• adından içeriği ve amacı anlaşılabilmektedir...
  • çeşitli sebeplerden dahil olmuş, senetler yüzünden kurtulamamış, yeni bir şehirde yeni (biraz da içine kapanik olan) bana kafayi yedirtmis kurumdur.
  • 10 ay kalmak zorunda kaldığım vakıf* yurdu. atatürk'e hakaret eden, osmanlı sevdalısı, iktidar destekli bir cehalet yuvasıdır.

ihlas holding destekli yurtları istanbul dahil olmaz üzere birkaç ilde daha bulunmaktadır. bu değişikler; dünya üzerindeki inanan-inanmayan, müslüman-gayrimüslim tüm herkesin cehennemde cayır cayır yanacağını iddia ederler ve yalnızca bunların sattığı* kitap serisini* okuyanların kurtuluşa ereceğinden bahsedip dururlar.

bir gün sohbet sırasında, bir müslümanın başka biri hakkında kesinlikle "kafir" sıfatını kullanamayacağını; aksi durumda kendisinin kafir durumuna düşebileceğini söylerler. akşam olur yurt müdürü "mescitte" namaz sonrasında mustafa kemal atatürk' e kefere deme cürretinde bulunur. hakkında yalan yanlış ne duyduysa sıralamaya başlar. türkiye içinde böyle yurtlar oldukça; ilkokul, lise ve üniversite öğrencileri bu yurtlara gitmeye mecbur bırakıldıkça, bu ülkeden bir halt olmaz. sen genç nesil imanlı olsun diye düşünüp doğru düzgün devlet yurtları yapmazsan ülkeye sonuçlarına da katlanırsın. "yarın toplu intihar ediyoruz vakit geldi" diye duyuru yapılsa, yurdun içinden sorgulamadan gidecek en az 10 üniversite öğrencisiçıkar. hiç abartmıyorum.

bir de ekstradan belirtmek isterim ki abi dönüp dolaşıp aynı 3-5 kitabı bitirip baştan okuyan adamlar farabi'den tut, mehmet akif ersoy'a kadar hepsine kafir diyor ya. ulan kafirse de kendine kafir asalak herif. ben böyle bi özgüven görmedim hayatımda. kuran meali okumayın aklınız karışır, bizim kitapları okuyun hidayete erişin diyo lan adamlar.

haa şu da var, hiç unutmam bir akşam sakallı falan bir adam geldi. yurdun demirbaşları, müdür falan bi garip saygıyla bakıyo adama. içeri girince ayağa kalkmalar falan. neyse, nedir ne değildir diye düşünürken dediler ki bu adam hz.ebubekir'in bilmem kaçıncı kuşaktan torunu. te allahım ya...

bak bu anlattıklarımdan bile enteresan bir olay var. ahmet şimşirgil- kendisi tarih profesörü olur- bu yurda gelip "ah osmanlım, vah osmanlım" temalı konferans verdi lan. sonradan öğrendim ki adam bildiğin yakınmış ihlas vakfına. her yıl bir kere gidip aynı konferansı veriyormuş. oha ulan oha!

neyse oldukça dağınık oldu ama olur da buraya gitmeyi düşünmek gibi kötü bir fikri aklından geçirecek olursa faydalansın istedim.

ek olarak türkiye gazetesi, tgrt, ihlas armutlu tatil köyü'nün aynı holdinge bağlı olduğunu da belirtmek isterim. birkaç bi şey daha vardı ama onları da bulabilirsiniz zaten.
hesabın var mı? giriş yap