• kocası hakem olan bir kadının,pastanede yakışıklı bir erkekle limonata içerken görülmesi.
  • nasıl ki tribünlerden hakeme edilen küfürler anonsla sonuçlanırken başkalarına edilen küfürler uygulamada es geçiliyorsa bu da ona benzer bir kuraldır. futbolcular hakemi aldatınca bunun cezası sarı kart oluyorsa rakip futbolcuyu aldatması durumunda da sözkonusu futbolcu cezasız kalmamalıdır. kaleye şut çekiyormuş gibi yapıp çekmemek, topu sağa çekiyormuş gibi yapıp sola çekmek gibi rakip futbolcuyu aldatıcı hareketler de futbol adaleti adına cezalandırılmalıdır. aldatmak subjektif bir kavram olmaktan çıkarılmalıdır.
  • (bkz: boynuz)
  • hakem kişinin eşinden boşanma nedeni..
  • - arif ! inanmıyorum sana .. inanmıyorum ..
    - erman ?! dur açıklayabilirim .. dur bekle
    - az kalsın penaltı çalıyordum bunu nasıl yaparsın bana ? hemde bana yapıyorsun !
    - ermancım yanlış anladın sen beni izah edicem bi saniye
    - neyi izah ediceksin ha .. neyi ? adam dokunmadı bile sana neyi izah ediceksin eşşek herif !
    - ya dinlemiyosun ki ama gördüğün gibi değil olay.
    - sus arif al şu sarı kartıda gözüme gözükme bir daha. herşey bitti aramızdaki.
  • kimilerine göre hakemin kararlarına itiraz etmek de bu kategoriye giriyor. mesela ofsayt olabilme htimali olan bi pozisyonda hakem daha karar vermeden defans oyuncularının ve kalecinin elini kaldırıp hakemden önce tribünlere karar belli etmek de cezalandırılmalı diyordu bu eski hakem kalıntısı şahıs.
    bir de bu hareketlere en güzel örnek de sakatlık numarası yapmak bana göre. malesef çoğu zaman cezasız kalıyor bu çünkü hakem bilemiyor gerçekten sakat olup olmadığını oyuncunun. ama geçenlerde fenerbahçe'nin bir maçında sakatlanıp yerde yatıp bekleyen bir oyuncu pozisyon kendine yaklaşınca kalkıp tazı gibi koşmaya başlayınca hakem tarafından sarı kartla cezalandırılmıştı. çok mutlu olmuştum bende. ama fenerli olduğumdan değil bi ibneliğin cezasız kalmayışından sebep. *
  • - hocam arif'i du$urdum ceza sahasinda!
    - diyosun. mimkin degil!
    (bkz: arif erdem)
  • bayan hakeme yapılmışsa, sonuçları daha da şiddetli ve kırmızı olabilecek eylem.

bayan hakem de ne demekse... sevemedim "bayan" lafını... sanki herkes kovboy.
  • hakemi aldatmaya yönelik her hareket, 5 dakika kenarda oturmakla cezalandırılacakmış.

http://www.yazete.com/…ldatmaya-5-dakika_26127.html
hesabın var mı? giriş yap