gençlik copy center
-
istanbul üniversitesi avcılar kampüsü civarını kendine mesken tutmuş fotokopici.her ne kadar "copy center" ismi zihinlerde 60 kişinin vardiyalar halinde çalıştığı gazete matbaası muadili entegre fotokopi tesisi çağrışımı yapsa da altı üstü 3-4 kişinin çalıştığı genelde en az biri bozuk olan 7-8 tane makineyle iş gören maksimum 30 metrekare büyüklüğünde mütevazi görünümlü bir mekandır.haa bu demek diildir ki göründüğü gibi mütevazi, hayatı küçük esnaf tadında yaşayan basit bir işletmedir.bilakis her türlü ders notunun,kitabın, geçmiş senelere ait soruların ve cevapların bulunabildiği bu mekan bu özelliğiyle öğrenciler için üniversitenin kendi kütüphanesinden çok daha zengin bir bilgi kaynağı teşkil etmekte fakültenin akademik varlığına çok ciddi katkılarda bulunmaktadır.hatta bizzat yaşayıp tecrübe etmiş bir insan olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yoklamalarda yerinize imza atacak cefakar arkadaşlarınız olduktan sonra okula sınavdan sınava uğramak suretiyle istanbul üniversitesi mühendislik fakültesinin herhangi bir bölümünden başarıyla mezun olabilirsiniz ama gençlik copy center'i ihmal ettiğiniz anda sözkonusu fakültedeki akademik geleceğiniz tehlikeye girmiş demektir.sahip olduğu istihbarat ağı ve henüz çözemediğim güçlü ilişkileriyle bu işletmeyi basit bir fotokopici olmaktan çıkarıp kutsal bilgi kaynağı (bu noktada sözlüğü tenzih ederim) haline getiren mekanın sahibi vural abi istanbul üniversitesi mühendislik fakültesiyle ciddi organik bağları olan ve fakülteye bir şekilde yolu düşmüş dekanından hademesine her kader mahkumu tarafından tanınan bilinen özellikle de öğrenciler arasında bir çok hocadan daha çok itibarı bulunan son derece mühim bir şahsiyettir.kendisine heran okulun koridorlarında elinde birsürü notla bir öğretim görevlisi edasıyla dolaşırken ya da bir profesörün odasında şen kahkahalar atarken rastlamak mümkündür ve bu rastlaşmalar özellikle sınav öncesi dönemlerde mutlak surette iyi değerlendirilmeli "vural abi naber" diye yavşakça sırıtarak yanına yaklaşılmalı fazla ürkütmeden sınavla ilgili ne biliyorsa öğrenilmeye çalışılmalıdır.ulan fotokopici ne anlar senin sınavından diyenlere vural abiyle geçen şuna benzer bir diyaloğu örnek vermek istiyorum:
-vural abi naber
-iyidir be valla uğraşıyoz işte sen nasılsın?
-noolsun be abi bizim derdimiz ne olur sınavlar falan işte logic sınavımız var yarın da ona kasıyoz
-haa iyi çalışın bak zor soracak bu sefer menapoz hoca
-yapma yaa... ben de çalıştım gerçi ama son konulara ağırlık verdim işallah oralardan sorar
-son konulardan flip floplara dikkat et oralardan en az 2 soru olabilir
-himm saol abi ya dizayn sorarmı ki acaba
-valla bilemem çalış işte sen
-çalışıyorum tabi abi çalışmaz mıyım neyse saol abi saygılar
işte böyle de güzel bir insandır vural abi.sayesinde niceleri okul bitirip iş güç sahibi olmuş yuvasını kurmuştur.çok hayır duası almıştır vural abi.gerçi biz sıramızı savdık ama allah kalanların başından eksik etmesin onu.amin! -
fakülte içindeki ağırlığının doğal bir getirisi olarak vural abi, her okul yıllığında rastlanan ve ilerde aradığınız kişiyi işiniz düşerse rahatça bulabilmenize,yeterince içtikten sonra 4 yıllık öğrenim hayatınız boyunca açılamadığınız platoniğinizi aslanlar gibi taciz edebilmenize yarayan * potansiyel mezunların telefon,icq,email vs bilgilerinin yazılı olduğu kutsal listeye de girmeyi başarmış,"vural abi (fotokopici) tel:0212..." formatındaki kaydıyla yüksek öğrenim camiasında bir ilke imza atmıştır...*
*(kaynak: istanbul üniversitesi mühendislik fakültesi 2000 mezunları yıllığı) -
bu mekanda ellerini ve kollarını dengeli kullanmakta güçlük çeken bir genç çalışırdı (ki hala çalışıyor).hayata küsmeyip böyle zor bir işte çalışmasından mıdır bilinmez her daim ilgimizi çeker taktirimizi toplardı.bir gün sorduk inceden çaktırmadan vural abiye , olayı nedir bu gencin bir tedavi yöntemi bir sağlık uygulaması gerçekleştiriliyor mu şeklinde.meğer büyük eşşeklik etmişiz.ama vural abi hiç bozuntuya vermeden anlattı.kardeşiymiş.yıllardır götürmedikleri doktor kalmamış.bulamamışlar bu denge bozukluğunun sebebini.almış getirmiş işyerine.hayata küsmesin bir uğraşı olsun bir amacı olsun diye.o gün öğrencilik hayatımızda bize sağladığı faydaların ötesinde ayrı bir saygı duymuştuk vural abiye.
-
istediği kadar eblek olsun her öğrenciye gösterdiği sabır ve yakınlıkla;vural abi hiç telaşe düşmeden,insanlığını gözler önüne seren bir şahsiyetti. avcılar kampüsünde adının önünde türlü unvanlar yazanlardan fazlasıyla insandır canımız vural abimiz. sınav zamanlarındaki o hengamede bile hiç bir gerginlik bulamazsınız gençlik copy centerda. sevgili days kardeşimin parmak bastığı sınav dönemi yardımlarında bile kurduğu cümlelerdeki denge inanılmazdır, pek çok hocaya bile vural abinin yüzünden saygı duyduğumuz doğrudur. hayatın acı bir gerçeğini "kardeşini" işyerinde yaşaması vural abinin babalığını perçinleyen ayrı bir hadisedir. istanbulun bir trafik levhasıyla işaret edildiği avcılar ormanının eşsiz bir sakinidir vural abi ve onun;en uzak olmasına onca yağmur ve rüzgara rağmen ısrarla gidilen yeridir.
-
"ah be vural abi diplomamızıda senden alsak ne hoş olurdu" dedirten, istanbul üniversitesi avcılar kampüsü sakinlerinin 1 numaralı fotokopi merkezi
-
ben ve benzeri zihniyetteki öğrenciler sayesinde köşeyi döndüğüne şahit olduğunu gördüğüm fotokopici. final zamanlarında adım atamazdınız. allah artırsın ne diyelim. varlığı bir garantidir öğrenciler için. zira her zaman herşeyin bir nüshası vardır orada.
-
istanbul üniversitesi avcılar kampüsü civarındaki en baba kırtasiyedir.burada işler diğer kırtasiyelerden çok daha hızlı yapılır,lazımsa alt katta bilgisayar ve internet sağlanır,ve en önemlisi de elemanları kafadır
-
türkiye'nin belki de en kapsamli üniversite fotokopicisi. civarinda en az 10 tane benzeri olmasina rağmen gençlikte sira beklemeyi tercih eder herkes diğerlerine gitmektense. belki de son 20 yılın üniversite ile ilgili ders notlarının hepsi vardır. ayrı bir arşiv tutup her şeyi belli bir düzende ve çok hızlı yaparlar. hiç sinava çalişmayan öğrencilerin bile sinava girmeden bir dakika uğrayip en azindan sinavda kopya çekebilecek kadar özet çıkartılmış çok sağlam notlar da bulunur. en asil duyguların merkezidir kısaca gençlik ama avcıların üstüne yakışani giymesi değildir kesinlikle.
-
mezarlıkların ilerisinde toplanmı$ fotokopicilerin en uzağı olmasına, makinelerin çoğu zaman kötü ve kirli çekmesine rağmen; birçok dersin notunun burda bulunması ve vural abi için her gün en az bir defa uğranırdı..
- vural abi naber
- üretim teknikleri notu gelmedi daha
- haa tamam
(bkz: teknik kırtasiye)
(bkz: çetin kırtasiye)
(bkz: üçgen) -
avcılar kampüsünün en popüler kırtasiyelerinden biriyidi. diğeri için (bkz: teknik kırtasiye)
sahibi vural abi tek tek bölümleri dolaşır not toplardı hocalardan bu kırtasiyenin. aklına gelebilecek her dersin notunu bulabilirdi orada. iyi de bir arşivleri vardı; sınavlardan önce geçmiş yılların sınav sorularını satarlardı.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap