• etken maddesi klobetazon 17-bütirat olan*antienflamatuar, alerji şeklindeki egzama, alerjik dermatit, seboreik dermatit, böcek ısırığı, ciltte kaşıntı, kızarıklık, bebek bezi pişikleri, kurdeşen gibi cilt sorunlarında kullanılan bir glukokortikoiddir. orta derecede güçlü bir steroid olarak sınıflandırılır. derideki iltihabı kontrol etmek için kullanılır, cildin alevlenmeye neden olan tetikleyicilere aşırı tepki vermesini durdurmaya çalışır. egzama veya deri iltihabına neden olan iltihabı baskılar. ayrıca nemlendirici özelliklere sahiptir.fakat kortizon içeren diğer kremler de olduğu gibi uzun süreli kullanıma uygun değildir, ciltte incelme yapabilir. en fazla 28 gün, doktorun reçetesi dahilinde kullanılır. eumovate merhem formu da mevcuttur. hipokort ve pantomed bu kremin muadilleri olarak gösteriliyor.
    eumovate, alerjik nitelikte olan egzama, fotodermatit (yüz, ense eller gibi güneş ışınlarına maruz kalan bölgelerde görülen döküntüler), işitme kanadının dış bölümünün iltihabı, primer irritan (birincil reaksiyon oluşturan durum) ve alerjik dermatit (bebek bezi pişikleri dahil), prurigo nodülaris (şiddetle kaşınan ısrarlı döküntü ve kabartılarla belirgin kronik bir deri hastalığı), seboreik dermatit (genellikle derinin yağlı bölümlerinde görülen iltihaplı ve kaşıntılı bir deri hastalığı), böcek ısırığı reaksiyonları dahil egzama ve dermatitlerin bütün tiplerinin tedavisinde kullanılabilir.*
  • yıllardır seboreik dermatit nam-ı diğer egzama ile savaşıyorum,bugün kullanmaya başladım.bakalım 28 gün sonra belirtileri eklerim.
  • seboreik dermatit için traş sonrası kullanıyorum. son derece etkili. yalnız göze temas etmesinden kesinlikle kaçınılmalı. sürekli kullanılmamalıymış. ben de sık traş olmadığım için problem olmuyor. dermatit için kesin çözüm mü ? değil malesef.
hesabın var mı? giriş yap