yolladıktan 2 sene sonra batı'da en geç playoff dışı kalan takıma çevirdi. doğru olduğunu düşündüğü şey cousins'ı yollayıp üzerine koymaktı ve bu sezon meyvesini aldı. gelecek sezon bir aksilik olmazsa playoffta boy gösterecek takımlardan biri sacramento olacak, bu da o takas, getirdiği iyi koç dave joerger ve akıllıca seçtiği oyuncular sayesinde olacak. lakers'ın bu örneğe bakıp ders alması lazım yoksa ertesi senenin sonu da şimdiden hüsran olur.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap