• yurt dışında 3 ay kadar kalıp bi pizzacıda falan çalışmaktır. 3 ay sonra olay tamam. ok.
  • pizzacıda 3 ay çalış öğrenirsin diye tavsiye verenleri dinlememek.
    edit: yurtdışında pizzacıda 3 ay çalışın diyen sivri zekalı yazdığını sildiği için başlık bana kalmış. aman diyorum böyle iq fakiri tiplere kulak asmayın*
  • öncelikle duolingo ve kelime ezberle (benzeri de olabilir.) programlarını telefonunuza yüklüyorsunuz. düzenli olarak girip çalışıyorsunuz. duolingo dil kuralları için de kelimeler için de güzel fakat kelimeleri kısıtlı. telaffuz da öğretiyor. daha sonra bilgisayarınızdan sık sık voscreen ve cleverbot sitelerini ziyaret ediyorsunuz. voscreen size kısa kısa film kesitleri gösteriyor. (10-15 saniye kadar.) daha sonra anlayıp anlamadığınızı ölçüyor, iki şık arasından seçim yapıyorsunuz. hem ingilizcesini hem türkçesini görüyorsunuz. hem duyduğunuzdan aşinalık da sağlıyor. cleverbotta da akıllı bir programla yazışıyorsunuz. baya güzel, eğlenceli bile hatta. böylece pratik yapmış oluyorsunuz. verdiği cevaplar da çok insanca üstelik. daha sonra bu aşamada ilerleyip makale çevirebilir, ingilizce gazeteler okuyabilirsiniz. makale özellikle çok yararlı olacaktır hem kendi mesleğinize yakınlığı açısından. en azından ilgilendiğiniz konulara aşina olursunuz. tabi bunları yapmak azim ve sabır istiyor onun için de planlı çalışmak gerek. bir de bonus: çalışmaktan çabuk sıkılanlar için; pomodoro tekniği

    ek: derleyip topladım, uzun uzun yazdım. ha buradan da okuyabilirsiniz.
  • (bkz: inlingua)
  • (bkz: rezerve)
    ne yapsam öğrenemediğim dildir.
  • ingilizce konuşulan bir ülkeye gidip insanlarla iletişim kurmaktır.grammer falan filan bunlar hep gereksizdir bir dil en iyi ve kolay konuşularak öğrenilir.
  • (bkz: 404 not found)

    ingilizce'yi kolay yoldan öğrendim diyenlere 2 sebepten itibar edilmemesi gerekir. birincisi kolay yol diye bir şey yoktur. doğru yol vardır ve bu doğru yol da 3 ay yurtdışında bir pizzacıda çalışmak değildir.

    ikincisi ise öğrendim diyen adam yüksek ihtimalle pek bir şey bilmiyordur. ingilizce bir deryadır ve öğrenme süreci sürekli devam eder. hatta şöyle diyim ne kadar çok öğrenirseniz o kadar çok şeyi bilmediğinizi fark edersiniz.

    başka dillerde durum nasıldır bilemiyorum ama ingilizce sonsuz zengin bir dil. çok değişik milletler tarafından farklı coğrafyalarda konuşulmasının da yarattığı bir etki sanırım bu.

    bizim millete bakarsan zaten herkes ingilizce biliyor. cv'lerde advanced ingilizce standart. mülakata alıyorsun adamı kem küm kem küm. 2 satır mektup yaz diyorsun yazdığı metin evlere şenlik. neyse kısacası senelerce yurtdışında kalmak bile kimine fayda etmiyor. adam yurtdışında sürekli türklerle ya da çinlilerle muhatap oluyorsa ingilizcesinin nasıl bir gelişim kaydetmesi bekleniyor ki zaten?

    bir yol varsa izlenmesi gereken o da şudur: idiom öğrenin.

    bir insan 1000 ingilizce kelime bilip 1 doğru cümle kuramayabilir. ancak çok değil 100 idiom'ı adam gibi öğrenen kişi binlerce değişik cümle üretebilir.
  • ingiliz sevgili.
hesabın var mı? giriş yap