gano excel international
-
paketin uzerinde yazanlara gore kahve uretimini malezya'da yapiyorlar.
ıs yerimizde kahve makinesi bozuldugu icin disaridan kahve getirmeye basladim. ofiste calisan, iyi niyetinden suphemin olmadigi bir arkadasla yemek icmek uzerinden konusurken, kendisine heralde ictigim en saglikli sagliksiz sey kahvedir dedim. bunun uzerine bana bugun 3u1 arada 2si1 arada ve uzerinde black coffee yazan muhtemelen espresso tadina bi paket daha getirdi. satmaya adam aramadigina eminim cunku kendisi bu isi yapmiyor. soyledigine gore ona da kayinvalidesi veriyormus.
her neyse fazla gereksiz bilgi doldu. benim deginmek istedigim konu cok baska.
saniyorum macaristan'da herkes bir sekilde titan zincirine dahil olmus. abartisiz herkes. eski sevgilimin annesi de gene gold coffee mi ne onu satmaya calisiyordu. ne kadar iyi oldugundan, kalbe ne kadar yararli oldugundan bahsediyordu. yazik zamaninda promosyon ucuzluk vesaire diye diye kadina baya kahve satmislar o da elden cikarmaya calisiyordu.
ondan once baska bi kiz arkadasimin babasi amwayi macaristan'a getiren adamlardan biriydi. aman yarabbi, kac toplantiya zorla goturuldum, kacta urunu zorla kullandim anlatamam. adam bana konsantre camasir deterjani satmaya calisti. ya ben deterjanim bittigi zaman giderim bir markete o an para durumuma gore alirim bir paket bitene kadar hatirlamam bile, sen bana konsantre 10 ay yetecek deterjani, ki fiyati piyasanin cok ustunde, zorla satmaya calisiyorsun. demonstrasyonlar bilmem neler. bu arada bu adam bu isten gercekten para kazaniyordu, ama soyle bir sey var etrafinda ne kadar insan varsa herseyini amway den aldigi icin, para sisteme tekrar donuyordu. hatta soyledigine gore, altinda ki kisilerden % almak icin 100.000 forintlik alisveris yapman gerekiyor (ki o zaman asgari ucret 78.000 forint) sonra % hesabina geciyor. yani kazandigin parayi harcaman gereken sacma sapan bir sistem.
2 sene once calistigim yerde herbalifeci ofisboy, yildirdilar gercekten.
bugun gercekten anladim ki burada titancilara dahil olmamis tek bir insan evladi kalmamis. ilginc tarafi da herkesin sattigi urunden %100 emin olmasi. kahveyi veren cocugu da kayinvalidesi kafalamis bir sekilde. bana, cok saglikli bak bu kahveden ic kalbe, cilde, zekaya cok faydali falan diye verdi.
neyse baslik gano excel international, ama networkculere komple bir giris oldu. bu kahveninde digerlerinden hic bir farki olduguna inanmadigim gibi kahve satarak keriz silkeleme operasyonu oldugunu anlamak icin kahvenin paketini gormem ve 15 saniyelik internet goz gezdirmesi bana yetti. eh bu isi yapanlarin da hayal ve zeka alemini zaten tahmin edersiniz.
eyyorlamam bu kadar. -
devletimizin paraya ihtiyaci oldugu su gunlerde neden halan ustlerine binmedigini anlamadigim saadet zinciri.
diger saadet zincirlerinden farki uyeleri maliyeti 10 kurus olan dandik kahveleri 10 liradan iciyorlar ve buna sifali super kahve muamelesi yapiyorlar. arkadasini esini dostunu sirkete uye et hem onlara kahve icirelim hem sikelim prensibiyle calisiyor sirket. nuri alconun gazozla yaptigini bunlar kahveyle yapiyor. uyeler de ictiklari meymenetsiz kahveyi ovmeliyim diye dusunup sacmaliyorlar nitekim kaziklanacak kadar salak olmadiklarini dusunuyorlar. -
tüm üst düzey yöneticilerinin “şaşalı hayat” etiketiyle evlerinin, arabalarının, seyahatlerinin fotoğraflarını paylaştığı oluşum. bu bilginin fikir sahibi olmanız için yeterli olacağını düşünüyorum.
-
hazir malezyada iktidar degismisken devletin niye uzerine cokmedigini anlamadigim saadet zinciri. illa ciftlik bank gibi kafasi yavas calisan 100 bin kisiyi dolandirip parayi yurt disina cikarmalari mi bekleniyor?
anladigim kadariyla burada takilan 2 tur enayi formu var. birincisi uye olan piramite dahil olan ve ustlerini zengin eden, carkin donmesini saglayan enayiler. ben bunlara kerizlerin sahi diyorum. ikincisi bu kerizlerin yalanlarina inanip "kahvesini ictim, urununu kullandim surama iyi geldi" diye zirvalayan ekserisi kocakari olan belese reklam yapan enayiler. urunlerinin herhangi bir faydasi yoktur. bunlarla ilgili hakemli dergilerde yayimlanmis herhangi bir makale, bilimsel calisma da yoktur. safi gaz ve plasebodur.
bir de bayilik geyigi baslamis. bu salaklari "starbucks olcaksiniz xd" diye kandiriyorlarmis. sonlari ciftlik bank bayileri gibi olacak haberleri yok. -
bir tanıdığım ınstagram sayfasından , sürekli eşiyle başparmak yukarda herşey yolunda mesajı verip, tanitimlar için tatile gitmeye başlayınca bende bir saadet zinciri animsatmasi yaptı paylaşımları .
malum şuana kadar öyle yüz değiştirip geliyor ki bu sistem defalarca çökmesine rağmen. zenginlik vaadi ve hediyeler vs. milletimize cazip geliyor .herseferinde tuzağa düşeni oluyor.
buraya gelip bakınca çoğu kişinin de benzer konuştuğunu gördüm bakalım bizimkilerin çöküşü ne zaman olacak. -
annem bu işle yaklaşık 1 senedir mesgul olmakta.kendisi aynı zamanda bir ihracat
yapan bir sirkette ust duzey yonetici.artik 30 senelik tecrubesinden gelen bikkinlik mi bilmiyorum ama soyledigi bu isle ugrasmanin kendisini daha mutlu ettigi.mart ayinda tamamen herseyi birakip bu ise konsantre olacagini soyluyor.hali hazirdaa zaten birseyler yapmis ve getirisini ucret ve tatil olarak aliyor.
beni de uye yapmis ve dedigine gore mudur konumuna gelmisim 4 ay gibi bir surede.az mi cok mu bu sure mudur olmak icin bilmiyorum ama kardesimle bana elinden geleni yapiyor saolsun.
bir turlu ikna olamiyorum ben bu isle ugrasmaya.uzun zamandir yurtdisinda yasiyorum ve surekli beni bu ise itmeye cabalamakta.hayat kosusturmacasi, is, okul derken hic ugrasmadim ancak urunlerini de bana yolladi ve kullaniyorum.etkilerini pozitif olarak gorebildigimi soyleyebilirim.en azindan birkac tanesi icin.kullanmaya devam ediyorum. -
facebook’tan biri ekledi 3-4 gün önce. sonra birgün mesaj attı. efendim siz iyi bir insansınız paylaşımlarınızdan anladım falan. 100den fazla ülkede satılan kahve falan senin gibi insanlara ihtiyacımız var. bir an boş bulundum sonra adamın paylaşımlarına bakınca aha dedim :) yok almayayım sağolun dedim. bir bitmediniz abi ya!
-
(bkz: neşeli hayat)
-
yeni nesil saadet zinciridir. türk insanının başkasının sırtından kolay para kazanma hevesi oldukça bu tür dolandırıcılıklar bitmez. titan döneminde pek bilinmiyordu, iletişim şimdiki gibi değildi. bu devirde hala bu tür kumpaslara girenler dolandırılmayı hak ediyor. salaksınız deyince kızmasınlar.
-
bir tanıdığım bu işe girmiş bana önerdi, yok reis ben bir de başka dolandırıcılara bakıyım dedim. (şakasız)
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap