flört eden ama aldatmayan sevgili
-
sevgilisi olan bir insan başkalarıyla flört ediyorsa bu da aldatma sınırlarına dahildir. daha fazla bir şey yapmasına gerek yoktur aldatmış olmak için.
-
(bkz: candır)
-
yolludur.
-
-
büyük bir olasılıkla terazi burcuna mensup bir sevgilidir.
flörtün gerçek anlamını bildikten sonra, içiniz rahat olsun. korkmanıza hiç gerek yok. zira kendisine aldatmaya bir adım kalmış insan muamelesi yaparsanız, çok pis ters tepecektir. flört, bu gibi sevgililer için; başka bir adama sürtünmek ya da başka bir kadın hakkında fantezi kurmak falan değildir. gündelik hayatın akışı içinde kendisini iyi hissettiren, hala güzel/yakışıklı olduğuna inandıran, özgüvenini kazandıran, egosunu tatmin eden, tebessüm ettiren birtakım küçük atraksiyonlardır. bugün çok güzel göründüğünüzü söyleyen bir adama gülümseyip teşekkür etmek gibi. barda otururken ateşi olmayan bir kadının sigarasını yakmak gibi. bir sevgiliye sahip olmanız, size iltifat eden bir adama buz gibi davranmanızı ya da bardaki kadının sigarasını başkasının yakmasını beklemenizi gerektirmez. sevgiliniz başka bir adamla/kadınla başbaşa bir akşam yemeği de yiyebilir pekala. karşısındaki adamın/kadının kendisine yavşaması, sevgilinizin değil, o adamın/kadının kendi sorunudur. sevgiliniz sizi gerçekten sevdikten ve karşısındaki adam/kadın için bambaşka şeyler düşünmedikten sonra bütün bu olanlar gayet olağandır. flört, bir anlamda sosyalleşmektir. kabul edemiyorsanız, her biriniz alınlarınıza ''hey! benim bir sevgilim var.'' yazabilirsiniz mesela. bir şeye yarayacağını sanmam ama, neyse.
her zaman söylerim, önce kendinize sonra karşınızdakine güvenin. sonrası zaten çok güzel olacaktır. -
(bkz: oldu gazoz)
-
bir ilişki içindeyken başka insanlarla ama sigarasını yakarak ama "gözleriniz çok güzel" iltifatlarını nazikçe kabul ederek flörtöz bir hava içine bürünmek zaten kafada bazı şeylerin yavaş yavaş kaybolduğuna ya da şekil değiştirdiğine işarettir kanımca.. sevgiliye güven varsa, sadakat kelimesi karşı cinse atılan her adımda önünüze duvar gibi çıkıyorsa zaten bu sayılan karşı taraftan gelen hareketlere bir tepki vermek akıldan geçmez, görmezden gelinir ya da bu hareketlere mahal verilmez.. o ilk duyulan heyecan bir yerde bitiyor kimse kimseyi kandırmasın; ama ilk ayda ama 2 yıl sonra aşk sevgiye alışkanlığa dönüşüyor; bu kötü bir şey değil bilakis onsuz olamamak aslında onla varolabildiğini hissetmek sevgiliyi özel yapandır bence.. bu noktaya da gelindikten sonra yeni heyecanlar arayışına girildiyse, göz açıldıysa zaten bir daha da kapanmaz; o barda ateşi yakılan sigaralar bir sonraki karede yatakta malum hikayenin sonunda yakılan sigaraya dönüşüverir..
(bkz: ben bunu gördüm) -
evet lan var böyle sevgililerden çok, en süper sevgili tipi.. budur olay.. kim açtı bu başlığı, alnından öpücem yemin ederim. sürekli güncel tutulacak bu konu, gerekirse up yaparım ben sürekli. yok hatta derhal sabit başlık olsun.
-
bu tanimlamayi kim buldu cok merak ediyorum. kimisi sacmaligindan dem vuruyor, kimisi mantiga oturtuyor. mantiga oturtanlardan biri olmali.
2 ihtimal var.
1. flört eden ama aldatmayan bir sevgili tarafindan bulunmus olabilir.
2. flört eden ama aldatmayan bir sevgiliye sahip ve bunun farkinda olan bir sevgili tarafindan bulunmus olabilir.
1. ihtimaldeki özneyi ele alalim. bu arkadas flört ediyor, aldatmadigini düsünüyor ve sevgili oldugunu iddia ediyor. flört etmeyi aldatmakla esdeger saymiyor olmali ki, ikisini bir olumlu bir olumsuz, "ama" ile kullanmis, altini cizmis. yanlis bir sey yaptigini düsünmüyor ki kendisine "sevgili" sifatini yakistirmis.
2. ihtimaldeki özneyi ele alalim. bu arkadas birlikte oldugu insanin baskasiyla flört ettigini biliyor, aldatildigini düsünmüyor ve bu insana sevgili olarak bakiyor. demek ki ona göre de flört etmek ve aldatmak kesismiyor. kesismedigi icin de sevgili olabilmis iste.
ben, 1. ve 2. ihtimaldeki özneler, hepimiz objektif baktik. simdi ben subjektif bakicam. 1. ve 2. ihtimaldeki özneler de öyle baksin.
1. ve 2. ihtimaldeki özneler. birbirinizin sevgilisi oldugunuzu hayal edin. ettiniz mi. sartlari esitleyelim o halde. 2, yavrum, madem bunda bir sakinca yok, neden bundan sonra 1. ihtimaldeki özne gibi takilmayasin, flört eden ama aldatmayan sevgili olmayasin? 1, canim, senin gibi bir sevgiliye sahip olmayi sorun etmemen gerek, sen de böyle bir sevgiliye sahip ve bunun farkinda olan bir sevgili ol o zaman, ne degisir? ikinize göre, ikiniz de birbirinizi aldatmiyorsunuz nasilsa. "flört etmek" ve "aldatmamak", ilk iki asama tamaaam.
simdi bakalim ne kadar süre "sevgili" kalabiliyorsunuz. kalabilirseniz demekki gercekten sorun yokmus sizin icin. mutlu olacaginizin garantisini veriyorum. kalamazsaniz, zaten aslinda sorun yok degilmis, siktir edin. ve en önemlisi; bir daha götünüzden tanim uydurmayin. -
bahsedilen sevgili karşı cinsin tamamıyla flört eden* biriyse bağlanma korkusu ya da özgüven eksikliği olabilir. ancak karşı cinsten bazı kişilerle flört ediyorsa, o zaman zorunlu olarak o kişiyle gizli bir ilişki yaşamasa bile hiç değilse onu çekici bulan biridir.
elbette sevgilinin karşı cinsten arkadaşları olması normal bir şeydir ama sevgilinin karşı cinsten dost tribi yapan arkadaşlarıyla flört etmesi başka bir şeydir.
arkadaşlık, samimiyet ve nezaket başka bir şeydir, flört etmek bambaşka bir şeydir.
burada bahsedilen gelene geçene yol vermek, kapıyı açmak meselesi değildir; bunlar zaten herkesin yapması beklenen nezaket kurallarıdır. ancak nezaket kuralları ayağıyla flört etmek -bir kez daha diyorum- bambaşka bir şeydir.
genel olarak nezaket kurallarının flört olmadığı düşünülürse, sevgilisinin başka biriyle flört etmesinden rahatsız olmadığını iddia edenlerin, o aldatmayan sevgilisinin başka birine davetkar bakışlar, etkileyici gülücükler atarken görünce de aynı huzuru hissetmesi beklenmelidir o zaman.
flört, seçilmiş birini etkileme amacı taşır ve çekici bulduğunuz insanları etkilemeye çalışırsınız. nezaket saygı göstermek amacı taşır, çekici bulmadığınız insanlara da nezaket gösterirsiniz. (bkz: flort edilen kisinin niyetini anlama yolları/@anakha)
ayrıca "sevgiliyi başkasıyla flört ederken görmek/görmemek" unsuru önemlidir; çünkü göz görmeyince gönül katlanır. buna karşın sevgilinin bir başkasını etkilemek için ona neler söylediğini, onun için neler yaptığını, ona nasıl güldüğünü, ona nasıl baktığını görmek, james dean havalarında gözlerini ufka dikerek "dokunmadan sevişmek edebiyatı" yapmasını dinlemek saniyeler içinde insanı frankenstein'ın ruh haline sokabilir.
damlaya damlaya göl olacağı göz önünde tutulursa, bu masum flörtlerin bir sonraki aşaması da zaten sevgilinin başka birinden hoşlanması ya da biriyle çıkarken başka birine aşık olmaktır. çünkü aslında her kadın ve her erkek içten içe bilir ki, eşşeğin aklına karpuz kapuğu düşürmek için bir gulumseme bir bakış yetiyor zaten... sonrasında ise ama o şekilde ama başka bir şekilde su yolunu bulur.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap