fraksiyonel lazer
-
bu yüzdeki falan izleri geçiren bir uygulama türü.
-
yüzdeki leke iz kırışık vb. tedavisinde kullanılıyormuş bu yöntem. oldukça da etkili olduğu söyleniyor. fakat bir kimse de acısından sızısından bahsetmiyor, ki bu tip estetik işlerde genelde öyle bir durum mevcut.ne yöntem olursa olsun aman şöyle mucizevi böyle inanılmaz diye anlatırlar, melaninden girerler pigmentasyondan çıkarlar gerekli gereksiz bilgiler,acıyor mu diye sorunca niyeyse oralar bi muallak.eömm tabi sizin acı eşiğinize bağlı filan. ulan desene açık açık, evet acıyacak yüzün balon gibi olacak ,sonra pul pul dökülecek,2-3 gün (1 hafta diyen de var)toplanamayacaksın diye?
şimdi ben yaptırmadım, fakat yaptıran tanıdıklarım oldu.tam etkiyi görecek kadar uzun yaptıran olmadı fakat,şişme pullanma durumuna dayanamayıp bıraktılar.zahmeti biraz fazla yani özetle. surat bir de bu, saklayamıyosun da.
o yüzden ciddi bir cilt probleminiz yoksa çok da öyle atlamayın derim.önce bir dermokozmetik ürünleri deneyin. baktınız olmadı ve cildinizin durumu sizi rahatsız ediyor, o zaman deneyin. ancak hafta içi kesinlikle yaptırmayın. en iyi ihtimal cuma gece yaptırıp iki gün dinlenmek ve yüz az biraz toparlandıktan sonra insan içine çıkmak gibi bir yöntem olabilir. ya da ne zamansa işte izniniz ona denk getirmek.
özetle iyidir hoştur, eminim ki işe de yarıyordur.fakat bir nekahat süresi var, yarın kalktım oh mis gibi bir durum olmayacak, ona göre yapın planınızı programınızı.
şu da var ki memleket kırılıyo fraksiyonel lazer diye, sözlükte bunla birlikte toplasan üç entiri var.kimse mi gitmiyor anacım güzellik merkezine?kızlar hüop!! -
genelde erbiyum yag (er:yag) veya karbondioksit (co2) lazeri ile gerçekleştirilen tedavileri gerçekleştiren lazer..
genelde iki farklı uygulama yapar; hasarlama ve soyma. hasarlama soymaya göre daha az ağrılıdır, uygulama bölgesinde 1500 mikrona kadar kanallar oluşturulur, seçilen lazere göre bu kanalların içi ısıtılır veya ısıtılmaz, hasarlı dokunun iyileşme süresi, soymaya göre azdır ve mikrona göre değişiklik gösterir. soyma ise üstteki derinin tamamen buharlaştırılması ve alttaki bebeksi derinin normal deri haline gelmesi için fırsat tanınmasıdır. iyileşme süresinde gün ışığına çıkılmamalı ve cilde çok iyi bakılmalıdır, düşük miktarda elastikiyet kaybı olabilir, süreç uygulamanın agresifliğine göre 10-45 gün arasındadır.
efektivitesi oldukça yüksek bir uygulamadır ama iyileşme süreci olarak aynı şeyi söylemek çok mümkün değildir.
(bkz: gülü seven dikenine katlanır) -
cilt dokusunu yenilemeye yönelik geliştirilmiş bir lazer türüdür.ciltteki leke izleri,ince kırışıklıklar,keloid tedavisi uygulama alanlarından bazılarıdır.
-
internette okuduklarınız dışında bu işi tecrübe eden insanların fikirlerini almadan yapmamanızı tavsiye edeceğim uygulamadır.
cilt yenilemeye, ciltteki sivilce, yara gibi izleri gidermeye yönelik yapılan bir işlemdir ama her ciltte aynı etkiyi yaratmıyor.
sivilce izlerim için gittiğimde doktor 2 seansın yeterli olacağını söyledi. ilk seans zaten "lazere giriş 101" kıvamında oluyor cildinizde herhangi bir değişim olmuyor. 2. seansta doktor hemen yan çizip aslında senin 3-5 seansa kadar gelmen lazım, izlerin çok derin dedi işin içinden çıktı.
kendime bile zor itiraf ediyorum. o kadar para verip aslında büyük bir değişim olmadığını söylemeliyim. 2 seans sonrası cildim daha canlı ve aydınlık oldu. ama izlerim hala var. doktor ve internetteki bilgiler fraksiyonel lazerin etkisini 3 ay sonra göstermeye başladığını söylüyor. umarım doğrudur deyip bekliyorum.
özetle, imkanınız ve gerçekten ihtiyacınız varsa gidin 4-5 seans yaptırın. denemeden anlayamazsınız * işlem çok acıtmıyor. cildinize elektrik veriliyormuş gibi oluyor. 2-3 saat içinde ciltteki kırmızılık geçiyor ancak lazerin yarattığı izler 7-10 gün kalabiliyor. makyajla kapatılamayacak gibi değil ama.
he bir de ergenseniz sivilcelerinizi ellemeyin yolmayın. cildin tamiri zor arkadaşım. -
#48580925 nolu entry'den sonra çok fazla mesaj aldığım için güncel bir entry daha girmenin faydalı olacagını dusundugum başlık.
baştan söyleyeyim bunlar sadece benim tecrübe ettiklerim. herkeste farklı sonuc gösterebilir. ben hala aynı seyi dusunuyorum. işe yaramıyor, bende yaramadı. aradan üç yıl geçmiş, cildimde fraksiyonel lazerden kalan olumlu bir değişim yok.
ben cildimdeki hafif oyuklar için gitmistim. hani sivilcelerden sonra çukurlar olur yer yer ciltte. hah onlar icin işte. ancak o dönem birkaç aylığına güneş lekelerim kaybolmustu sadece. bir de hafif bir parlama, canlanma. lazer etkisini yitirince lekeler de geri geldi. oysaki duzenli günes kremi bile kullanıyorum.
bana mesaj atan herkese prp ile bunu karsılastırmalarını tavsiye ettim. enazından o işlemde puruzlu bolgeye kendi trombositlerinizden olusan zengin bir plazma enjekte ediyorlar. ancak dikkat, bu işlemlerin hic birisi kalıcı degil. mesela prp icin de klinikler ancak 10 seanstan sonra uzun sure kalıcılık saglar diyebiliyorlar.
zaten doktorunuz dürüstse kendisi de bunun zaman zaman yenilenmesi gereken bir tedavi yontemi oldugunu soyleyecektir. paranız varsa deneyin cunku kim ne derse desin "ya bende ise yararsa?" diyeceksiniz.
veya kendinizle barısık olun. cildiniz size yasam kalitenizi düsürecek seviyede bir rahatsızlık vermedigi sürece paranızı katma degeri olan seylera harcayın. mesela saglikli beslenin. cildiniz parlayacaktır* -
her ne kadar günümüzde "estetik" ticareti nedeni ile çok mağduru olsa da fraksiyonel karbondioksit lazer özellikle plastik cerrahlar için çok değerli bir lazer uygulamasıdır.
doğru endikasyonla kullanıldığında hasta memnuniyetini çok yüksek sonuçlar alınmasını sağlar. en sık kullanım alanları:
- ameliyat sonrası oluşan izlerin azaltılması/yok edilmesi (tarlaya dönmüş sivilce izlerine fayda etmez, inanmayın),
- bazı cilt lezyonlarının iz bırakmadan çıkartılması,
- çok yıpranmış ciltlerde tazelenmenin sağlanması
ilk kullanıma girdiği yıllarda cildi soyarak leke tedavisi amacı ile kullanılmışsa da başarısının çok sınırlı olması nedeni ile günümüzde bu amaçla kullanılmamaktadır.
fraksiyonel karbondioksit lazer uygulamasında hasta konforu 2 faktöre bağlıdır. uygulanacak yüzey genişliği ve uygulama şiddeti. küçük bir alanda hafif bir tedavi yapılması durumunda sadece hafif bir kızarıklık olur ve sosyal hayattan geri kalmaya neden olmaz. ancak tüm yüz için cilt tazeleme yapılacaksa 4-5 gün sokağa çıkma yasağı koyulacaktır.
tanım: doğru ellerde çok kullanışlı hale gelen bir tedavi aracı. -
ben lazer ile birlikte prp de yaptırarak çok iyi sonuçlar aldım. daha tedavim bitmeden gözle görülür düzeyde iyileşme yaşadım. yıllarca kafama taktığım izlerim çok çok azaldı. bu konuda soru sormak isteyen varsa her şekilde yardımcı olurum.
-
2015 yilinda yaptirdigim tedavi. 2 seans kadar almistik.
lazer uygulanirken oldukca aciliydi, ve sonraki 1 saat berbat gecmisti. sonrasinda daha pek aci/agri olmakla birlikte 4-5 gun kadar insan icine cikamaz haldeydim yuzumdeki kizariklik ve sisikler sebebiyle.
kabaca uzun vadede sanirim bir faidesini goremedim. -
vücudumdaki skar doku izleri için gittiğim, daha doğrusu daha yeni başladığım tedavi yöntemi. tamamen yok etmese de azaltacağını umuyorum. zaten o kadar para verip de sonuç alamazsam kalp krizi geçirim ölürüm zaten. neyse, ilk izlenimime geçecek olursak;
hani şu amerikan filmlerinde uzaylılar tarafında kaçırılırsınız da bileğinize ütopik bir aletle yakarak damga vururlar ya, hah! öyle bir şey işte bu da.
sevgili bu entryi okuyan insanlar, hanımlar ve herifler; ağrı eşiğinize göre değişir ne kadar acı çekeceğiniz. benim ağrı eşiğim yüksek. yanmayı hissetim ama öyle “yandım allah kurtarın beniiii!” düzeyinde değil. dayanılır bi acıydı benim için ama yanıyor yani sonuçta. böyle kare kare düzenli bir motif oluştu bir de kızardı falan.
tabii bana ek olarak dermarollerın otomatik hali olan iğnelerden ve prp tedavisi de yaptılar. (bkz: prp)
o işlemleri yanmış olan hali hazırda derimin üzerine yaptıkları için canım çok yandı tabi. özellikle ince deri olan yerler daha çok acıdı. hatta gözlerim doldu ama bok sürdürmemek için ağlamadım.*
16 saatlik nöbetten uykusuz çıkıp aç gittiğim için belki de o kadar etkilendim bir de sanırım.
24 saat su değdirmemek de gerekiyor.
ayrıca o prp için iğneyi soktukları yerlerim çok kanadı. zaten benim koagülasyon bozukluğum var.
işte bunlar benim ilk izlenimlerim gençler. belki sizlerde nasıl uygulandığına, ağrı eşiğinize göre vs daha farklı olur.
edit: meğer ne kadar çok kader arkadaşım varmış benim.*
neyse cıvıtmayayım, tam beş seans bitirdim. beklediğimden daha iyi bir sonuç aldım ve daha devam edeceğim ama yine de bazı uyarılar yapmak istiyorum bu satırları okuyan sevgili dert ortaklarım. bu işin bakımını titiz yapmazsanız pek yüzünüz gülmez. peki nedir bu işin önemli noktaları?
1- mutlaka ve mutlaka, ne olursa olsun, sıcaklardan yamulsanız bile asla tedavi gören yerleriniz güneş görmesin. sonra güneş lekesi olur, kaş yaparken göz çıkarmış olursunuz. *
2-güneş görmeseniz de, yok ben zaten gölgeden çıkmam deseniz de o 50 faktör korumalı güneş kreminizi sürün.
3-doktorunuzun önerdiği kremleri aksatmadan kullanın.
4- işlem sonrası yaralarınızla oynamayın. bırakın kabuğunu kendi atsın.
5-sabırlı olun. moralinizi bozmayın. o yaralar ne olursa olsun, nerede olursa olsun siz, siz olduğunuz için güzelsiniz. unutmayın.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap