hipofiz adenomları
-
ankara için bu alanda uzman olan doktor tavsiyesine ihtiyacımın var,lütfen yeşillendirin..
-
bu ameliyat sonucunda yakını veya kendisinde kalıcı görme kaybı gelişen yazarların yardımına ihtiyacım var,ucundan kıyısından yardımcı olabilecek yazarların yeşillendirmesi rica olunur..
-
teşhis konulduğunda tek bir doktorla kalınmaması gerekiyor.
gittiğim biri beyin cerrahi, diğeri endokrin doktoru olmak üzere ikiside ateşi yorgana verircesine söylemlerinden sonra ilaç tedavisi başlamıştı.
fakat içime sinmedi bi türlü gittiğim doktor. ben hastalık hastası bı ınsanım. adam benım uc katım bu konuda.
normalde ne olursa olsun, başka bir doktor görüşü almazdım ama bir doçent hoca buldum. iyiki de gitmişim yahu.
bir sakin, bir güzel güzel anlatıyor, ınternete donup bakmadan sakınce ılerlıyoruz.
ve dediğine göre ilaç kullanmadan da ara kontrollerle devam edebilirmişim şimdilik.
boşu boşuna ilaç kullandık ve kullanacaktık iyi mi? ne gereği var ki durduk yere.
o yüzden başka doktorlardan da görüş almak mühimli imiş. -
6 senedir prolaktin hormonum tavan yaparken nerelerdeydin de prolaktin düştüğünde başıma musallat oldun a tümörcük! dediğimdir. herkes gider mersin’e benimki tersine. prolaktin 171 iken hipofiz bezi tertemizdi prolaktin 70’e düştü adenom tespit edildi. şu an için cerrahi müdahale gerekmiyor dedi doktorum. ilaca olumlu cevap verirsen hiç gerek kalmaz dedi. işin tuhafı hiç bir şikayetim de yok hani. sinsi yaklaştı bana. bakalım süreç nasıl işleyecek.
-
şimdi bu tirotrofik olanlarıyla alakalı bir sorum olacak robins 9. baskıda bunların hipotiroidi yaptığını söylemiş fakat 10.basının ingilizcesinde ve 7.baskının türkçesinde hipertiroidi yapar diye okudum bunun alameti farikası nedir??
tsh salgıladığı için hipertiroidi yapma ihtimali daha yüksek ama gelgelelim genellikle tümörlerden sentezlenen tshlar nonfonksiyonel oluyorlar bu yüzden hipotiroidi de olabilir veya ilk başta geçici bir hipertroidi görülüp daha sonra hipoptüitarizme bağlı olarak hipotiroidi yapıyor olabilir diye düşündüm bilen birisi yollayabilirse cevabını çok sevinirim.
edit:itf 3. sınıf oğrencisiyim yanlış bir sey soylemişsem ozür dilerim -
45 gün önce olduğum ameliyat. tam corona sürecinde başıma geldi. şiddetli baş ağrısı ve görme kaybı şikayetleri nedeniyle gitmiştim. sonuç: tümör 6 cm, hemen ameliyata almamız lazım dediler . mecbur tamam dedik. ameliyat kısmen başarılı geçti. tümörün bir kısmı kaldı onun için de dostinex kullanıyorum ne yazık ki.
-
geçen cumartesi yaptırdığım hormon tahlili sonrasında prolaktin hormonu seviyemin 232 değerine ulaştığını öğrendim. o zamana kadar açıkçası bu hormonun varlığından öyle çok da haberdar bir birey değildim. en azından vücudum bana sıkıntı çıkartmıyordu herhangi bir konuda. sonrasında birkaç ufak çaplı araştırma ile genel anlamda içinde bulunduğum durum hakkında fikir sahibi oldum. bu sabah, gittiğim doktorla iletişime geçince değerin 100 üstünde olduğu durumda hipofiz mr çekilmesinin gerektiğini, hipofiz bezinde adenom yani iyi huylu tümör olabileceğinden bahsetti. o tümör lafını duyduktan sonra iyi huylu ya da kötü huylu denmiş denmemiş gerçekten bir önemi kalmıyor. çarşamba günü mr çekilecek gibi duruyor şimdilik. beynimde hormon seviyemi 232 seviyelerine kadar yükseltecek bir arkadaş var mı yok mu öğreneceğiz. sağlıkla kalın. umarım ben de sağlıklı güzel günler içinde olurum yeniden...
-
2007 de ameliyatını 2008 de gamma knife‘ını olduğum makroadenom.
sonra akromegali olduk kaldık.
yıllar geçti, düzenli iğnesi, ilacı, mr ı , check up ı devam ettik.
sonra eylül 2019 da hadi bakalım her şey yolunda bırakalım ilacı (iğne büyüme hormonunu dengelesin diye ) denildi.
ben şok!
şimdi geçti zaman, 11 ay sonra 7 ağustos ta iğnesiz ne kadar iyi haldeyim bakmaya gideceğim. gergin değilim! en fazla tümör tekrarlamıştır ameliyat olurum. ya da en iyi ihtimal ayda 1 iğne olurum ne olacak.
ama diyorum 13-14 sene oldu.
ağrı içinde geçen heba olan yasayamadigim 20 li yaşlarım oldu. sahip olamadığım bebek, çocuk, evlat oldu. (belki hastaliktan belki başka şeyden bilmiyorum çünkü 20 li yaşlarımda yasaktı, sonra yaş geçti ama cesaret edemedim korkudan )
yine de çok iyi bir hasta oldum. hocalarım beni hep övdü. ignemi aksatmadım, ne deseler yaptım...
“kolonoskopi mi? ver hortumu.! ne olacak!
safra kesesi mi? al gitsin ne olacak?
mr mı? eve de mi alsak git gel uğraşmasak?”
yeter ki canım yanmasın, başım ağrımasın. ama hepsi geçti şükür tabi gençliğimle beraber ama süper iyiyim bana göre. hamdolsun.
şimdi umarım gh ve igf değerlerim normal seviyede çıkar da ben bu 20 mm lik tümörün diyetini çoktan ödediğime inanırım.
yoksa da canım sağolsun.
bu başlığa işinde 1 numara özellikle hipofiz adenomlarda bana göre otorite bir isim
savaş ceylan
hocam için gelmiştim. ama içimi de döktüm iyi oldu. olur da gelirseniz bu başlığa savaş hoca candır bilin isterim. -
hipofiz adenomları içinde en sık salgılanan iki hormon prolaktin ve growth hormone'dır.
hipofiz adenomları içinde en sık görüleni non fonksiyonel hipofiz adenomu'dur.
hipofiz adenomları içinde en sık görülen fonksiyonel adenom ise prolaktinoma'dır.
hipofiz adenomları içinde en çok büyüyen adenom non fonksiyonel hipofiz adenomu'dur.
hipofiz adenomları içinde en çok büyüyen fonksiyonel adenom ise growth hormone salgılayan somatotropik adenomdur.
hipofiz adenomları içinde en küçük boyutlu olan ise kortikotrof hipofiz adenomlarıdır.
en az görülen hipofiz adenomları onkositom iken, en az görülen fonksiyonel adenom ise tsh üreten tirotropik adenomlardır.
ayrıca hipopituitarizmin en sık sebebi non fonksiyonel hipofiz adenomlarıdır.
hipofiz adenomlarında görülebilecek genetik değişiklikler g proteini mutasyonları olan gnas mutasyonları, men1 kaybı, cdk1b (p27) delesyonu, ayrıca herediter tümörlerde aip ve prka1a delesyonları görülür.
edit: bilgi ekleme ve baştan yazma. -
dun aldirdigim hipofiz icinde yer alan tumor cesidi. simdilik hersey kontrol altinda
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap