• kullananların neyi kanıtlamaya çalıştığını anlamadığım browser.

    hayır biliyorum türk milletinde böyle bir hastalık var galiba da genetik. birşeyi babamızın malıymış gibi sahiplenip fanatikliğin dibine bulabiliyoruz bütün mantıksal süreçleri devre dışı bırakıp.

    en belirgini yine burda ortaya çıkmış. bir kullanıcı bir problemden dolayı iki videoyu açamadığından bahsetmiş, yazılımdan zerre anladığına şüphelendiğim başka birisi "kişisel bugdır o yok öyle birşey" diye savurmuş başkası da "kardeşim ben açıyorum gel buna konuş" minvalinde başka aptalca şeyler yazmış.

    peki bu yazıların hiçbirinde ne yok?
    sürüm farklılıklarını incelemek yok mesela operating system farklılıkları, kurulu plug-inler, antivirüsu. bu değişkenlerin hiçbirini incelemek yok

    neymiş "ben açtım 7 tane çalışıyor"

    ya gidin bi kumda oynayın ya.
  • gmail ile karşılıklı çökertme oynuyorlar an itibarıyla.
  • o kadar akillica bir yeni sürüm yönetimi yapiyor ki firefox'in ders almasi lazim. hic oyle "release'e 3 gun 2 gun" diye hey hey edildigini gordunuz mu? tam tersine adamlar sessiz sedasiz gozumun onunde bir kac yilda 2.0'dan 10.0'a geldiler ruhumuz duymadi. ustelik yiginla devrimsel ve deneysel yeniligi de (sync, preferences, extensions, linux ve macosx surumleri vs) hic hissettirmeden sokusturdular.

    peki bunun ne faydasi var: efendim bu sayede deployment'i kontrollu yapabiliyorlar. firefox gibi "10 dakkada 150 milyar download edildi" deyip sonra "efendimiz 150 milyarin 30 milyari coktu, biseyle uyumsuzmus" felaketi yasamak (bkz: regression) yerine, gayet sessiz ve kontrollu deployment yaparak cok iyi kalite denetimi yapiyorlar ve cikacak aksaklikta hicbir felakete yol acmadan geri donup geri adim atabiliyorlar. bu chrome'un marka imaji uzerinde de cok hassas seviyede bir kontrol sagliyor. release'e odaklamak yerine feature'lara odakliyorlar boylece kullanicilara "release bekletmek" yerine feature'i isteyenlere aninda beta/dev surumleri saglayabiliyorlar. bu kadar ki bu kadar olur.

    nerene hayran olacagimi sasirdim. buyuksun chrome.
  • estetik olarak tarayicilar icinde en guzel goruneni, en eleganidir. boyle dusunmeyen birinin estetik algisini sorgularim.

    allahim simdi biri gelir "firefox'a x-y-z eklentisini kurunca muthis gorunuyor" der. tekrar cinayet islemek istemiyorum. lutfen bu olmasin. tekrar hapse giremem hayir. beni o parmakliklarin arkasina tekrar sokamazsiniz.
  • öveninden çok söveni olduğu rivayet edilen tarayıcı. bu bile ne kadar iyi -en iyi- olduğunu anlamak için yeterliymiş.

    bu mantığa göre ajdar'ı artık çikita muz ajdar yerine pavarotti ajdar olarak çağırabiliriz. telaş yok sakin.
  • açılış sayfasında sağ üst köşede "geçmişinizde arayın" yazıyordu...

    uzun uzun baktım... "huzur" yazdım arattım... bomboş bir sayfa... :(
  • 2009'dan beri kullanıyormuşum. o zamandan beri ilk defa geçen hafta açar açmaz çakılmaya başladı. chrome kaynaklı bir sorun olmadığına o kadar emindim ki oturdum debug ettim. flvsniff.dll diye bi modülde çakıldığını gördüm. dosyayı araştırınca ortaya çıktı ki free download manager kuruyormuş. problem de fdm'i güncelleyip çok ısrar etmesine rağmen restart etmiyor olmamdan çıkmış. restart ettim kalmadı kitlenme falan. ama yıkacaktım ortalığı "kim chrome'un adını lekelemeye cüret edebilir!" diye. sonra sakinleştim. şimdi iyiyim. doktorlar her gün daha iyiye gittiğimi söylüyorlar.
  • çok fazla ram kullanan tarayıcı.
  • yeni avatar görünümünden kurtulmak için:

    - adres çubuğunuza chrome://flags yazarak ince ayarlar yapılan kısma girin.
    - uzun ayarlar arasında kaybolmamak için arama kutunuza ''yeni avatar menüsü'' yazın.
    - 2. arama sırasında ''yeni avatar menüsünü etkinleştir'' diye bir seçenek göreceksiniz.
    - varsayılan değerini devre dışı olarak ayarlayıp browser'ı yeniden başlatınca düzeliyor.

    aklınızda olsun chrome bir değişiklik yaparsa ilk önce flags'deki ayarları kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
  • %5'ini kullandığım browser, zaten insanoğlu maksimum %5'ini kullanabiliyor. bir düşünsenize tamamını kullandığımızı!
hesabın var mı? giriş yap