• umut sarıkaya karikatürleri kalmıştır geriye.

...

...

...
  • daha ilkokuldayken "sen aldırma" şarkısının klibinde kullandığı tırdan sahip olmak istediğim, o dönemdeki şarkılarıyla hafızalarda yer edinmiş, son yıllarda sessiz sakin takılan erzurumlu ses sanatçısı. birçok şarkısını, o dönemde yaşamış herkes hala biliyordur eminim. allah rahmet eylesin.
  • erzurum'u sevdiren adamdır.

ibrahim abi hayatımın her döneminde yer aldı.

ilkokulda bir arkadaşım vardı. adı yusuf. konuşması sorunluydu. öğretmen onu tahtaya kaldırır ama o hiçbir soruya cevap veremezdi. "söyle bakalım bir şarkı, sana iyi not vereceğim" derdi. yusuf kollarını tahtanın tebeşir kısmına koyup kapatırdı gözlerini ve başlardı şarkıya.

"gidemem gidemem, seni terk edemem, ölürüm ölürüm, ben sensiz edemem canısı canısı." şarkı bitince alkışlayanları görmek için açardı gözlerini yusuf. o gün akşama kadar canısıyı söylerdik.

aradan yıllar geçti, büyüdük. lisede çok güzel bir kıza aşık oldum. sigara alkol gibi alışkanlıkları kazandığım zamanlardı. en ufak bir kavgayı dünyanın sonu zannettiğim zamanlar işte. anladınız siz onu. her tartışmamızda 1 paket sigara alıp açardım ibrahim abiden bir şarkı;

"çare gelmez ağlamaktan,ayrılır mı et tırnaktan? başka yol yok ayrılmaktan, farzet sevda yalan yarim." şarkı bitince başa döner bir sigara daha içerdim. bu döngü arada başka şarkılarla bozulsa da paket bitene kadar devam ederdi.

lise bitmeden başka bir kıza kapılmıştım. çok güzel değildi bu sefer. ama harika bir insandı. üniversite hayatımı ona adamıştım. hayatımın en güzel yıllarıydı. bu güzel zamanlarda ibrahim abiye hiç ihtiyaç duymadım. üniversite son sınıfta gerçek yüzünü gösterdi. ayrıldığımız gün çok kötü olmuştum. kimseyle konuşmadan mal gibi oturdum. ertesi gün uyandığımda aklıma geldi ibrahim abi. kahvaltı bile yapmadan aldım elime bira ve sigaramı. açtım ibrahim abinin o enfes şarkısını;

"yalnizim geceden yalnız, yalnizim zamansız
    umudum yok, vaktim dar
    gönlümde bitmez arzular
    gittiler birer birer, gittiler terk ettiler
    vefasızlar hayırsızlar, içim yanar ciğerim sızlar
    yaktılar yüreğimden, vurdular can evimden
    kitapsızlar imansızlar allahından korkmayan kullar
    kitapsızlar eeey imansızlar içim yanar ciğerim sızlar." şarkı bitince ağlamaya başladığımı hatırlıyorum. defalarca dinleyip defalarca ağladığımı.

ibrahim abi her şey için çok teşekkür ederim. en kötü zamanımda beni teselli ettiğin için, en güzel zamanlarımda yanımda olduğun için.

mekanın cennet olsun güzel insan. yeni anılarımda buluşmak üzere.
  • sanki bazı anılar, öğrenci evi hüzünleri de onunla gitti. uzun zamandır bir ünlünün vefatına böyle üzülmemiştim. allah rahmet etsin.
  • geçekten de bir (bkz: ibrahim erkal)geçti bu dünyadan..altı yedi parçası haricinde parçalarını dinlemem..ama bu altı yedi parça yıllardır hep listemdedir,en özel anlarımda dinlediğim parçalardır kıymetlilerimdir..hayat hikayesini vefat ediş biçimini geride kalanları falan geçtim sadece bu yüzden bile çok büyük bir saygı duyuyormuşum
  • '' de get yalan dünya'' klibini başında ufaklığın erkal a söylediği söz '' sen benim babammısın? peki bana neden hiç sarılmadın ?'' geride kalan yavrusu gelıyor aklıma
  • insana çocukluğunu hatırlatan şarkıcılar vardır ya , işte ibrahim erkal onlardan biriydi benim için.

güzel adamdı, sanat dünyasında kimseye zararı dokunmayan, kendi halinde olan ender insanlardan biriydi.

allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
  • allah rahmet eylesin... ölümüne çok üzüldüğüm nadir insanlardan birisi.
  • birkaç gün önce beyin ölümü gerçekleşen birkaç saat önce ise vefat eden sanatçı. allah rahmet eylesin.
  • mekanı cennet olsun. allah geride bıraktıklarına sabır versin.
hesabın var mı? giriş yap