• bu aralar ötv indirimi getirip sıfır araç fiyatlarını 3,5 milyar kadar düşüren araç modeli.
  • bugün itibarıyla indirim oranı yarı yarıya düşürüldüğü için elimde patlayan bmw 1502 . ne güzel beş milyar indirip sıfır araba alıcaktım. şimdi tekrar ikinci el piyasasına dönüş yapıyorum.
    (bkz: dün yediğim hurmalar gelir götümü tırmalar)
  • 25 mayıs 2004 itibariyle 4.500.000.000tl. yerine 2.250.000.000tl. ötv indirimi sağlayan araç tipi...
  • tamir masraflarından artık sıkılıp garaja çektiğim çürümeye yüz tutan aracıma talipli çıktı.
    o zaman 500 tl verseler verecem. vergileri ödüyoruz mecburen sigortasını da ödüyoruz.
    sonra ruhsat sildirmeye gitsek emniyete araç için o da masraflı bi işmiş.
    babamın atölyede duruyor 1965 model wolsvagen.
    o zaman öğrenciyim. alsam arabayı götürsem memleketten okuduğum yere muhtemelen gitmez yarı yolda bırakır beni.
    gemi araştırıyorum gemiye koysam istanbula atsam istanbuldan da 6 saat yol kalıyor zaten yaşadığım yere.
    bu planları yaparken 2003 ya da 2004 yazı tam hatırlamıyorum. adamın biri aradı cepten.

"sizde eski model wolsvagen varmış, ben meraklısıyım bi görsem ya"
    oooh. körün istediği bir göz...
    "tabi buyrun bakın arabaya" dedim neşe sevinç içinde.
    500-600 verse fit olacam.
    adamla buluştuk. babam da sağolsun sehpa olarak kullanmış arabamın üzerini.
    tavandan bi sürü şey indirdim adama göstermek için.

adam göz ucuyla baktı incelemedi bile. tamam güzel beğendim dedi.
    içimden geçiriyorum nasıl meraklı çalıştırmadı bile.

fiyat sordu hemen.
    dedim 1000 verdiler vermedim.
    demez mi benim de aklımdan geçen 1000 liraydı diye.
    yalandan nazlandım mırın kırın ettim.
    anlaştık 1000 tl ye. adam bir de kapora verdi 100 tl uçtum ben.
    ertesi gün aradı dedi "devir işlemlerini bitirelim. bi arkadaş gelecek sen ona noter satışını yap" dedi

olur farketmez parayı kim verirse yaparız her türlü devrini.
    devrini yaptım sakalıma süre süre eve döndüm paramla.
    ulan ne keriz adam diyorum içimden.
    500 dese verecektim.
    adam arabayı teslim almadı. parayı verdi devrini aldı ama arabayı almadı.
    araba baktığı günden beri duruyor 1 hafta geçti.
    aradım arkadaş arabayı neden almıyosun diyorum.
    ya sorma bi sıkıntım var kusura bakma alacam bi ara dedi.
    babam kıllanmaya başladı oğlum bu arabayı atölyede tutamam adam arabam çalındı der suçlu duruma düşerim dedi.
    tekrar aradım tabi bir ay geçti üzerinden. adam yine aynı şeyleri söylüyor. alacam söz 1 haftaya.
    dedimvalla içerde tutamam yola çekiyorum arabayı, anahtarını da bagajında şuraya saklıyorum dedim.
    çektim yol kenarında bir yere. araba orda 1 ay bekledi.
    sonra wolsvagen servisinden bi adam geldi . dedi "bu araba kimin satın alabilirim."
    dedim "valla sattık ama sahibi almıyor."
    durumu kısaca izah ettim.
    "tamam anlaşıldı"dedi.
    ne anlaşıldı diye sordum. meğer hurda yasası çıkmadan önce biçok çakalın bundan haberi olmuş.
    piyasada ne kadar hurda araç varsa toplamış sıfır araba alacaklara iyi fiyatlara satmışlar.
    bizim araba da o yola gitmiş. servisten gelen adam 2000 e rahat satardın dedi. bizim müşterilere.
    bi sabah atölyeye gittiğimde araç yerinde yoktu. hiç sormadım araştırmadım bile ne oldu diye.
    birileri götürmüş işte.
hesabın var mı? giriş yap