• 3,4 günde bir arayan sevgiliden, her gün bunu yapan sevgiliye terfi etmiştim yıllar önce ben. şimdi de her öğlen yemeğinde arayan kocaya dönüştü o adam. gece de uzun uzun öper, sarılır, iyi geceler der mutlaka. her gece istinasız.
    özetle kızlar öküzlerle evlenmeyin. sevgililikte bi yere kadar çekiliyo da, ömür boyu ı ıh.
  • her gün günaydın mesajı isteyen bir sevgilim vardı benim... mesaj atmadığımda kızar huysuzuk yapar günümü rezil ederdi. ben de unutkan bir insanım ne yapacağım. o zamanlar akıllı telefon da yok. sonradan yeni bir hat alıp bilgisayarda bir program yazmıştım. telefon her gün sabah 8 de mesaj atıyordu. sonra hatun neden hepp aynı saatte meseaj geliyor senden dedi. programı geliştirdim 7:30 - 08.30 arası random dakikalarda mesaj atmaya başladı. ardından bir şikayet daha. neden aynı mesaj... bu sefer 100 değişik mesaj hazırladım programı ona göre düzenledim. tarih mesaj ve saat arası kombinasyon yapıp mesajları atmaya başladı.

bir gün telefonla konuşurken günaydın mesajı gitti. hatundan ayrıldık....

kızlar bu kadar zorlamayın sevgilinizi be... yazıktır....
  • dunyada tek basina savrulan yapraklardan farki olan insan.. millet buna salak vs diyecektir, klise olmakla suclayacaktir vs. asla vazgecmesin..
    ben hayatimda hic her gun gunaydin mesaji almadim.. hic atacak kadar yogun bi ilisk de yasamadim.. simdi yas otuzu vururken, zamaninda ezdigim ergenlerin ve asik olunca ergrnlesenlerin kiymetini daha iyi anliyorum..
    hayat bok gibi,her adimda sikilmemek icin gotu kurtarmak, her gun savasmak lazim.. butun bu riyakarligin egonun ve kalpsizligin arasinda birisi sabah uyannca ilk sizi dusunmus lan..
    bunun kiymetini bilin.. o sevgili ki, kolu bacagi kopsa bile hala asik asik bakilmayi hak eder benim gozumde..
  • bendim o. yani bir zamanlar atıyordum halihazırda atabileceğim birisi varken..
    sonra ne oldu? hanımefendi sıkıldı tabi. sanıyorum karşısındakine ilgi gösteren herkesin karşılaştığı son bu. dürüst gelmiyormuşum ona abartıyormuşum falan. sonuç olarak tabiki ayrılıkla sonuçlandı.
    benim bu durumdan çıkardığım ders hiçbir şeydir. ne yani kızın birisi rahatsız oldu diye kendimden mi vaz geçeceğim? varsın sıkılsınlar benden, varsın egoları tatmin olsun, varsın onlardan vaz geçemeyeceğime inansınlar... ben her sabah o mesajları görmesi için keşke gece olsa/sabah olsa derdim. ben mutlu olurdum yazdıklarımdan, yazarken hissettiklerimden. yine olursa eğer yine yaparım.
  • ben yaptım bunu hemde tüm içtenliğimle. her sabah sevdiğim insana harika bir güne başlamasını dilediğimi ve daha bir sürü güzel şey yazdım ve aradım söyledim, 3 yıl boyunca hiç sekmeden. ne mi oldu? ya sen sürekli iyi şeyler söylüyorsun anlamını yitiriyor, ya sen çok iyisin anlamsız geliyor bık bık bık. hiç biriniz hak etmiyorsunuz işte hiç boşuna konuşmayın. yapsan dert yapmasan..
  • en güzel duyguların sahibi aşk şarhoşu sevgilidir. benimdir bu. her sabah sektirmeden, uyanır uyanmaz yazar sevdiceğine. ama öyle rutine bağlamaz. rutin kimsenin hoşuna gitmez. kimi zaman, sadece "günaydın" derken, kimi zaman "günaydın gecem, gündüzüm", "günaydın aşkların en güzeli, en sıcağı, en birtanesi" gibisinden romantikleştirilir. ha bunun yanında mesaj atmak elzem midir? değildir. rutine bindirmeyin demiştim. bazen de arayın olm. aramadan olmaz. hep ben atıyorum, niye o atmıyo diye de ergen triplerine girmeyin. yaş 15 felan değilse. akışına bırakın. gün gelir de o mesajı atacak kimse kalmazsa, o zaman görürsünüz kıymetini.

edit: ne pis adamlarmışınız.
  • bir süre sonra "hep niye ben atıyorum acaba?" diye düşünmesi gereken sevgilidir.
  • sevgili her sabah günaydın mesajı atmamalı, kim erken kalkıyorsa mesajı o kişi atmalı. o senden erken kalktığı halde yine sen atıyorsan, sen ilişkilerde mutlu olamazsın kardeşim unut o işi. ilişki olayi bu kasar hassastır işte. böyle ufak, önemsiz gördüğün detaylar nereden nereye getirir konuyu.
  • kıskandırmayın ibneler.
  • günaydın mesajı attığı için sevgilidir aslında.

yine bir geçmişe dönüş:
    o zamanki aday ile konuşuyorduk, laf arasında dedi ki "seninle konuşmamız samimiydi, ama senin herkesle böyle samimi konuştuğunu düşündüğümden özel olduğumu düşünmemiştim."
    bunu söylerken de haklı bir yerde, 3 yıldır samimi olduğum birisiyle konuşmalarımı görmüş.

"orada 3 yıllık muhabbet var, bütün konuşmaları oku. iyi geceler derim ama günaydın dediğimi göremezsin. çünkü iyi geceler o sohbeti bitirir, ikiniz de uyursunuz ve daha başka bir zaman görüşeceğinizi söylersiniz aslında. ama günaydın öyle değil, gün yeni başlıyor çünkü. günaydın dediğin insanla konuşmak istersin.

ve bu yüzden, sevebileceğim insana günaydın derim. çünkü o benim sabahımı güzelleştiriyor.

çünkü güzel bir gün seninle başlıyor."

ve işte olan o an oldu.
hesabın var mı? giriş yap