• doğa ana.
  • toprak anne. daphne'nin annesi:) yok yok benim değil daphne'nin
  • isaac asimov'un imparatorluk serisinde geçen, içindeki canlı ve cansız tüm varlıkların ortak bir bilinci paylaştığı ve herkesin kendisinden bahsederken "ben, biz, gaia" şeklinde bahsettiği gezegen.
  • hakkında bu zamana kadar nasıl yazmamışız hayret ettim.
    gaia, önümüzdeki birkaç 10 yılın astronomisini etkileyecek esa'nın bir uydudur. gaia'nın temel amacı, çok çok hassas astrometri ölçümleri almaktır. yani öz hareket ve radyal hız ölçümleri yaparak galaksinin üç boyutlu bir haritasını çıkaracaktır. 5 yıllık bir süre içerisinde, hedef yıldızların yaklaşık 70'er defa ölçümünü alması hedeflenmektedir, yaklaşık bir milyar gökcismini gözlemesi öngörülmektedir. (samanyolu galaksisinin %1'i olduğu düşünülüyor)

    gaia her yönüyle astronomide devrim yaratacaktır. gökbilim'in en önemli problemlerinden olan "uzaklık ölçümü"ne çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. en son bunun binde biri katkıyı hipparcos uydusu sağlamıştır ki, başlığını incelerseniz ne denli önemli olduğunu görebilirsiniz. hipparcos'tan milyonlarda kat daha fazla yıldızın çok çok daha hassas uzaklık ölçümünün yanısıra, bu yıldızların tayflarını da alacaktır.

    5 yılın sonunda yaklaşık 200 tb veri elde edilmesi bekleniyor.

    gaia, birazdan fırlatılacak. gaia'nin maaliyeti "sadece" 650 milyon euro. gündemimizi teşkil eden paraları düşünürsek, devede kulak olduğunu anlayacaksınızdır. darısı başımıza.
  • isaac asimov romanlarından ikisinde geçen, içindeki tüm yaşamın ve varlığın bir olduğu, tek olduğu gezegen.
  • ben ona lady gaia demeyi daha çok seviyorum.kendisi bilinçli ve canlı bir varlık olan büyük annemiz toprak anadır.holografik rezonans diye bişey vardır ve her birimizin beyni onunkiyle benzer titreşir.

    şu an cukkalı bi revizyondan geçmekte,kendine bakım yapmaktadır.ve biz çocuklarına da.*
  • uranus ile evlenip titans ve cyclops dogurmus.
  • efes özel seri'nin sunduğu cumartesi korku gecesinde izlenmiş jaco bouwer'in yönettiği, güney affrikadan çıkmasıyla değerli, markete gidip mantar almadan önce insanın içine dallı budaklı bir tereddüt ekebilecek ekolojik korku.

    iki siyah orman görevlisinin güney afrikadaki uçsuz bucaksız ormanlardaki sıradan devriye görevinde karşılarına çıkan iki beyaz "yerli" ile daha baştan geleneksel tipleri ters düz eden yapım, bilindik zombi izleğini engin ormanların ortasında mantarinsanlara çevirmekle meseleyi oldukça doğa anaya ait kılmış. elbet bunun the last of us oyunu ile benzerliği üzerinden çokça muhabbet dönmüş olsa da film bundan ötesine ermeye çalışıyor.

    modern hayattan çekilen münzevi bir baba ve oğlunun arasına giren orman görevlisi kadın arasındaki üçgende gelişen gerilimde, bir yandan doğa anaya tapınma raddesinde üstüne geçirdiği keten, baldırına sıvadığı çamurla zaten başına "hazret-i" emaresini çoktan almış olan "baba"nın kuran değil de daha mütevazı bir manifesto yazmasına sebep, insanlık ve tüketim eleştirisinde kantarın ucunu kaçırmasıyla zirveye yaklaşıyor film. zirvede ise ibrahim mitini doğa ana bağlamında yeniden üreten yapım, ardına aldığı doğa anaya olan gündelik saldırılara dair zayıf da olsa bir korku filmi için siyaseten güçlü bir metafor.

    nitekim, kamera işi ve güney afrika ormanlarının geniş planlarında ferahlık fakat gece karanlığındaki atılan her adımdaki dehşeti eşit düzeyde vermesiyle başarılı duran görüntü yönetmenliği ile birlikte, her şeyden vazgeçip avcı toplayıcılık tarzı bir hayat ile sanayi devrimi arasındaki keşmekeşi hiç de fena şekilde deşmemesiyle geçen yılın oldukça özgün işleri arasına girebilecek film.
  • ilk ve ikinci god of war oyununda hikayeyi anlatan titan. dolayısıyla kratos'un tüm geçmişine şahit olmuştur. zeus kratos'a ihanet ettiğinde seyirci kalamayıp kratos'u hades'ten kurtarmıştır. zamanında zeus'u nasıl cronos'tan koruduysa şimdi de kratos'u koruması ilginçtir. fakat zeus gibi kratos tarafından da ihanete uğrayıp uğramayacağı merak konusudur.

    god of war 3 sonrası edit: vay anasını.
  • gaya gibi hatun afedersin. (bkz: spartacus gods of the arena)
hesabın var mı? giriş yap