• 1991 tarihli primal scream basyapiti screamadelica'da 2 degisik versiyonuyla bulunan sarki. kisa versiyonu, ambient gurusu, the orb'un beyni dr alex paterson tarafindan, uzun olan ve a dub symphony alt basligina sahip ikinci versiyon ise, dub ustadi jah wobble tarafindan mikslenmis. primal scream'in en kafasi iyi ve saykodelik sarkilarindan biri, insani uzayda yuruyuse cikaranlardan.. ecstasy ile ozdeslesen 80'lerin sonu, 90'larin basi acid house kusaginin da marslarindan biri.. ben daha uzun olan jah wobble miksini tercih ediyorum, iyi olan birseyin daha fazlasi daha iyidir, diyerekten..

sarkinin lirikleri de, uyusturucu referanslari ile dolu..

my brightest star's my inner light, let it guide me
    experience and innocence, bleed inside me
    hallucinogens can open me, or untie me
    i drift in inner space, free of time
    i find a higher state of grace, in my mind

i'm beautiful, i wasn't born to follow
    i live just for today, don't care about tomorrow
    what i've got in my head, you can't buy, steal or borrow
    i believe in live and let live
    i believe you get what you give

i've glimpsed, i have tasted, fantastical places
    my soul's an oasis, higher than the sun

i'm higher than the sun

alan mcgee zamaninda, bu sarki icin 90'larin anarchy in the uk'i yorumunu yapmisti.
  • i've glimpseddddd diye başlayan bölümden itibaren artık insanın iyice gerçek dünyadan kopmasına neden olan harika bir primal scream şarkısı.
  • es deger baska bir sarki imkansiz yoktur. kacinci dinleyisim, hala tuylerim urperiyor.
    album sahane, higher than the sun bahane diye bir durum yok mudur? hayir efendim yoktur.
    aslında alan mcgee'nin lafinin ustune laf etmeye de gerek yoktur ama kendimi tutamadim.
  • yeni keane şarkısı.buradan dinlenebilir
hesabın var mı? giriş yap